Video: Ford Transit wordt gelanceerd door mangat

Auteur: , 14 Reacties

Ja, gaten in de weg zijn gevaarlijk, zeker als ze kunstmatig zijn aangelegd en niet goed worden afgeschermd door een putdeksel.

Mangat vs Ford

De bestuurder van deze Ford Transit reed rustig – zeker voor Oekraïense begrippen – door Dnipropetrovsk toen een putdeksel besloot te bezwijken onder het gewicht van de bestelbus. Een tweede scenario kan zijn dat er helemaal geen putdeksel lag, maar we zien duidelijk een rond object wegrollen. Hoe dan ook, met deze snelheid je voorwiel in een groot rond gat parkeren staat garant voor een massaverplaatsing in een richting die je helemaal niet wil.

Niemand raakte gewond. Schijnt. Video op kijkikbeneenvliegtuigjunk.nl.14 reacties

Oekraïne = nieuwe Rusland!
@mistertie: = oude wegen
@mistertie: allemaal een pot nat toch?
Au!
Goede reactie van die vent in dat blikje daarnaast!
@sjouveur: Dat-ie alvast in zijn broekzak naar een mes graait, bedoel je? ;-)
Nee, idd. kudo’s voor zijn beheerste reacties in eerste en tweede aanleg.
Ik herinner mij eenzelfde video een paar maanden geleden. Echter op een smallere straat en met een Russische Transit-look-a-like. Dat was toen ook vanwege een missend putdeksel. In China schijnt het regelmatig voor te komen dat men putdeksels steelt omwille van de schrootprijs. Misschien hetzelfde geval in andere (voormalig) communistische contreien?
Lijkt me duidelijk: hij rijdt niet in een gat want alle wielen blijven heel. Het deksel kantelt en tilt het busje op.
@dotternetta: Ik kom vaker in de Oekraïne en daar worden wel vaker de putdeksels gestolen voor de schrootprijs. Echter dan zetten medewerkers van de gemeente meestal een afgehakte boom in de opening als waarschuwing als ze geen reserve exemplaar meer hebben. In dit geval was dit inderdaad nog niet het geval en kantelt de putdeksel zo te zien.
Je ziet het putdeksel links nog wegrollen
Best wel stevig zo een oude Transit, zo maken ze nu ongetwijfeld niet meer.
Myth confirmed…
Het werkt als volgt: het putdeksel zit door vuiligheid vast en laat geen gassen door die zich zodoende ophopen onder het putdeksel. Door het gewicht van het busje beweegt het putdeksel een klein beetje, maar genoeg om een vonk te laten ontstaan. Het gas onder het putdeksel komt tot ontbranding en het putdeksel vliegt de lucht in.
2014 FORD TRANSIT NEW
[…] Video: Ford Transit wordt gelanceerd door mangat – Autoblog.nl […]

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).