Video: doe een POV-circuitrondje met de Porsche 918 Spyder

Auteur: , 16 Reacties

Stap 1: zet een Porsche 918 neer op het Circuit of the Americas in Austin. Stap 2: niet een camera vast op het hoofd van fabrieksrijder Patrick Long voor een point-of-view (POV) video. Stap 3: doe een rondje volgas. Stap 4: profit!

DRUK OP NOS... NU!!!

Hoewel de prodcutie officieel al op 18 september (9-18, get it?) begon, schijnen momenteel pas de eerste klantexemplaren van de Porsche 918 Spyder Zuffenhausen te verlaten. Vanzelfsprekend moet de auto regelmatig even een kleine hype-boost krijgen, en dus komt een video als deze op een mooi moment.

De 918, die volgens Porsche in tegenstelling tot de geruchten ab-so-luut geen vertraging oploopt als gevolg van de 911 GT3-problemen (wat op zich logisch is, de productielijn en essentiele onderdelen zijn anders), was gisteren met 4 exemplaren sterk aanwezig op Zandvoort, op een zeer besloten klantevenement. Autojunk-user robie wist een stiekem fotootje te trekken.

In principe bereiken de klant-918’s deze week de dealers in Nederland. Hoeveel van de 918 te produceren exemplaren op gele platen komen te staan, danwel naar een Nederlandse eigenaar gaan durven we niet te zeggen. Laten we het houden op ‘minstens één’ (Nederlandse eigenaar) die zijn nieuwe speeltje van grofweg een miljoen euro in 2,6 seconden naar de 100 kan stampen. Mits het Weissach Package is aangevinkt dan.

De video van Patrick Long en zijn nerveuze rukjes aan het stuur van de sub-7 minuten hybride Ringridder vind je op autojunk!
16 reacties

HD-linkje:

https://www.youtube.com/watch?v=GW78XQicDC4
@opabrutus: Thanks, maar spijtig dat het hier nog altijd nodig is..
Als je gebruikt maakt van de ”steps-to-profit”-meme. Doe het dan wel goed inclusief de ”????”.

Verder een beul van een auto vol met moderne techniek. Echt vol met emotie, helaas niet!
@kromatic: Een auto is een verzameling levenloze onderdelen, voelt geen pijn of verdriet. Tuurlijk zit er geen emotie in.
@reinier73: zeg dat maar tegen een Alfa Romeo! Pfff
Hybride meuk zeiden ze toch?
@norge: Dit heeft weinig tot niets te maken met de normale eco hybride meuk ;)
Er staan iig minimaal zes Turbo S Cabriolet 918 Spyder editions en één Coupé op Nederlands kenteken, dat zou dus betekenen dat er minimaal zeven deze kant op komen!
@jorisk: dus als je een turbo s 918 spyder edition hebt gekocht moet je dan ook gelijk de 918 spyder kopen?
@mac miller: nee, juist andersom. Als je een 918 had besteld, kon je ervoor kiezen om alvast een 997 Turbo S (Cabriolet) 918 Spyder edition te kopen. Dus alleen als je een 918 had besteld, kon je die Turbo S ook kopen.
Oke, als Robbie al een foto maakt waar dat volgens mij niet de bedoeling is dan moet hij wel juiste info doorgeven…

Het waren nog altijd 2 exemplaren en niet 4….
Dat interieur van de 918 is nog mooier dan de buitenkant.
Ah, de term POV kende ik ergens anders van. Weet ik eindelijk waar het voor staat!
Ik moest ook ff stiekem lachen toen ik ‘POV’ las :-p
@canon4ever: Stelletje viezerikken :) PoV is een hele legitieme term die al jaren gebezigd werd voordat jullie favo natuurdocu sites online kwamen … maar goed, toen hadden jullie waarschijnlijk nog geen mannenhaartjes (nofi).
Heb een half jaar terug door een Porsche dealer laten vertellen dat er in ieder geval 6 918’s naar Nederland komen, nu 7 kan dus ook wel kloppen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).