Video: explosie Russische busbom vastgelegd op dashcam

Auteur: , 34 Reacties

Schokkend nieuws vanuit het Russische Wolgograd: een zelfmoordterrorist heeft een bom in de bus tot explosie gebracht.

Het zal je maar gebeuren...

Er zijn minstens zes doden en meer dan 30 gewonden te betreuren. Naar verluidt is de schuldige een vrouwelijk lid van een groep Islamitische opstandelingen in Dagestan, gelegen in de Noord-Kaukasus. Zij stapte op de bus en bracht niet veel later een bom tot ontploffing.

De afgelopen jaren komen dit soort acties steeds meer voor in het gebied, met honderden onschuldige slachtoffers tot gevolg. Met de Olympische Winterspelen in februari 2014 worden er nog meer aanslagen verwacht. President Vladimir Poetin heeft de beveiliging opgeschroefd. Om te beginnen zijn alle bussen in Wolgograd teruggeroepen naar de kazerne om doorzocht te worden op eventueel andere explosieven.

In de bus zaten zo’n 40 mensen, overwegend studenten. In de video zien we hoe hevig de explosie was. Het glas wordt eruit geslagen, gevolgd door een hoop rook. Het overige verkeer kan de ravage nog maar net ontwijken.

Wie de heftige beelden wil zien, mag HIER klikken. De panieksituatie die na de explosie volgt is ons bespaard gebleven.34 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Ik vind dat de Russische overheid snel hun grenzen moeten versterken qua veiligheid enz. + alle moskees (als ze er zijn) controleren of er geen extremistische toespraken gebeuren. Zo wel, direct de gevangenis in of als er geen plaats is dood schieten. Want het is een bedreiging voor de maatschappij.
@Fidenza: *moskeeën
@Fidenza: Dat is lastig – maar vooral: het is niet het echte probleem. Rusland heeft, net als in de tijd van de Sovjetunie, een hele sliert gebieden in zijn macht, met een regering van zetbazen, en een volk dat onafhankelijk wil zijn.
Daar zitten islamitische, maar ook heel andere gebieden bij. Maar allemaal willen ze vrij van Rusland. Soms lukt dat ook een poosje. Wit Rusland, Oekraïne, Georgië, Azerbeidjan, Turkmenistan, Uzbekistan, Tsjetjenië, Kyrgizië, Mongolië… En dan hebben we het nog niet over delen van wat we nu ‘Rusland’ noemen. Als Rusland er een hek omheen wil zetten, zetten ze dat ook om de helft van die gebieden heen. En hebben ze de bommenmakers in eigen huis. Godsdienst? ‘tuurlijk. Maar nationalisme, bodemschatten, corruptie en bittere armoede spelen allemaal minstens zo’n grote rol.
@Fidenza: Er zijn grote delen van rusland waar bijna alleen maar Islamitische mensen wonen. En er is er misschien 1 op de 100000 zo gek om zich op te blazen.
Er een hek omheen zetten heeft geen zin, mensen dood schieten maak je ook geen vrienden mee. Er valt heel weinig tegen te doen, zolang mensen een mening hebben en die op willen leggen aan anderen zal je altijd mensen hebben die het er niet mee eens zijn. Iemands mening onderdrukken maakt die persoon boos. Soms doen ze dan gekke dingen.
In nederland doet de regering hard zijn best om het voor iedereen zo goed mogelijk te maken, maar dat gaat ten koste van de zin van anderen. Als dat lang genoeg door gaat zal je op een gegeven moment mensen krijgen die zich uit naam van een ander geloof of overtuiging voor een moskee opblazen tijdens een druk moment omdat ze moslims zat zijn.
Er komt nooit een eind aan tenzij je iedereen een eigen stukje kan geven en er voor zorgt dat hij niet bij de ander kan komen. Maargoed dat is een fantasiewereld, want toen men na de 2e wereld oorlog besloot dat alle joden maar weer in israel moesten gaan zitten werden de toenmalige bewoners boos. Dus blijft iedereen elkaar afmaken omdat ze het niet eens kunnen worden over wie er gelijk heeft. Ik denk dat de wereld beter af was geweest als we 40.000 jaar geleden waren gestopt met evolueren, de enige kans is nog dat we zo ver door evolueren dat mensen zich realiseren dat er geen god bestaat en dat we allemaal vriendjes kunnen zijn, iedere oorlog is tot nu toe gebaseerd op geloof of etniciteit. Pas als er geen geloof meer is en iedereen er het zelfde uit ziet kunnen we het allemaal eens zijn.
@MrSkyline: jouw theorie klopt inderdaad. Maar ik denk ook dat macht een grote rol speelt met als excuus religie.
@MrSkyline: Geweldig hoe je het uitlegt, ruimdenkend en een stukje logica. Kunnen mensen als @Alfarobert wat van leren.

