Video: Cadillac CTS-V van Hennessey op de rollenbank

Auteur: , 11 Reacties

Holy horsepower Batman!

Hennessey blaast 1200 pk richting de achterwielen

De Cadillac CTS-V is al een beest maar met de Twin Turbo VR1200 setup van Hennessey wordt het werkelijk een bizar apparaat. De 1200 in de typenaam van de tuner staan voor het aantal pk’s dat uit het blok gesleurd wordt maar het is natuurlijk altijd even afwachten wat daarvan overblijft aan de achterwielen. Welnu, om precies te zijn 1072,9 pk.

Neem gerust even de tijd om daarvan bij te komen. En kijk dan de video.

Zijn we er weer? Mooi. Dat Hennessey tot dit soort getallen in staat is weten we al een poosje natuurlijk, onder meer dankzij de CTS-V Coupe met 1243 pk. Overigens, een Porsche 997 Turbo verloor al een dragrace van een CTS-V met 650 pk, moet je nagaan wat je met dit beest kan bereiken. Veyrons for breakfast, maybe? Nu maar hopen dat ze iets hebben gedaan aan het automatische noodsysteem dat zichzelf activeert bij hoge G-krachten want anders ben je na elk stoplichtsprintje met de alarmcentrale aan het bellen straks.11 reacties

Nice! Tot de eerste bocht waarschijnlijk
@cargeeksnl: … Toch niet zo’n cargeek dus…
Dat is geen kattenpis, dunkt me.
das nog eens een leuke station. schat ik heb een stationwagen gekocht zodat we met het gezin weg kunnen.
@mrrallycross: haha nu alleen nog de prijs verantwoorden bij je schatje… In de VS lijkt ie me goed betaalbaar, hier wordt er misschien 1 per jaar verkocht (zonder Hennessey spul)
@mrrallycross:
Naar gelijk waar je met het gezin weg gaat, je bent er rapper in een CTS-V
‘Murrica!
Zeer mooie auto maar vanwege milieuregels gaat de v6 al over de 100.000 euro heen. Heb je ook een M5 voor zo ongeveer. Dus hier zal het geen succes worden. Jammer want de stijl van de huidige Cadillacs vind ik erg mooi.
@gearhead: m3 meer
Da’s extreem zeg! En wat is een CTS-V toch een lekkere dikke wagen!
@cargeek er bestaan nog steeds mensen zoals jij dus die werkelijk denken dat een amerikaan alleen maar rechtdoor kan , echt z,n vader op zoon quote ,

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).