Video: hiermee beschermt Duitsland Barack Obama

Auteur: , 28 Reacties

Altijd al benieuwd geweest wat er ongeveer bij komt kijken om de president van Amerika een beetje te beschermen? We laten zien wat voor materieel er allemaal staat opgesteld bij zijn hotel in Berlijn.

Polizei Barack Obama Berlijn Ritz-Carlton

Barack Obama is momenteel voor een kort bezoekje (iets minder dan 24 uur) in Duitsland. Uiteraard zijn de beveiligingsmaatregelen bij zo’n bezoek extreem hoog. Wat we hier te zien krijgen is het materiaal van de Duitse Polizei en de Amerikaanse Secret Service bij het Ritz-Carlton Hotel, waar Obama de nacht doorbrengt.

Naast de nodige ‘normale’ politieauto’s en busjes zien we ook wat pantservoertuigen en meent de filmer een truck te zien waar raketten op staan. We spotten tevens een Unimog, en dan weten we eigenlijk wel zeker dat er niks verkeerd kan gaan.

Uiteraard heeft Barack zijn eigen limo ook meegenomen naar Duitsland. Voor zover wij weten is hij tot nu toe nog nergens blijven haken en is er ook niet verkeerd getankt.28 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Doe mij ook maar zo’n Fennek. Dat wordt mooi musli auto’s crushen
@ruudw: Waar zie jij een fennek? De pantservoertuigen in de video zijn TM-170’s. Fenneks zien er zo uit:
http://www.boekje-pienter.nl/images/fennek.jpg
Al datgene wat hij tot zijn beschikking heeft, is ook hier in Duitsland aanwezig. Van politiecruiser tot en met luchtafweer.
Misschien ook iets voor Bieber, zo’n pantservoertuig. Dan springen de journo’s tenminste niet meer voor zijn auto.
@berlinetta: Ik zou zeggen geef die journo’s zo’n pantservoertuig…
@slaapmutsje: maar het is makkelijker als bieber er een krijgt want dan is het er maar één. En in zo’n ding zien we hem nog moeilijker dus dat is een win-win situatie!
@slaapmutsje: Dus jij vindt het verstandig als 20 van die gasten in pantsertrucks Bieber in zijn Ferrari gaan achtervolgen? In mijn ogen zijn dat de juiste ingrediënten voor een catastrofe.
@berlinetta: serieus! Justin bieber?
@berlinetta: Met 20 van die karren moet tenminste 1 gast hem kunnen raken zou ik zeggen.. Blijkbaar hebben wij niet dezelfde muzieksmaak :D
@berlinetta: Nou eh, als Bieber de fans al platrijdt met een 458 zou ik niet zeggen dat ze blijven leven in zo’n ding hoor.
God domme man, niet dat het filmpje echt interessant is….
Maar die vent lijkt wel ADHD te hebben, zo vlug ging die met de camera heen en weer
The Ritz Carlton. Pas geleden nog geweest. Niet daar geslapen hoor. Dat is echt poep chique.
Groen bezig die Duitsers.
en waarom hoort dit op autoblog?
Polizei en SS. :)
Ja die Duitsers weten wel hoe ze een goede verdediging moeten opstellen. Hebben ze een paar jaar mee kunnen oefenen.
@berlinetta:
Iets zegt mij dat we dat toch niet helemaal goed voorelkaar hadden, anders had je nu op Autoblog.de gezeten.
@jrk68: Nou, een paar jaar stand houden tegen verschillende landen noem ik niet slecht.
Over die Chevy: dat zijn geen raketten/luchtafweer, maar een jammer voor van alles en nog wat. Infrarood, Bluetooth, gps-trackers, telefonie, radar en geleide wapens.
Pantserwagens en dan gewoon het deurtje oplaten staan. Raket naar binnen en dat ding is ook onbruikbaar. Voor de NSA ik heb geen bijbedoelingen, gewoon een puntje van kritiek.
Blijf het toch altijd raar vinden. Wil je iemand goed beveilig zet je alles zo neer zodat je het goed kan zien. Zo van: kijk terrorist hier staan wij en dat zien wij niet en dat weer wel. Ik had het anders aangepakt. Gewoon jongens met korte broek en tshirt. rugzak aan de hand met PDW er in. Panzers in de parkeergarage uit het zicht en een paar jongens op het dak uit het zicht. Burger vliegtuig voor zicht van bovenaf en af en toe een gewone politie wagen lang laten rijden om het er niet te still uit te laten zien. Onder het motto: zien maar niet gezien worden.
@robert110: je vergeet 1 ding: Hoge heren, Politici en staatshoofden geilen op houden van uiterlijk vertoon…
Wat een belachelijk circus is dat toch. Tja je moet je mascotte toch beschermen.
Als het gaat sneeuwen(30graden+ maarja) kunnen ze meteen een pad vrijmaken voor Obama.Hoop dat hij nooit bij mij komt.Zo’n circus kan en wil ik niet betalen,haha.
Moraal van dit verhaal :

Laat Duitsers NOOIT een pantzer-voertuig ontwerpen.

Want je maakt gewoon GEEN schijn van kans……………………..

Is maar 1 “land” ter wereld waar ze dat ook konden.

En nee, niet de VS.
@desjonnies: Rusland?
Hij wilt normale mensen ontwapenen zodat ze zichzelf niet eens kunnen verdedigen terwijl hij miljarden dollars teveel blijft uitgeven en America bankroet maakt.
Maar hij is natuurlijk zelf wel extreem beschermt met wapens.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).