Video: Corvette motor explodeert bij 290 km/u

Auteur: , 26 Reacties

Nitro aan de motor voeren is natuurlijk kicken, maar voor je het weet bijt het terug. En hard ook.

C6 Corvette nitrobrand

Terwijl een Ford GT met een ruim 447 km/u het record op de Texas Mile verbreekt, moet Buddy Schulz fast en furious zijn geweest toen zijn C6 Corvette bij 290 km/u in de fik vloog. Met beelden van zowel binnen als buiten de auto kunnen we precies zijn hoe de auto een waardige dood sterft.

Waarschijnlijk werd de explosie veroorzaakt door een slecht getimede injectie nitro. Schulz gooit direct de dodemansknop om, stopt de auto en maakt dat hij wegkomt. Net op tijd, want de vlammen likken al aan het dashboard. Hij kan alleen nog maar beteuterd toekijken hoe de hulpdiensten de ‘Vette te lijf gaan met brandblussers. Tevergeefs; de wagen brand helemaal uit.26 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zo die brand goed, krijgen hem niet eens uit. Zonde but shit happends
Volgens de uploader van het filmpje: “The owner of the car was discussing the next powerplant less than an hour after this happened. Great guy, great attitude and great spirit of competition. Thanks to the rapid response from the TX Mile emergency crews, most of the car was saved and can be rebuilt.”
Klinkt heftig, maar waarom kan ik geen filmpjes op mijn iphone bekijken?
@nathoes: same here. Is al tijden zo! Schijnt dat de uploader de filmpjes op een andere manier beschikbaar moet maken. Raar dat dat niet gebeurd met zoveel iphone gebruikers.
@ptothem: er zijn nog meer Android gebruikers, er daar werkt het wel prima op.

Niet om te trollen, maar de tijd dat de wereld zich aanpastte aan Apple is gelukkig weer een beetje voorbij…
@RRenault: ten eerste stel ik niet dat de iphone gebruikers de grootste groep is, ten tweede vraag ik niet aan autoblog om de app om Apple heen te bouwen maar vraag ik om de video-functie mogelijk te maken voor een (hele) grote groep gebruikers. Uit commercieel oogpunt lijkt me dat toch wel handig.

Dat eeuwige gezeik over Android versus Apple is totaal niet belangrijk. Het is gewoon een feit dat beide systemen er zijn, veel gebruikers hebben en dus beide interessant zijn voor commerciële toepassingen.
@ptothem: Autoblog kan er denk ik niet veel aan doen. Het is gewoon een YouTube filmpje dat bij mij gewoon in de YouTube app opent. Heb je die wel geïnstalleerd?
@ptothem: ik kan het filmpje gewoon bekijken op mn iphone hoor, no problem!
@julez: ben benieuwd hoe jij dat voor mekaar krijgt. Ik heb nog NOOIT een filmpje van youtube in de autoblog app kunnen openen. Youtube app is geinstalleerd. Hij opent hem ook niet in de app. Hij zegt video momenteel niet beschikbaar
“Met beelden van zowel binnen als buiten de auto kunnen we precies zijn hoe de auto een waardige dood sterft.”
Mag ik het eerder een ONwaardige dood noemen?
@9000cse: Gestorven op het slachtveld toch? Tegen een boom kapot gereden worden, vind ik pas een onwaardige dood voor een auto.
@SimonMc: slagveld, een slachtveld is meer een veld met koeien waarvan je ze de keel doorsnijdt/afschiet
@coenijn: Klopt! Foutje ;)
Lichtpuntje dat de beste man het voertuig verlaten had alvorens deze ontbrandde.
Hmm, het is ook net alsof die motor niet goed in de toeren klimt. Bovendien lijkt het net alsof de motor veel te lang in de vierde versnelling zit..
@Novio: Het zijn top speed runs. Dus die versnellingsbakverhoudingen zijn totaal anders. Veel langer. Daardoor klimt ie niet zo gretig in de toeren en houdt ie langer dezelfde versnelling aan. Schakelen kost tijd en snelheid. Dus doen ze dat het liefst zo min mogelijk.
Is een motor met een dik lachgassysteem.

Nitrous=Lachgas


(god…)
hoe de hulpdiensten de ‘Vette te lijf gaan met brandblussers? ik zie alleen hoe ze de corvette proberen te blussen, de Vette staat er bij te kijken
Amerikaanse troep he
@carlo96: want de Itallianen maken zulke vuurbestendige auto’s…
@mevipp: haha! +1
Die GoPro’s kunnen ook echt óveral tegen
Jammer dat er geen special effects zijn gemonteerd.
Laat die gozer eerst eens leren schakelen, want dat ging niet al te best. Volgens mij zat hij op het einde ook gewoon in de verkeerde versnelling je zag hem kijken, maar dan toch gewoon in je begrenzer blijven rijden en je NOS gebruiken is vragen om problemen
Die fikt als een Ferrari!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).