Video: BMW M5 Hamann faalt hard met Belgische drift

Auteur: , 25 Reacties

Bij een auto-evenement in België gaat een BMW M5 bestuurder in de fout. Je zal er maar staan als onschuldige toeschouwer.

BMW E60 M5 fail video

Tijdens de Haspengouw Tour in België, die afgelopen zondag plaatsvond, waren een kleine 50 exclusieve wagens aanwezig. In het filmpje vertrekt een BMW E60 M5 met tuningpakketje van Hamann. Los van het feit dat het ding fabeltastisch klinkt is er echter weinig om positief over te zijn: de bestuurder lijkt bewust een kleine drift te forceren maar is te langzaam met het opvangen van de achterkant, waardoor hij richting de toeschouwers aan de binnenkant van de bocht schiet.

Driften is lastig om te leren, onze tip aan de bestuurder van deze M5 is eenvoudig van aard: probeer het niet te leren tussen twee vangrails die bestaan uit auto-enthousiastelingen. Die arme meid en haar vriend hadden bijna een set nieuwe knietjes nodig dankzij deze driftfail. Gelukkig loopt één en ander goed af. Oh, en ook de toeschouwers hadden kunnen weten: driftende BMW’s zijn gevaarlijk.

Bekijk de driftfail uit twee verschillende hoeken via deze video en deze video.25 reacties

Ranzige ouwe petjes-bontkragenbak zeg, rare optocht. Was dit niet in ook in St Willebrord?
@parker: U jealous?
Zo verschillend zijn die hoeken niet, filmerts stonden zowat naast elkaar.
Uitsloven wordt meestal direct afgestraft.
Hij kan het verder wel hoor, zit een opgeboord 5.8L V10 blok in trouwens!

https://www.youtube.com/watch?v=bqiujIVTCyM
@jzaero: Waar zie je in het filmje dat t m goed lukt? ik zie niet meer dan een beetje gelukkig met de rechtervoet stampen…
@psycholander: Maakt toch ook niet uit? Vind het prima als mensen beetje gas durven te geven met hun wagen en hij zal vast ook wel paar keer goede drifts neergelegd hebben.. Mensen zonder enige drift/stuurervaring durven überhaupt niet beetje gas te geven bij wegrijden, dat het hier bijna fout gaat is dan weer jammer.
@jzaero: hij kan het wel? Serieus? Dit ziet er allemaal niet heel erg driftend/powerslidend uit.. Beetje piepen van de banden en meer niet..
Verder wel een fraaie auto met gruwelijk geluid
@jzaero: de versnellingsbak zal ook wel aangepast zijn denk ik. Zo te horen is de bak in deze auto qua schakelen sneller dan die in de standaard E60 M5. Die was altijd wat aan de trage kant.
@jzaero: Ik vind deze toch veel beter hoor..
https://www.youtube.com/watch?v=eTfAEbflVJ0
@jzaero: wat een prutser…
Hmm, ik ben zondag daar ook gewees. Ik moest wat vroeger vertrekken, maar toen ik er nog was werd er nog normaal gedaan. Jammer dat sommigen het weer verpesten voor anderen zoals die M5, het is dankzij die mannen dat zulke evenementen verboden worden.
@dimi: Zo erg ist nog niet vind ik. Toegegeven, als je probeert stoer te doen moet je het ook kunnen maar hij heeft snel genoeg door dat er iets fout gaat en gaat van het gas af. Ik was het met je eensch geweest als ie de berm in was geboenderd, maar dit was gewoon een foutje, moet kunnen baas!!
De titel van is wel wat erg overtrokken in mijn ogen. Faalt hard was geweest als de M5 met toeschouwers en al die heg in was verdwenen. Nu faalt de bestuurder en corrigeert zichzelf door op tijd op de rem te trappen en veroorzaakt geen schade, hoogstens wat angstige momenten.

Die gast met die Aventador in Monaco faalde in ieder geval een heel stuk harder…
Gelukkig snel gereageerd alsnog.
Deze M5 V10 was ook bij bimmerfest te Venlo vorig jaar, zijn kenteken is 507ps (507pk).
Ik heb nog nooit zo’n takkeherrie uit een auto horen komen, by far de luidste straatauto die ik ooit gehoord heb, hate it or love it. Deze is getuned tot 600pk+ en zie je vaak bij dergelijke evenementen, zie user ‘peter krone’ @ youtube.
@lekkaah: En dit jaar is hij er ook weer bij toch?
@lekkaah: Hij neemt wel vaker een “klein” risico zo te zien op dat youtube kanaal, zoals zelf filmen hoe hij 340km/h rijdt: http://youtu.be/UPDwGPumxIw
ja die belgen kunnen er wat van!
Nou, Poe poe, wat een sensatie.. Je kan maar ergens een artikel over maken..
Levensgevaarlijk om bij dit soort evenementjes lans de kant te gaan staan. Als je geld heb wil dat nog niet zeggen dat je kunt rijden. Wat is zo´n M5 E60 toch eigenlijk een fout ding.
Dat autoblog hier een artikel over maakt….
Dat gelijk van stroked motoren!
Toch denk ik dat de E60 een icoon zal worden, het is echt een monster. Een absurd race monster, misschien niet eens meer een goede normale Sedan. Maar er zijn vast meer mensen zoals ik die dit geweldig vinden.

Verder vind ik falen een groot woord, ja het doet wat fout maar vangt het wel goed op.
Hier echt een filmpje vanuit een ANDERE hoek, want die andere twee video’s zijn bijna precies dezelfde hoeken: https://www.youtube.com/watch?v=A89OCnVnTYc

Ook de afbeelding die Autoblog gebruikt voor dit artikel komt van dat filmpje.
Lol, hier was ik bij…
Hierbij mijn eigen filmpje… Wat een porno geluid heeft die M5.. Blijf het lekker vinden..

https://www.youtube.com/watch?v=Ga58k5z_1bk&feature=youtu.be

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).