Video: Friese vrachtwagen leert politieauto een lesje

Auteur: , 51 Reacties

Dubbele rotondes zijn meer dan eens bron van verwarrende verkeerssituaties. Zo ook hier, ter hoogte van knooppunt Joure in Friesland.

It giet oan!

Elke verkeersdeelnemer ziet weleens iets over het hoofd, dat kan nu eenmaal gebeuren. De politieagent in dit filmpje overkomt het ook, en krijgt van de vrachtwagenchauffeur die hij mist meteen het deksel op de neus. Wat de trucker precies doet mag je zelf bekijken, maar de trucker zou een verre neef van die geflipte M3-Belg kunnen zijn.

Je kunt verder vinden wat je wilt van de heetgebakerde trucker z’n reactie, maar aan de andere kant kun je je afvragen of de vrachtwagen wel echt voorrang had en of de agent dus wel of geen schuld heeft aan de bijna-aanrijding.

Afijn, aan jullie het oordeel of dergelijke payback-actietjes geoorloofd zijn of niet. In elk geval mag de agent in kwestie van geluk spreken dat dit akkefitje hem niet in Chillburg overkwam. Dat had ‘m immers een ruitje of wat kunnen kosten.51 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Zo heurt het
@dirkiii: Wat nou, zo heurt het? Ik heb zo’n hekel aan mensen die voor eigen rechter spelen in de auto door vol op de rem te gaan staan. Rem aanteken bij bumperkleven, prima. Maar vol in de ankers, want hij remt hier echt niet zo hard om de afslag te halen = asociaal. Of het nou de popo betreft of niet. Verkeer doe je nog steeds samen en als je niet capabel genoeg bent om andermans fouten op te kunnen vangen of in te kunnen schatten hoor je gewoon niet achter het stuur.
@martijnh: ik had exact hetzelfde gedaan 2 dagen geleden gepakt met een lasergun niemand op de weg 4 baans 53 gecorrigeerd van mij mogen ze al hun auto’s in de poeier rijden
@dirkiii: kijk jij snapt het…

1: niemand geeft ooit aangegeven dat als er minder mensen op de weg zijn, dat jij dan harder mag rijden. 2: jij bent zelf verantwoordelijk voor de boete, niet iemand die de controle doet. 3: iemand iets toewensen omdat je zelf fout bent geweest is echt heel erg sneu.
@ablogjunk: wat ik daarmee bedoel is ga on de wijk patrouieren waar ingebroken word mijn zwager loopt ’s nachts over straat om ziet 2 mannen in zwart en belt de politie belt de meldkamer een half uur later terug waar was het ook alweer en pas een half uur later rijd er 1 politie auto door een grote woonwijk en een half uur later komen ze met een beletje we hebben ze niet gevonden en dan vinden ze mij asociaal
Politie agenten. Het zijn soms net mensen. Lekker slim ook om dan te gaan brakechecken…
@E34M5Touring: Net mensen,.. maar wel mensen met een belangrijke taak: voorbeeldfunctie. Goed opletten in het verkeer is zo’n (goed) voorbeeld. Risico’s kennen en er naar handelen.

