Video: Gymkhana 6 – Grid Course

Auteur: , 26 Reacties

Daar is ie dan, het zesde deel uit de Gymkhana reeks!

Gymkhana 6

We zagen onlangs de teaser al. Ken heeft ditmaal, in samenwerking met Need for Speed, de utlieme Gymkhana GRID course uitgezet. Een parcours met graafmachines, Aventadors en veel containers. De Fors Fiesta ST van Ken Block (en Ken zelf) is voor de gelegenheid behangen met meer GoPro camera’s dan een gemiddelde Vlamfilm-rijtest. Oh, en er is natuurlijk een wrecking ball aanwezig, met dank aan Miley. Sit back and enjoy the ride.

PLAY

De vorige delen nog eens terugkijken? Dat kan, klik verder voor deel 1 (met een WRX), deel 2 (7,5 minuut actie), deel 3.2 (Fiesta), deel 4 en deel 5 (San Francisco).26 reacties

Dit kan hij redelijk, op de rallycross is het amerikaanse heldje net als pastrana niet om aan te zien.
@rene-mini: Onzin. Afgelopen weekend won hij nog de Global Rally Cross in Vegas. En oja, Pastrana werd derde.
@ihrte:

Loeb deed zeker niet mee?!

Die rijd elke keer met een halve ronde voorsprong, waardoor beide “helden” fouten maken en crashen. Loeb deed voor het eerst mee en won alles op rij.

Zoek maar eens op ;)
@rene-mini: Loeb is dan natuurlijk ook gewoon geniaal!

Ken Block is zeker geen megahypersupertalent, maar ik ben niet te beroerd toe te geven dat hij heel wat beter kan rijden dan ik.

Enneuh… Eerlijk is eerlijk, z’n filmpjes blijf ik eigenlijk wel leuk vinden!
@rene-mini: Klopt, maar omdat Loeb zo buitenaards goed is betekend niet dat de anderen niet meer om aan te zien zijn!

Desalniettemin vind ik deze gymkhana een stuk minder dan voorgaande!
Tel je in Amerika niet meer mee als rallycoureur als je niet zo’n dergelijk filmpje hebt?

Leuk filmpje maar aardig uitgekauwd…
@notsobig: deze gast is de enige naar mijn weten die zulke filmpjes maakt.. En hij doet het goed.
@kapitein187: niet helemaal waar. Gymkhana is gewoon een tak van sport. dat hij dit op (al dan niet spectaculaire wijze) vast laat leggen op video maakt hem zeker niet uniek of zo.
@awesome: lees nog eens de statement door van notsobig…
@awesome: en dan heb ik het over het rally coureur gedeelte.
@kapitein187: och arme, je hebt gelijk hoor. Ken Block is inderdaad de enige rallycoureur die filmpjes maakt.
Het lijkt wel alsof die wrecking ball geanimeerd is, desalniettemin tof filmpje!
Wat een held!
wat zijn die platen op zijn voorwielen?
@chelle2: Misschien koelen die dingen de voorremmen wat beter? In de Formule 1 gebruikten ze een paar jaar terug ook iets soortgelijks. Gewoon een wilde gok hoor.
@chelle2: voor nog extra reclame plaats zeker? ik heb het op taxi’s vroeger ook nog gezien.
@awesome: och wat een triest persoon. Dergelijke, dat duid in dit geval op gymkhana etc.(aangezien gymkhana heel wat anders is dan simpelweg driften). Dan nog de zin “tel je (….) niet meer mee als rally coureur als je niet zo’n dergelijk filmpje hebt gemaakt ” dit impliceert min of meer dat Ken Block de zoveelste van de rally coureurs is die een gymkhana filmpje maakt.

Ik zeg gewoon dat hij naar mijn weten de enige is die op zulke wijze filmpjes maakt van gymkhana. Dus leer, alsjeblieft, begrijpend lezen.
@chelle2. Dat zijn turbofans. Die werden vaak gebruikt in de group B, om de remmen af te koelen
Vraag me idd al de hele tijd hetzelfde af als chelle2: iemand ’n idee wat die blauwe schijven op de voorste velgen daar doen?
Knap,…. dit keer gefilmd zonder tig proef bandensporen. Ik denk dat hij precies zo’n zelfde baantje een paar honderd meter verderop had die tot op de millimeter hetzelfde was uitgezet. Des al niet te min blijft het knap en is hij wel de leading man in dit soort filmpjes. Ik heb geen idee hoeveel miljoenen views hij heeft gehad.

maar WTF moeten die platen op de voorste wielen?
Vast nieuwste vinding van tell sell, nog niet in euro op tv…. om zuiniger te rijden ;)
Morgen heeft ieder petje van die platen op z’n golf 3
Heb het geluk 2 weken geleden gehad om met hem en Vaughn Gitten jr mee te kunnen rijden in de finals Gymkhana grid in Madrid en heb er zeker van genoten. Hij is wel als 2e geëindigd
Mja… Beetje meer van hetzelfde. Wat de prestatie an sich natuurlijk niet minder maakt.

Platen op de voorste wielen zorgen denk ik voor koeling van de remmen (zie schoepen) én bieden ruimte aan nog meer sponsors ;)
Ik heb zo de indruk dat iedereen denkt het beter te kunnen, echter Ken Block doet het toch maar met zijn Ford Fiesta ST en zijn team, en is de zet denkelijk zwaar gesponsord als onderdeel van de nieuwe Need For Speed.

Zelf heb ik zeer veel respect voor mensen die dit soort driftkunst perfect beheersen, ik zou het niet kunnen denk ik, ook al ben ik een Hypersport liefhebber pur sang, en mijn grote liefde nu uitgaat naar de nieuwe Vector WX8 Hypercar en de Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster Novitec.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).