Video: de Super Bowl-autoreclames van 2014

Auteur: , 21 Reacties

Gisteravond ging Amerika door zijn jaarlijks terugkerende Superbowl-gekte, en hierbij horen ook reclames in de rust. Een overzicht van wat de Yanks allemaal voorgeschoteld kregen gisteravond.

Jaguar Superbowl

In de VS zit werkelijk (bijna) iedereen tijdens de SuperKom voor de buis gekluisterd, en dus trekken reclamemakers alles uit de kast om hun enorme publiek uit hun sokken te blazen. Kost je naar verluidt $ 4 miljoen voor 30 seconden zendtijd (en dan zijn al die A-list acteurs en makers van je spot nog niet betaald), maar dan heb je wel wat om mee te pochen.

Grote verrassing dit jaar was Maserati, niemand verwachte het, en uit het niets kwam het merk met de in de VS nog totaal onbekende Ghibli uit de hoek. Nice. Jaguar zette zijn bad boy imago kracht bij met deze tweet.

De allergrootste deceptie was wat mij betreft de Kia K900-spot, waarin Lawrence Fishburne naar ongekende dieptes zakte door te proberen te teren op zijn 15 jaar oude Matrix-faam. Niet leuk, wel makkelijk cashen. Let wel, dit is de man die eerder nog Cadillacs aanprees. Geef hem genoeg geld en hij doet alles zo te zien.

Alle reclames:

Maserati Ghibli
Maserati

Chrysler 200 m/ Bob Dylan
Chrysler

Jeep – Restless
Jeep

Jaguar – Good to be bad
Jag

Chevrolet Silverado
Chevy

Toyota Highlander m/ Terry Crews en andere Muppets
Toyota

Vokswagen Passat – Wings
VW

Ford Fusion Hybrid
Ford

Audi A3 Sedan – Doberhuaua
Audi

Hyundai – Nice
Hyundai

Hyundai Genesis – sixth sense
Hyundai

Honda – Hugs m/ Bruce Willis
Honda

Kia K900 – Lawrence Fishburned
Kia

BONUS – epische Bud Light-reclame, omdat er een verlengde Hummer in zit:

Bud21 reacties

Eerlijk gezegd vond ik die van Kia wel leuk, omdat Neo opeens opera blijkt te kunnen zingen. Maar die van Jaguar en Audi zijn leuker.
Veertien keer naar Kl*teJunk klikken? Ik dank u de koekoek.
@hamerhaai: wanneer gaan ze hier eens filmpjes van YouTube embeddeden???? Wordt toch bijna zo irritant dat je liever een andere site bezoekt.
@fernie: Nee, want liever linken we omslachtig naar een andere (trage) site, waar we voor iedere video een reclame plakken en waar we de mensen video’s in HD weerhouden.

Als de video’s op zijn minst in 720p bekeken kunnen worden.. Dit doet echt af aan een sterke post. Ik blijf overigens ook grote voorstander van YouTube embedden! Zoveel gebruiksvriendelijker.
@hamerhaai: Ze verdienen er geld mee, dus waarschijnlijk zal het gewoon via AJ blijven gaan, zelf snap ik het ook wel, maar voor gebruikers is het natuurlijk iets minder.
Doet u mij maar de Ghibli & de F-Type de rest mogen jullie verdelen ! :)
Jeetje… Amerikaanse auto’s worden goed gerepresenteerd door hun reclames. Slecht. Toyota en Hyundai waren ook behoorlijk slecht. Dan kan je van alles verzinnen wat miljoenen mensen gaan zien en dan komen ze met dit soort meuk :’)
Nu heb ik totaal geen idee hoeveel uur dat superbowl-feestje op tv is. Maar als dit alleen al de autoreclames zijn, zijn de reclameblokken van een aardig formaat!
toch gek hoeveel reclames er niet zijn over auto’s alleen al. neem nog 10 minuten over andere producten en het is weer duidelijk dat Amerika bestaat via reclame
Die Genesis 4 deurs sedan mag ook wel naar Europa komen :)
Grappig om te zien dat bijna alle reclames als een soort Apple eerst een levensstijl in beeld brengen en je meer die levensstijl proberen te verkopen dan de daadwerkelijke auto, die is vaak niets een de helft van de reclame in beeld geweest en er word niet gepraat over wat er speciaal is aan de auto maar meer aan de levensstijl die erbij hoort…

Dat geluid van die Ghibli though :D
Hoe lang duren die pauzes bij de Superbowl ook alweer?
@potver7: Halftime duurt ’n bijna half uur dus aardig wat tijd voor reclames.
De boodschap achter de reclame van Audi ontgaat mij een beetje.
’t was een wedstrijd van niks. SuperBore. Bronco’s werden hilarisch hard afgemaakt. Totale whitewash.
Ik vond de Jaguar reclame persoonlijk wel het beste, behoorlijk origineel.
Voor wie ook niet-auto-gerelateerde Superbowl reclames wil zien (en dan gewoon op youtube…) ;)

http://www.nrc.nl/nieuws/2014/02/03/waar-de-super-bowl-ook-om-draaide-popmuziek-en-dure-commercials/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).