Video: Gallardo met 1800 pk rijdt 361 km/u na halve mijl

Auteur: , 10 Reacties

De standaard Gallardo Superleggera moet het doen met 570 pk, maar voor sommigen is dat bij lange na niet genoeg.

Gallardo met 1800 pk

Kennelijk kan het V10-blok van de Gallardo wel tegen een stootje. Vele getunede voorbeelden zijn al voorbijgekomen, maar dit exemplaar van Underground Racing verdient een aparte vermelding. Op een 1/2 mile event reed deze opgefokte Italiaan met twee joekels van turbo’s een nieuw record, door na 800 meter maar liefst 361 km/u op de klok te zetten. Op de kwartmijl wees de snelheidsmeter overigens 285 km/u aan, da’s 40 km/u sneller dan een McLaren P1.

Nu maar hopen dat de auto nog een paar runs in zich heeft, met dergelijke vermogens kan je kostbare auto immers in een oogwenk degraderen tot een smeulende hoop tandwielen. Of de coureur een whiplash heeft overgehouden aan de klappen tijdens het opschakelen is niet bekend.10 reacties

Het slaat natuurlijk nergens op en ergens is het zelfs zonde van het weggedrag van die Gallardo…. Maar toch… Maar toch. Omdat het kan natuurlijk.
@dondeboer: damn… ik zie dat het zelfs 1800 whp zijn…. Blok levert dus zo’n 2000 pk. Bizar.
Ach een p1 is dan misschien 40 km langzamer op dat stukje, je kunt er tenminste wel dagelijks mee rijden. Dit ding heeft waarschijnlijk een krom frame na 3 runs als hij de 3 runs ├╝berhaupt haalt.
@Donstil: of je bak is stuk.
@reggie-boy_rood: Dus.. alsof deze gasten dat niet weten, het boeit ze gewoon geen fuck. Als je gaat racen met auto’s gaan er nou eenmaal dingen stuk.
Gezien de flinke schakelklappen gaat het hier om 1800 wild horse power…
Spectaculair filmpje, not!

Het is knap dat die wagen het haalt,zonder meer!
Maar die vent is wel erg blij met het resultaat, of is hij blij dat hij deze setup heeft kunnen kopen. Lijkt mij dat rechtuit rijden voor een beetje autofreak niet echt moeilijk is.
En dan naast de wagen posen, van kijk eens wat ik kan :)
@donald: Of die gast is van UGR en is blij met het resultaat van z’n noeste tuningdrift.
Je hebt dus een superleggera en die ga je opvoeren… Alsof ie niet hard genoeg gaat! Ps: waar staat whp voor
@reggie-boy_rood: Vermogen aan de wielen (ipv krukas)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).