(maar guttegut: ’t is inderdaad gewoon menselijk om een foutje te maken. Brake-check oordeel ik niet over: vrachtwagentje wijkt uit, en moet bijremmen.. Dat daarmee direct de Touran ook even op z’n nummer wordt gezet; prima. Dat ’t óók nog op AB komt.. neuh. dat hoeft nou ook weer niet. Iedereen in Nederland een dashcam, en met dit soort filmpjes kan je AB volledig vullen.
@stamp: En ook bij die mensen gaat wel eens iets mis. Alleen als het bij hen misgaat wordt dat breed uitgemeten en heeft iedereen z’n oordeel klaar. Dat vind ik dan persoonlijk jammer. Gebeurt ons allemaal. Lekker laten gaan.
@E34M5Touring: Gebeurt ons inderdaad allemaal. Verschil is alleen dat het bij hun alleen ‘breed’ wordt uitgemeten en wij breed moeten lappen.
Politie had volgens mij voorrang, of ruimte moeten geven. En die brakecheck kunnen ze ook niks aan doen. Als je bij je verhaal blijft dat je moest remmen voor de bocht,
@dmk94: je hebt daar voorrang als je op de rotonde rijdt!
@rufctr01: Ja, maar als iemand op de binnenste ban rijdt, kun je natuurlijk wel de buitenste baan opdraaien.
@donvincenzo: niet als je daar wilt afslaan dan moet je de buitenste rijstrook aanhouden.
@dmk94: haaientanden zijn natuurlijk een teken dat je voorrang heb.
Gewoon even opletten daar! Rechterbaan is richting Joure en Sneek, linker aan richting Amsterdam.
Als die agent nou tof was had tie hem aan de kant gezet en beboet voor gevaarlijk rij-gedrag, en vervolgens zichzelf voor het niet verlenen van de voorrang.
Vind het allemaal wel meevallen. Moet gewoon remmen om z’n afrit te halen.
@robgooi: zo zie ik het ook.
Ik ken de rotonde op m’n duimpje. Wie de rotonde op rijdt moet voorrang verlenen aan de het verkeer die er al op rijdt. Politieagent staat naast een vrachtwagen te wachten en kan niet zien wat er aan komt rijden, hij moet dus wachten tot hij wel iets kan zien of wachten tot de vrachtwagen naast hem kan rijden. De vrachtwagen op de rotonde komt aanrijden in de buitenste baan, de baan waar de politieagent gaat rijden. De vrachtwagen wijkt uit en gaat daarna weer terug naar de afslag. Politieagent zat duidelijk fout, maar het had nog veel fouter kunnen gaan.
@Joost1990_2: Hoe kom je er bij dat die vrachtwagen op de buitenste baan zat en moest uitwijken? Verzin je dat er zelf bij, want in het filmpje is het niet te zien.
@donvincenzo: welke baan de trucker ook maar zit…. die wout zit fout !
@donvincenzo: 0,07 kun je zien dat hij veranderd van de buitenste naar de middelste dus de politieagent mag de chauffeur dankbaar zijn.
@Joost1990_2: ik ken die rotonde ook op mijn duimpje en weet dus dat zelfs als een vrachtwagen aan de linker kant tegen de streep staat je gewoon kunt zien wat er aan komt. Aan de rechter kant kan je verder naar voren namelijk.

Eigenlijk een heel simpele rotonde, gewoon voorsorteren volgens de borden en je baantje volgen. De praktijk is echter wel dat nagenoeg iedereen daar te hard rijdt waardoor je bijna geen kans krijgt om op te rijden. Gebeuren vaak bijna ongelukken, ook door mensen die het niet snappen.
@Joost1990_2: Op je duimpje? Ik zie de haaientanden vanaf hier staan.
het zou me niks verbazen, als dat vrachtwagentje later een stopteken heeft gekregen en/of meer. Dat zou m.i. onterecht zijn.
@TDI-goeroe: Een knuppeltje in z’n nek.
Als je goed zou kijken en de rotonde goed kent, dan zie je dat de vrachtwagen in de verkeerde baan rijdt voordat hij/zij besluit toch richting Sneek te moeten en snel baan wisselt. Baan wisselen is niet nodig als je de rotonde oprijdt.

Niks lesje leren dus, gewoon domme fout van de vrachtwagenchauffeur. En afsnijden van de Politiewagen.
Aan de kant zetten die sufferds die niet goed opletten en maar wat rijden alsof er geen anderen op de weg om hun heen zijn.
@kroon: Als je nog beter kijkt, zie je dat de vrachtwagenchauffeur aan komt rijden in de baan naar Sneek.
@Joost1990_2: nou nee, dat is niet waar en verklaart ook waarom zowel de vrachtwagen als de Politiewagen de rotonde oprijden. Maar goed, heb geen zin om hier verder welles-nietes te spelen, dus zie maar wat je denkt te zien.
@kroon: De vrachtwagen maakt een uitwijkmanoeuvre naar links op het moment dat hij in beeld komt.
@kroon: niks die vrachtwagen zit in de verkeerde baan.