Het sluiten van een moskee heeft weinig nut, hiermee benadeel je namelijk ieder persoon die met een gezond verstand en goed hart naar de moskee gaan. Als het de imam is die haat verspreid jegens niet moslims hoor je hen op te pakken, niet de mensen die hier niks mee te maken hebben. Mensen zoals ik en anderen die moord, chantage etc. niet steunen worden enorm benadeeld hierdoor.
oi oi heftige beelden……….
Ha, ik had toch al een paar uur geen “islam is vrede” gemompeld…

*mompelt*
Wat een volk. Als je het ergens niet mee eens bent heb je een mond, en als je er zoveel erg in hebt dat je jezelf van kant wil brengen, blaas jezelf dan lekker op ergens waar geen onschuldige mensen zijn, want dit los niets op…
@chimaera: of in haar geval een neger met een grote Nigeriaanse sleuven stamper ;)
@bmwpowerm5: Dus dat is jouw fetisj? Grote Nigerianen?
@chimaera: Juist wat ik zei, extremisten moeten worden gedood of opgesloten worden. Enige manier om dit te doen zijn de moskeeën, islamitische scholen enzovoort te controleren. Want daar start het allemaal…

PS ik ben zelf moslim, een kleine deel extremisten maken het allemaal slecht voor een hele grote deel die vrede willen :(
@Fidenza: Met jouw stelling ben je zelf een extremist…
@rob68: Niet helemaal. Wat moet je anders doen met extremisten? Criminelen sluiten we toch ook op?
@rob68: zou je zo kunnen zien. Maar normaal is ook niet meer dan het gemiddelde van alle afwijkingen.
@rob68: jij zou het misschien niet weten, maar in het Verenigd Koninkrijk heb je tal van scholen voor moslims waar ze de koran vanbuiten leren en haat verspreiden. Dat zijn allemaal kinderen die gebrainwashed worden en wanneer ze oud worden alleen maar een gevaar zijn. Mijn stelling is inderdaad wel extremistisch, maar als je het voor je ogen het duidelijk ziet dat ze als doel hunzelf willen opblazen….wat zou jij dan doen? Hun zo maar op straat laten rondlopen?

Er zijn natuurlijk grenzen, ik bedoel niet dat je elk kind in zo’n school moet executeren. Maar in deze video zou ik de leiding gevende van die gebrainwashde vrouw opsporen en executeren want hij is verantwoordelijk voor wat er gebeurd is.

Oh ja, de “senior” terroristen gaan zich nooit gaan opblazen, ze gebruiken altijd zwakkelingen maw kinderen en jongeren.

Hun doel?

