Video: de racegame-trailers van de E3, incl Gran Turismo 6 [updated]

Auteur: , 51 Reacties

Deze dagen vindt in LA de grootste gamebeurs van het jaar, de E3, plaats. Op racegebied zit er flink wat in de pijplijn, en dus zetten we op een rij wat er allemaal aan trailers en gameplay-beelden voorbijkwam.

O hai, Alfa Romeo TZ3 Stradale

De grootste titel is wellicht Gran Turismo 6, dit najaar te releasen, en reeds eerder in de vorm van elektroracemeuk aan ons gevoerd.

KLIK!

Maar er is meer, veel meer. Hieronder de overige bekende, en minder bekende titels. Waar heb jij je hoogste verwachtingen van?

Forza 5
Klik!

Need For Speed: Rivals
KLIK!

Need For Speed: Rivals gameplay
Klik!

The Crew
KLIK!

Drive Club (PS4)
Klik!

Update – Beelden van de McLaren P1 in Forza 5:

Forza McLaren!51 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Forza Motorsport natuurlijk.

Andere titels ook even checken, ken ik nog niet!
Forza en gt6 zijn echt race spellen de rest zijn van die beukers spellen.
De trailer van The Crew is erg gaaf, maar gisteren toevallig ook wat in-game beelden gekeken en deze game is net zoiets als Need For Speed. Trekt me totaal niet. Persoonlijk vind ik Gran Turismo 6, Forza 5 en Drive Club er wel tof uit zien. In navolging van GT5 gaat GT6 er sowieso komen. Helaas ben ik er al over uit dat ik geen Xbox One ga kopen maar een PS4, dus Forza gaat het niet worden dan.
@ardonjr: Tja dat is het lastige, maar als Forza uit zou komen voor ps dan wist ik het wel
@Mbaas: och… Als t geluid van GT wat wordt gekieteld heb je toch geen Xbox nodig…
@davelepeef: Het leukste van Forza is dat je er mooi mee kan driften, en realistisch ook. Bij GT is het alleen maar de perfecte lijn rijden en een veel lagere funfactor. Maar ieder z’n ding
@Mbaas: GT kan je wel degelijk driften, sinds de huidige versie weliswaar. Zelfs driftcompetitie voor! Heb ooit Forza gespeeld, tijd terug, en vind zelf dat GT5 veel realistischer is qua weggedrag en tractie. Probeer t eens in GT5 maar schakel wel eerst de tractiecontrole uit ;)
eind van de dag is het gewoon “knopies drukken op commando” ..
en heeft het net zoveel met auto,s te maken als Pacman ..

mwah .. o.k. .. als Frogger dan ..
@lincoln: Precies, jij gaat elk weekend tekeer met je GT3 RS en Zonda R op het circuit… Toch?
Ik kan dat helaas niet betalen en druk wel op wat knopjes.
@wimpster:

zelfs langlaufen is komt meer in de buurt ..
@lincoln: ik gebruik bij GT5 een racestuur met pedalen en schakelflippers. Het is leuk tijdverdrijf. Natuurlijk is het niet the real deal, maar ik ben geen coureur.
@barchetta:

dat zal zonder twijfel ..
heb ooit een playstation gehad met GTA ..
binnen 3 weken heb ik em in een helder moment maar weggeven ..
want ik deed nix anders meer ..
@barchetta: ik speel ook wel eens gt5 met n stuur en soms heb ik bij online races echt wel een soort van adrenaline als het een spannende race is maar het is idd niet het echte circuit gevoel dan zou je 50000 aan een race auto of simulator uit moeten geven.
@lincoln:
Ik rijd anders in mijn Playseat met Thrustmaster T500 stuur, dat komt toch wat dichter bij de werkelijkheid dan de knopjes waar jij het over hebt.
@2800cc:

nee .. want je mist een dimensie ..

lopen is al moeilijker ..
@lincoln:
Lezen…
Ik zeg toch ook niet dat het gelijk staat aan de realiteit; echter zo zwart/wit als dat jij het stelt dat het slecht wat drukken op knopjes is, is te kortzichtig.

En je opmerking dat lopen moeilijk is? wellicht als je een chronisch vitamine B te kort heb d.m.v. overmatig alcohol gebruik, maar anders begrijp ik je opmerking niet.
Dat Drive Club ziet er wel erg gelikt en verfrissend uit nu ik zo wat gameplay filmpjes bekijk! Ben benieuwd of het echt die hard arcade gaat zijn of een soort mix ( denkend aan Project Gotham Racing bijv. ).

