Video: BMW M6 vs Nissan Micra 1.2, wie wint?

Auteur: , 17 Reacties

Jullie kennen de afgekloven supercar vs straaljager-vergelijking inmiddels wel. Minstens net zo nutteloos is het om een BMW M6 met V10 tegeover een stokoude Nissan Micra 1.2 te laten dragracen. Of biedt het gewichtsvoordeel van bijna 1.000 kg (!) uitkomst?

Ghe

Wellicht op de eerste 10 tot 20 meter wellicht, maar daarna is het bye-bye, zwaai zwaai. Een aantal lolbroeken van GT Board was het zat om constant maar met pk-pakhuizen tegen elkaar te racen op het bekende verlaten Zweedse vliegveld, en zetten dus een E63 BMW M6 (507 pk, 520 Nm, 1.710 kg) tegenover een eerste generatie Nissan Micra (54 pk, 93 Nm, 730 kg). Gewoon, voor de lol. Zo zie je bovendien wat het snelheidsverschil tussen beide auto’s onder maximale acceleratie is, mocht je dat willen weten:

De mannen van Super Speeders zagen deze video, en besloten het truukje te kopiëren, zij het met een beetje een eigen draai er aan. Hier gaat het tussen een Koenigsegg Agera R (1.135 pk) en een Ford Focus diesel (115 pk):17 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Micra.. Ik had de tweede generatie uit 93 met een 1.0 16klapper. Maakte ik veel polo’tjes gek mee en er werd een partij in geblowd niet normaal..
@Homer55: die heb ik ook!
Maar dan van ’99, blowen daarin gaat ook prima!
Das nog es reclame voor auto’s!
Na het lezen van de titel dacht ik dat de micra stiekem stevig opgevoerd was en de bmw het nakijken zou geven.
toch enigszins teleurgesteld :(
Ik verwachtte een plot twist :(
@marussia: ik ook
Mag ik mijn 79 seconden terug?
Aah, de Micra, ik heb geweldige herinneringen aan dat beschuitblilkje.
Mijn moeder had er eentje; een witte, met automaat. Elke week een feest als ik en vier buurkinderen naar de sportclub werden gebracht. Standaard een gevecht van wie er voorin mocht zitten, welke drie op de achterbank moesten en wie er in de kofferbak mocht! ;-)
Sweet memories…. ;-)

Was ook een supersonisch betrouwbaar ding: bijna 11 jaar gehad en heeft ons werkelijk nooit in de steek gelaten, op een lekke band en een kapotte ruitenwisser na….
Daarbij heeft ie het laatste jaar stilgestaan in een krappe vochtige garagebox. Startte direct weer, zonder tegensputteren, met zeker 240k op de teller… Heeft daarna nog zeker 5 jaar dienst gedaan als bezorgservice van een kleine buurtwinkel. Winkel ging failliet, waar de Micra toen is beland weet ik niet. Waarschijnlijk op de sloop of een autorodeo…

Ergo; misschien wel de beste auto ooit gebouwd.
Jammer, ik hoopte stiekem op een Micra uit de toenmalige Rally-Cup.
Er staat 2x wellicht in de eerste zin.

De foto insinueert een Gallardo, ik dacht misschien zo’n massasprint en dat de Micra dan no problemo mee kon rijden…
@Vinny_93: Er staat 2x wellicht in jouw eerste zin.
Ze waren het zat om met pk-pakhuizen te racen en dan leek ze dit leuker?
Hahaha lekker erin gestonken door de titel
Leuker zou zijn een Nissan Sunny Gti-R
Poeh dat filmpje met die Agera toont de verhoudingen wel lekker! Al die standaard dikke karren-sprints zijn leuk maar dit geeft tenminste een herkenbare referentie!
Both are Ferrari red
Scheelde niet veel!
Te veel wielspin bij de Micra en dat zorgde voor een verrassende overwinning voor de M6.
Ander filmpje kijk ik lekker niet lekker peuh!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).