Die politie agent mag die vrachtwagenchauffeur op zijn blote knieën bedanken dat hij zo alert was en wist uit te wijken naar de middelste baan. Het had niet veel gescheeld of die politie auto was afgeschreven
@kroon: bij 0.07 kun je zien dat hij veranderd van baan om de politiewagen te ontwijken
De agent zit compleet fout… Je mag de rotonde niet oprijden als er verkeer aan komt. Logisch anders zou je namelijk de afrit blokkeren of de doorgang op de rotonde… Maar goed fouten maken we allemaal wel eens… Dat een agent dit doet is wel ernstig.
Dit is zowiezo een linke rotonde, heb daar al meerdere malen bijna een ongeluk gehad. Veel mensen rijden daar te hard (geen 50) en kijken niet goed. Had nog veel fouter kunnen aflopen!
Ik denk dat t agentje in z’n broek gepoepert heeft. vrachtwagen geeft geen f*ck:)..
Vrachtwagen reageert gewoon alert door de politie niet plat te rijden toen die zonder te kijken de rotonde op reed. Niks meer en niks minder.
Tja, Friesland weer…..

Maar ik zeg niks, voor je ’t weet heb je een hele kudde kwaaie Friezen achter je aan. Niet dat ik er bang voor ben, voordat ze vanuit Friesland hier in Nederland zijn heb ik tijd genoeg om onder te duiken.
@moveyourmind: juist, klote Friezen.

Friesland moet wel een rotplek zijn om te wonen, er is immers geen Fries die trots is op zijn provincie.

Ahum, tijd voor een tussendoortje. Ik heb honger blijkbaar ;)
@lekbak: Ah honger dat komt goed uit ;)
Er zit een MC donalds aan die rontonde ;)
Je kunt wel voorrang hebben maar je mag het niet nemen!
Dus ook al heb je voorrang kun je nog best fout zijn volgens de wet.
Gevalletje niet netjes maar wel humor….
Artikel 5, invordering rijbewijs.
@azenomei: Zullen ze bij aan agent in functie niet snel doen…
@azenomei: als je dit niet begrijpt dan bedoel je jou rijbewijs hoop ik
Brakecheck is altijd fail.
Dit noem ik geen brakecheck. Die vrachtwagen komt er gewoon met een behoorlijk vaart aan blazen om nog voor de politieauto langs te kunnen en moet daarom wel redelijk in de ankers om maar niet uit de bocht te vliegen. Dit valt mijns inziens gewoon onder remmen voor de bocht.
Waarom staat die politie auto daar?? Er is gewoon aan de rechterkant een bijpas richting Joure. Die politie hoeft de hele rotonde niet op… Dit is wel de fout van de politie. Die pleurt zijn auto er zo op zonder te kijken lijkt het haast wel. Jammer dat die niet geraakt is. Dit soort gevalletjes gebeuren wel meer daar op die rotonde.
@wouterh91: Dat dus… Die politie had gewoon de bypass moeten pakken.

Overigens: Als je heel goed kijkt dan komt de vrachtwagen aanrijden op de middelste baan met de knippers al naar rechts. Hij gaf dus al aan dat hij van baan wilde wisselen.

Dus de vrachtwagen hoefde niet uit te wijken voor de politie, maar hij zat wel op de verkeerde baan (hoewel dat niet strafbaar is). De politie had in moeten zien dat hij wilde wisselen van baan (immers: knippers). Dus ondanks dat het bij lange na niet zo spannend is als de stoppie van de vuilniswagen op precies deze zelfde plek een paar maanden geleden, was de politie toch fout bezig.
@conquestador:
hoe dan? waarom is iedereen blind op dit forum? zodra de vrachtwagen het beeld in komt rijden, zie je dat hij direct naast de haaientanden rijdt. dit betekent dus dat hij op de meest buitenste baan zit. politie zit dus fout. case closed. moeilijk he.
Jammer hij mist…
lol kei-oud topic trouwens :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).