Video: Turken met takelwagen slopen BMW 5 Serie

Auteur: , 27 Reacties

Dus jij dacht dat je dag niet slechter kon toen de takelwagen kwam om je BMW 520d af te slepen? Jawel hoor, het kan altijd slechter.

Wobbel, wobbel

Kijk mee hoe deze witte E60 5 Serie, in alle opzichten een bovenmodale en dure auto in Turkije, om de een of andere reden op een flatbed gezet moet worden. Het materieel dat hiervoor is ingeschakeld lijkt echter wat minder professioneel dan bijvoorbeeld bij de Londense bedrijven die vaker met dit bijltje gehakt hebben. De gewichtsverdeling is bagger, en het oogt in zijn algemeenheid instabieler dan een zaal vol borderliners die een krat Efes de man weggetikt hebben.

Al na een paar seconden weet je dat dit een recept voor rampspoed is, en inderdaad: de kijker wordt beloond. Video (geschoten met een lamachun) op autojunk!27 reacties

Ach, als hij het slim speelt kan die er eentje met een fatsoenlijke motorisering terug kopen….
@jrk68: In turkije betaal je mrb naar motor inhoud en leeftijd van de auto. Dus elk jaar ga je sowieso iets minder betalen. Auto’s met een groter blok dan een 2.0 zie je niet vaak daar, als je ze ziet zijn het meestal Audi’s of Mercedessen.

Als ie nog wat geld heeft kan ie wel een 525d f10 halen, dat is tegenwoordig een 2.0 met 218pk dacht ik.
@jrk68: ja, want met een 520d heb je wel een slak…
@koenmb: 177pk voor 1600 kg is een middelmatige slak.
@koenmb:
Ja, eigenlijk wel, op 700kg is het net an….
Zeer soepeltjes!

Volgens mij is er niet eens zo heel veel aan de hand, het zal misschien niet zo goed zijn voor de vering maar daar blijft het ook bij dacht ik.
Dus jij dacht dat je dag niet slechter toen de takel wagen kwam?
@st33fie: Ik niet begreep?
Iets met hefboom? Op dat takelpunt staat natuurlijk bizar veel kracht. Weegt 1500kg gok ik? Arm van 3 meter, dus dat is 45.000Nm op het draaipunt.
@widodh: denk eerder een arm van een metertje of 7 aangezien de auto van vier a vijf meter achterop past en hij ook nog de helft van de 5serie overbrugt… 105.000 Newton dus
@ettie:
Hoeveel op de schaal van banaan is dat?
Maakt het een stuk makkelijker voor mij en de overige autoblog lezers.
@faalhaas: Veel! 105.000nM is 10.500kg aan kracht op de hefboom op dat moment. Zeg zo’n 10 ton dus.

Verder dacht ik dat alle autobloggers wel wisten wat Newton Meters waren? ;)
@widodh: je eerste schatting zal waarschijnlijk ongeveer de maximale kracht zijn waarvoor de hefboom is gemaakt om een auto van normaal formaat langszij te kunnen takelen, dan zit er nu dus meer dan 2x de maximale last op, en belasten ze hun kraan dus boven de marge waar kraanbouwers nog voor plannen. De auto slingert ook nog een beetje, verhoogt de last nog meer. Ben benieuwd wat het heeft begeven, een van de zuigers misschien. Als er een gebroken stuk metaal met 100000 Nm is gelanceerd had het pijnlijk kunnen aflopen voor toevalluge voorbijgangers.
@faalhaas: Leg eens uit wat er volgens jou fout gaat dan?
@ettie: Ik ging een beetje aan de veilige kant zitten, maar wat jij zegt kan ook best kloppen.
@widodh: 3 meter? Dan is de auto volgens jou 1,50 meter lang zeker..
Leuk geschreven :)
”De gewichtsverdeling is bagger, en het oogt in zijn algemeenheid instabieler dan een zaal vol borderliners die een krat Efes de man weggetikt hebben.” Gewichtsverdeling bagger? dat ding wordt bij de wielen opgetild dus hiermee zeg je eigenlijk dat de gewichtsverdeling van een 5 serie op de weg ook bagger is.. zal de gemiddelde sportieve achterwielaandrijvingsgeile bmw liefhebber niet zo blij mee zijn ;)
@tmenges: Gewichtsverdeling zou 50:50 zijn volgens enkele websites. Als ze het ophangpunt van de arm niet in het midden van de 4 wielen zetten of hun trekkabels zijn niet even hard aangespannen dan begint de boel ook te schommelen natuurlijk
Ga er naast staan zwaailampjes aan lekker kort bij pakken is de regel.
Serieus fout dit.
Dat moet je met mijn auto niet doen…wel? Dan worden het klappen.

Wat doet het toch zeer om zoiets te zien.
Zouden ze met alle foutparkeerders moeten doen..
Een e60 520d…. hahaha boeiuhhh, bij zo’n laffe kar heb ik geen emotie hoor!
@VeniVidiVici: U rijdt een E60 M5 met V10 begrijp ik? ;)
Hahahahahahaah op het einde zei hij: ” ik wist dat zoiets zou gebeuren”
Maar dit is wel nogal kut voor de eigenaar! In Turkije zijn auto’s heel duur. Een normale 520d met ongvr 60.000 op de kilomterstand ben je gauw 100.000 à 110.000 Lira kwijt. 100.000 Lira is ongeveer 33000/35000 Euro! Bijv nieuwste bmw 5 serie ook 520d die kost daar 250.000 Lira ze vragen ongelooflijk veel geld voor een auto.
Als je het zelf niet gelooft kijk maar naar: sahibinden.com << dit is een turkse marktplaats zo gezegd

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).