Video: Hamann M5 vs SLS AMG Roadster

Auteur: , 22 Reacties

Boys and their toys. Wie wint deze dragrace?

Hamann Mi5Sion vs Hamann Hawk

Een heerlijk zonnetje en een prachtige omgeving zijn perfecte ingredi├źnten om de dure, snelle auto’s naar buiten te rijden. Als deze elkaar dan op een afgelegen stukje asfalt tegenkomen, moet er uiteraard even gemeten worden wie er als eerste aan de andere kant is.

Ziehier een dragrace tussen twee beauties uit hetzelfde tunersgezin: de Hamann Mi5Sion (BMW M5) en Hamann Hawk (Mercedes SLS AMG Roadster).

Onder de motorkap is de Mi5Sion een gewone M5 gebleven. Hier vinden we de bekende twin-turbo 4,4-liter V8, dan wel met een andere uitlaat. 560 pk en 680 Nm koppel zorgen dat de 100 km/u in 4,4 seconden wordt gehaald, op weg naar een top van 305 km/u.

De Hawk heeft een gekietelde V8 met 636 pk, 76 pk meer dan de opgeleukte M5. Wel is het aantal Newtonmeter gelijk tussen de twee. Desondanks is de 0-naar-100-sprint 3,6 seconden en trekt-ie vrolijk door naar de 320 km/u.

De topsnelheden zullen op het korte stukje niet gehaald worden, maar betekent een snellere tijd naar de 100 ook een overwinning voor de Hawk? Bekijk het filmpje voor het antwoord. Tevens kun je doorklikken naar de spots van de Mi5Sion en Hawk op Autojunk!22 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
junokade jonge!
Wat een gedrochten zijn het eigenlijk, vooral die M5… Die lui hebben zoveel geld maar zo weinig smaak en klasse, Jammer weer!
M5 trekt sneller op met launch control
Wat men ergens tekort komt moet men toch ergens compenseren, niet? Net terug van mijn vriendin trouwens, slaapwel, ik ben doodop…
@Volvo_440_turbo: Ha ha, zal ook wel langer geduurd hebben dan dit auto sprintje naar ik hoop
@audicoupe84: als je dit soort mededelingen moet doen, denk ik dat ze niet veel verder zijn gekomen dan handje vast houden op de bank voor de TV.
@audicoupe84: Om 15u zijn we gestart met een joggingsessie van een uur in het Jubelpark van Brussel waar ik ze al amper kon volgen, en tegen 20 u zat ik met mijn vrienden te genieten van een Duvel op Place Jourdan, wat moet je meer hebben op een zonnige zondagavond? Lang ben ik in Brussel niet meer gebleven, ik was ├ęcht doodop van “haar handje vast te houden voor TV” ;)
Wat een lelijke gedrochten inderdaad. Hamann had naar mijn idee toch nog wel wat meer klasse een aantal jaar geleden.

Doe maar een standaard CLS63 of E63 AMG 4matic S. Die trekt ze er allebei uit.. Een beetje krom dat een CLS-/E-klasse sneller de 0-100 sprint doet dan Mercedes’s eigen supercar. Maar volgens de cijfers is het zo..
@BRT: klasse is hier inderdaad ver te zoeken!
@BRT: CLS63 zit nooit sneller op 100 dan een SLS Roadster, 3,8 voor SLS (geen 3,6 dus zoals in de tekst omschreven is), want de CLS is en zwaarder en minder krachtig. De E63S is uiteraard sneller want die heeft 583 pk (niet dat dat minieme verschil iets uitmaakt) maar die 4wd is een wereld van verschil, aangezien de SLS een stevige achterbandroker is.
@jorisk: De CLS wordt ook aangeboden met 4matic en de 585pk die de E63 ook heeft.
Die Mi5Sion zie er echt lijp uit met die booskijkers.

Tam filmpje overigens.
Bah die SLS is wel erg verneukt. Dan liever toch de M5.
Die Hamann SLS is wel echt bruut!
-edit: CAPS terror-
Dit kan je nu niet echt een dragrace noemen , ze duwen niet op de gas
Doe mij maar een van de 2 maar dan origineel.
Die M5 kan net. Welke idioot die sticker op de Benz heeft durven plakken, mag samen met John E aan een hoge boom ;-)
Lijken mij reclame auto’s.
Waar ergens is dit?
@buqatti: haven van Monaco
@autoblogger: Bedankt voor deze informatie! :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).