Video: de Yaris WRC is ongeschikt voor oma’s

Auteur: , 13 Reacties

Normaal gesproken staan Yarissen op parkeerplaatsen voor invaliden, maar dat de WRC-versie geen bejaardenmobiel is bewijst deze video.

Toyota Yaris WRC

Het witte bommetje werd al testend gespot op het Belgische platteland met achter het stuur Stéphane Sarrazin, een Fransman die tot dusver een vrij kleurrijke carrière bij elkaar reed. Zo heeft hij maar liefst 13 keer meegedaan aan de 24 uren van Le Mans en wist hij in zijn debuutrace in de Formule 1 een Minardi compleet af te schrijven. Daarnaast is Sarrazin een ervaren rallypiloot, die al sinds 2004 aan verschillende kampioenschappen heeft deelgenomen.

Aan de coureur nu de taak om van de Yaris WRC een winnaar te maken. Toyota is al 14 jaar bezig met het ontwikkelen van hun eerste WRC-auto sinds de Corolla uit 1999. We hopen dan ook dat de Japanners met deze Yaris de tijden van rondspringende Celica’s een passend vervolg weten te geven. Naar verwachting kunnen we de snelle Jap in 2017 aan de start verwachten. (via: topgear.com)13 reacties

Maak een straatversie! Please!!!
@bastiaangt: dat moet echt gebeuren!
Damn hoor die Turbo dan! Lekker hoor
Denken ze nu hiermee meer beYarissen te kunnen verkopen aan jongeren? Leuk als je op omaatjes valt, maar verder zinloos dunkt me..
Nonsens, als omaatjes hierin zouden gaan rijden ontstaat er misschien eindelijk geen file meer op de linker baan.
Kijk hem eens spelen in de modder, ik heb het te doen met de stagiair die hem dadelijk moet wassen.
Dus Toyota gaat op twee vlakken de strijd met VAG aan?
In Het WEC moeten ze nog een paar rijders zonder watervrees aannemen en ze hebben Audi op hun rug liggen.
Op rally gebied hebben ze veel meer gepresteerd dus als ik VW was zou ik maar vast stoppen voordat ze vernederd worden. Nu kunnen ze het winnen van een paar privé teams en Hyundai (dat laatste ook niet altijd)..
Welke WRC wel?
Wat een ontzettend debiele wielkastverbreders. Hebben ze er mdf tegenaan gekit of zo?
@danmar: hahah, ziet er idd niet uit
@danmar: Het zal voor een testauto wat te duur zijn om meteen nieuw bodywork te maken denk ik. Dat komt bij de echte versie wel goed.
Oma had gewoon gelijk, op een witte zie je al het vuil goed zitten.
Nogal veel onderstuur deze auto, of ligt het aan mij?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).