Ik denk overigens dat het sowieso een One wordt ipv PS4. Forza is voor mij namelijk een al een zekerheidje.
@MLTB: Grappig om te lezen dat het bij jou precies andersom gaat als bij mij. Mijn persoonlijke voorkeur ligt bij PS4 en dus wordt het sowieso GranTurismo 6. Bij jou ligt de voorkeur bij het spel Forza en dus wordt het de Xbox One. Ik moet bekennen dat ik zelf Forza nog nooit gespeeld heb, dus eigenlijk niet echt een eerlijke keuze kan maken. Forza ziet er wel echt netjes uit maar heb liever een PS4 staan dan een Xbox One. De laatste heeft in mijn ogen iets te veel eisen van de gebruiker waar ik persoonlijk (let op, persoonlijk) niet op zit te wachten.
@ardonjr: Ieder heeft zijn voorkeuren toch :)

Voor mij was het persoonlijk altijd het formaat of vorm v.d. PS2/PS3 controller, de typische Sony- menustructuur ( niet echt overzichtelijk, veel submenu’tjes ) en Gran Turismo wat er altijd wel erg gelikt uitziet, maar daarbij wel erg ‘klinisch’ is altijd en nog altijd een gebrek heeft aan mooi of realistisch motorgeluid. Echt typisch Japans; maar ik mis een beetje de emotie.

Forza is ongeveer gelijkwaardig, maar heeft ( voor mij althans ) niet de nadelen van de GT-serie. En auto’s zijn over het algemeen lekker speels en hebben zeer realistisch geluid, wat allemaal bijdraagt aan een betere rijervaring. Maar nog steeds is ook Forza meer simulatie als arcade, gelukkig. Denk persoonlijk ook dat Forza 5 net zo wordt, zoniet beter!
@MLTB: Wat betreft dat motorgeluid, daar moet ik je absoluut gelijk in geven. Daar stoor ik me ook enorm aan bij GranTurismo 5. Maar ja, om nu een X1 aan te schaffen omdat Forza mooier geluid heeft is ook zo wat (dat ga ik er thuis niet doorheen krijgen denk ik :P haha)
@ardonjr: Motorgeluid is flink verbeterd voor GT6. Luister hier maar:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oqmIAyn-72w

Kwaliteit van filmpje is niet ideaal, maar je kan wel horen dat een V10 nu als een V10 klinkt ;-)
Physics schijnen ook weer flink verbeterd te zijn, dus voor mij wordt het GT6 en niets anders!
@slaapmutsje: Thnx voor de info. Overigens vrij irritant die muziek in dat filmpje. Dat is altijd het eerste wat ik uitzet, in-game race muziek. In het menu vind ik het best maar als ik aan het racen ben wil ik alleen motor, banden en overig racegeluid horen.
@ardonjr: Die muziek zet ik ook meteen uit. Maar helaas staat het op een beurs altijd aan. Even geduld nog dus, volgende maand komt de demo geloof ik.
@slaapmutsje: weetje wat je in moet typen? Want ik kan die link niet kopieren plakken op mijn telefoon.
@r32turbo: Als je onderstaand als zoekopdracht geeft op YT, staat ie bovenaan:

Gran Turismo 6 Video: Bilstein Audi R8 LMS at Willow Springs
Voor mij word het gt5!
Ik wacht op rFactor 2 en GTR3(of hoe die ook mag gaan heten)
Forza gaat weer hoog scoren met deze game, alleen horizon was een aanfluiting.
Gran turismo blijft nog beetje achter lopen op Forza met gameplay, geluid en graphics
@dahlback: Zie mijn stukje boven inderdaad. En Horizon was ook voor mij echt de grootste miskoop van het jaar.Heb serieus twee uur gespeeld en heb het nooit meer aangeraakt..:(
( had nogwel de LE versie gekocht haha )
Het geluid van die Ferrari in NFS Rivals komt aardig overeen, alleen de dubbele koppeling maakt het plaatje net niet af.
@iedereen hierboven:
The Crew is de regelrechte opvolger van Test Drive Unlimited 1 & 2.
Op vier stuks na, werkt het volledige team van Eden Games bij Ivory Tower Games, de verantwoordelijke studio voor dit spel, welke in volledig bezit is van Ubisoft.
Wij TDU spelers waren al enige tijd op de hoogte van dit spel, al waren beelden ons onbekend. We zijn dan ook super enthousiast.
Men denkt dat dit op NFS lijkt, maar NFS is al 8jr zijn aantrekkelijke format kwijt.
@JaxDryke: Ik ben ook erg enthousiast over The Crew. Nu je het zegt.. Ik zie ook veel terug van TDU!
Het doet me ook denken aan de eerdere NFSgames als Most Wanted en Carbon. Daar ben ik wel blij mee want Criterion komt met hun laatste delen niet eens in de buurt van de eerdere NFS’s. Heel de VS als map (inclusief begaanbare bossen, bergen en steden).. dat is natuurlijk sowieso heel erg gaaf!
Drive Club ziet er qua handling nogal NFS-achtig uit, zeer spijtig. Als ze het toch realistisch maken en het wat sim-kenmerken meegeven kan het wel heel leuk worden! Maar je kan niet klagen als het gratis bij PS+ zit, natuurlijk :)
Voor mij ook de PS4… Vond GT5 een aanfluiting en hoop dat er bij GT6 tenminste wel een keer echte motorgeluiden bij zitten om maar een voorbeeld te noemen… Dus waarom dan de PS4? GTA natuurlijk!
Sowieso GT6, dat ziet er echt fantastisch uit. Veel beter dan Forza 5 vind ik. De rest ziet er een beetje Need For Speed achtig uit. The Crew lijkt doet me denken aan Driver: San Francisco.
Oei, die Forza 5 beelden zien er toch een beetje jammer uit, zo zonder depth-of-field cams zien de replays er nog steeds supernep uit, en de omgevingen zijn ook niet echt geweldig. Wel een serieuze afknapper dat een top-tier Xbox One game er slechter uit ziet dan een PS3-game als GT6.
Als het geluid van GT6 nu iets interessanter is dat GT5 kan je Forza wel afschrijven, op alle andere fronten was het al beter, en dat gat is zo te zien alleen maar groter geworden.
Gran Turismo 7 op de PlayStation 4. Daar kijk ik het meeste naar uit. :-P
@AutomotiveDesigner: 2018 gaat een mooi jaar worden ;)
@Yeelen: Yes indeed. :+D
Even zonder gekkigheid. Ik denk dat het niet op zich zal laten wachten. X86-64 een makkelijker platform om te programmeren. Getuige de vele toppers die bij de release van de console al beschikbaar zulllen zijn.Dat was bij de PlayStation 3 helaas anders.
@AutomotiveDesigner: *platform instructieset architectuur
@AutomotiveDesigner: Jep, misschien ook wat meer PC-ports nu de architectuur zo gelijk ligt! Good times are coming.
Ik was vroeger zo’n fan van NFS! Kennen jullie de most wanted voor de ps2 nog? Het was niet hyperrealitisch maar het was ook geen driftspel. Nu hebben ze het echt verneukt, in elke bocht moet je driften? Ik haat zo’n gameplay en Drive club ziet er net zo uit of ben ik verkeerd?
NFS Most Wanted 2005 was inderdaad briljant! Met stuurtje en schakelen met een pookje.

Vanaf het begin van de career de extra updates sparen. Een Porsche GT2 maximaal tunen (zonder nitro natuurlijk, want dat is voor homo’s) en dan de extra updates die je verdiende in het spel erop, want gebruikte je ze tussendoor dan verdisconteerde hij ze in de standaard upgrades…

Helemaal kapot gespeeld dat spel met mijn GT2 :D
Xbox one kopers hebbben wel een beetje pech, want als je bijvoorbeeld een spel leent of 2de hands koopt dan moet je alsnog de helft betalen van het spel.
Forza Motorsport 5” will feature historic grand prix racing cars, including the 1976 McLaren M23 and the 1976 Ferrari 312-2 cars driven by Nikki Lauda and James Hunt, respectively, during the 1976 season. These models are the same cars featured in the upcoming Universal Pictures film “Rush”,

Indy car
http://www.youtube.com/watch?v=VnK_u5s30_g
the crew lijkt me best wel een gaaf spel
Toch maar sparen voor de nieuwe xbox dan.
The crew lijkt me wel wat.
iracing is (spijtig genoeg) de meest realistische racer van het moment, enkel klote dat ie zo h**renduur is
De grootste titel gt6? Hahahahahah nee!
Forza is zoooveel beter op zoooveel punten
Als verwent Xbox fan en bijbehorend Forza vind ik Forza niet innoverend genoeg en ga ik volledig voor de PS4 en GT6. In deze tijden waarin we technisch bijna alles kunnen en je in Forza nog steeds geen dag/ nacht en regen hebt is dat wel de laatste game die je wilt spelen..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).