Macht. Religie is hun excuus, anders hebben ze niks,
Zucht, Islam…
@ej20g: dit heeft niks, maar dan ook helemaal niks met islam te maken.
@mmot05: moslim en islam schaar ik onder hetzelfde, geen verschil als je het mij vraagt maar ik verdiep me er ook bewust niet in. Op zich heb ik niks tegen moslims of de islam maar met al die verhalen tegenwoordig hou ik mezelf er zo ver mogelijk vandaan. De slechte verpesten het voor de goede, die er ook genoeg zijn. Dat geldt voor elke religie natuurlijk maar van de slechte moslims heb ik persoonlijk het meest last. Ik begin dus behoorlijk anti-islam en anti-moslim te worden.
@ej20g: klopt niet wat je zegt, islam is een geloof en een moslim is iemand die hierin gelooft, maar niet iedere (meeste) moslim vertegenwoordigd islam niet zoals het hoort, zo zijn er bijvoorbeeld zat moslims die gewoon alcohol drinken terwijl het hartstikke verboden is in de islam. Het is misschien een lullige voorbeeld vergeleken met deze heftige incident maar het komt eigenlijk een beetje op de zelfde neer, deze jongedame heeft in zijn actie 2 dingen gedaan dat niks met islam te maken heeft; zelfmoord en (onschuldige)mensen hun leven beroven worden absoluut niet getolereerd in islam.
Moet je natuurlijk helemaal zelf weten maar ik vind het wel jammer dat je anti-islam trekjes begint te krijgen door dit soort mafkezen.
@ej20g: hoe bedoel je het? Want ik ben zelf moslim, maar ik schaam me echt diep voor zulke moslimterroristen. Al helemaal als zij beweren te handelen uit naam van Allah. Om nou zo de spot te drijven met geloof. Bah.
@toyotafortuner: niks aan toe te voegen. Aan de individuen zelf heb ik niet perse een hekel maar aan het geloof zelf begin ik dat wel te krijgen, net als aan het christendom overigens. Zou het graag anders zien maar in alle eerlijkheid (en zoals jij zelf ook al aangeeft), ik vind het niet raar dat de (Westerse) wereld langzamerhand een hekel krijgt aan de Islamitische cultuur. Dat het zonde is, dat is uiteraard een ander verhaal. Mijn reactie was dus ook zeker geen aanval op de individuele medemens.
@ej20g: (laten we niet een religieuze draai aan het draadje geven ;)) Maar helaas is de westerse ‘haat’ jegens moslims te wijten aan figuren als deze terrorist.
@toyotafortuner: dat laatste! Daarom wilde ik ook even duidelijk maken dat ik zeker géén hekel heb aan elke individuele Moslim.
@ej20g: dan is het goed, ouwe Soebfanboy :D
Busblog ?
Terrorblog?
Sensatieblog?
Nieuwsblog?
Zomaar wat voorstellen voor een nieuwe site van het AB team….
@rob68: zucht… daar begint het gezeur weer.

Artikelen die me niet interesseren lees ik niet. Laat staan erop reageren.
@rob68: +1. al vind dit wel interessant nieuws, ik lees het wel ergens anders.
Ik ben een tjetjeen en mijn voorouders komen uit Noord-Kaukasus. In ongeveer 160 jaar tijd zijn we van de kaukasus in Nederland nu. Mijn voorouders zijn in 1864, na een massale moordpartij door de russen, gevlucht richting Turkije. Ons volk word al 160 jaar lang geteisterd door de russen. Denk na voordat je Islam of iets anders zegt. Ze teisterden ons al voordat we Moslims waren.

Zielig voor de onschuldigen in die bus maar hey, life’s a bitch…
@benz190: Stalin was niet eens een Rus, maar een Georgiër zonder religie. De oorlog in Tsjetsjenie is begonnen omdat Tsjecheniers, begin jaar 90′, Russen begonnen uit te moorden. Toentertijd woonde er veel Russen in islamitisch regio’s.

Trouwens, de schuldige, was getrouwd met een bekeerde Rus, die 22 was (10 jaar jonger dan zij was). Ook had ze botkanker. Het was de bedoeling dan ze naar Moskou ging en daar een aanslag zou plegen, maar ze heeft de bom af laten gaan in de bus.
@e550: even beter googlen volgende keer.

je geschiedenisboek begint blijkbaar in de jaren 90. Die van mij gaat toch wel een paar honderd jaar terug. Zoek maar op: 1864 genocide. Kijk maar wie wie heeft zitten uitmoorden.
@benz190: Ik heb je ook gereport, want sorry, maar met “Zielig voor de onschuldigen in die bus maar hey, life’s a bitch…” laat je zien dat je totaal, maar dan ook totaal geen medelijden hebt met mensen die wellicht helemaal niks met je voorgaande (wellicht best terechte) relaas te maken hebben.

Wat de Russen doen is ook niet goed te praten, maar zoals je niet elke Moslim hoort te veroordelen op de acties van extremisten/idioten hoor je niet elke Rus niet te veroordelen op wat Poetin opdraagt.
Zoek empathie eens op.
@galant: goed zo chef! Het is je plicht!
{…} niet elke Rus niet* te {…} (* die ‘niet’ is teveel natuurlijk)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).