Video: is een F12berlinetta een match voor de Tesla P85D?

Auteur: , 64 Reacties

Tesla's Model S P85D is hard op weg de Floyd Mayweather van de dragsprintjes te worden. Maar er komt een dag dat hij in een concurrent zijn meerdere moet erkennen. Is vandaag die dag, en gaat de F12pacquiaoberlinetta de Amerikaanse EV spanken?

GO!

Ferrari’s F12-furie is met 740 pk en 1.791 kg aan rijklare massa een Italiaanse spierbundel pur sang. De P85D heeft 700 paarden en weegt 400 kg meer (2.175 kg rijklaar), maar is compleet anders. Ten eerste kan je je hele gezin in de Yank-slee vervoeren, en ten tweede heeft hij aandrijving op alle 4 wielen (de F12 is RWD) en instant torque. Vanaf het moment dat je het rechterpedaal vloert gaat het meteen los dus.

Zijn deze 2 voordelen voor de Tesla voldoende om zich op een kwart mijl na een oude 575 ook deze Ferrari van het lijf te houden? Check het hieronder:64 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ja,maar wat Was de tijd?
@rolov: x vs. x+0.52
@redneckdarian: ja dat zag ik. Maar io Was benieuwd naar de quarter-mile tijd van de f12 en de tesla.
@rolov: Lekker boeiend die tijd.. All I see is een Ferrari die een Tesla inhaalt alsof hij stilstaat. Fuck yeah!
@topgear: wat doet de f12 dan op de 1/4 mile? De tesla wordt gekilled dat zie ik.
@rolov: 11.60 (zie Dragtimes YT kanaal)
Voorspelbare uitslag. Knap van de Tesla, maar toch geen partij voor de F12. En wat maakt die laatste een gruwelijk lekker geluid zeg.
En de tesla heeft een valse start, dus het de voorsprong bij de start lijkt groter dan het werkelijk is
@richardj: geen valse start. Gewoon een verschrikkelijk snel reactievermogen van de auto. De auto reageert letterlijk “instant” zodra je het pedaal tegen de bodem drukt.
@fijnkonijn:
Kijk maar eens goed, de Tesla rolt al voordat het laatste lampje op groen gaat….
@itest: goed he. “Jedi Pre-emptive launch mode”. Een nieuwe feature sinds de laatste over-the-air software update.
Een sensor ziet die lampen aan en uit gaan, bepaald razendsnel het ritme en zorgt dat het, voordat groen komt (effectief bij het opgloeien van de diode (of het bolletje) een milliseconde eerder vertrekt. Die mode heet “Jedi Mode” omdat het “in de toekomst kan zien” net zoals de Jedi.

Einfach geil ;-)
Gelukkig, de Ferrari wint
@philipf: idd het werd potverpielekes tijd dat iemand die verdammte SRV wagens (waren ook elektriesch, voor de oudere reagluurders onder ons) een koekje van andermans deeg geeft !
@fijnkonijn:
In de SRV wagen bij ons lag anders gewoon een “dikke” V6….
Wat dik is die Tesla toch. Ik vind dat apparaat het ideale voorbeeld van innovatie. Staat compleet los van de lease en koop-mogelijkheden van deze auto, die zijn (waren) in NL echt waardeloos maar ik kan deze auto an sich heel erg waarderen!
@peewee05: leg uit. Je kan ‘m bijna overal leasen en kopen is ook nergens een probleem (doe je immers online).
@stfu: Ik denk dat hij bedoeld dat er belachelijk veel subsidie op zat van de roverheid in sommige omstandigheden. Heb wel eens een anecdote gelezen dat iemand deze auto van een ton onder de streep voor 14K kon rijden na alle aftrekposten en subsidies.
@jaapiyo:
Zo lustig er nog wel een paar, op een Peugeot 108 zit ook meer BPM dan op een Porsche 918….
Gek genoeg vindt niemand het raar als ze het speeltje van een multimiljonair sponsoren….
Of mag je de.waarheid achter de Co2 taks alleen onthullen als je daarmee EV’s kan bashen….
@jrk68: Ik ben voor kale bruto prijs af fabriek + BTW voor alle auto’s, ongeacht EV, benzine, diesel et cetera. Het is geen gezondheidszorg of scholing, laat de markt het uitzoeken en geef mensen de vrijheid te kopen wat ze willen en schaf die batterij ambtenaren af die bepalen dat de grens voor xx% bijtelling dit jaar toch echt op 79 gram moet liggen en niet, doe eens gek, 80 gram. Schaf vervolgens ook de batterij ambtenaren af die weer moeten controleren of de burger zich aan de volstrekt nutteloze regeltjes houdt, dat bespaart een hoop geld dat verloren gaat aan nutteloosheid. Maak het gat in de begroting wat kleiner zal zijn dan verwacht omdat mensen wat dikkere en nieuwere auto’s kopen bij Nederlandse dealers goed via inkomstenbelasting. Klaar.
Wow. Maar voor de prijs van die Ferrari koop je drie Tesla’s en kun je met z’n vijven tegelijk met een big smile getorpedeerd worden. Ik zou het wel weten. Tesla
@mobieler: Degene die het geld heeft voor de Ferrari koopt daarnaast ook nog wel een Tesla als diegene dat zou willen.
@mobieler: en nog twee kinderen achterin
Is toch wel logisch elektriciteit 4wd tegen een overpowerd achterwiel aangedreven v12??
@mercedesbenz63: als je zoals ik de filmpjes gezien hebt van die tesla tegen andere supercars twijfel je wel van te voren. Toch maakt mijn hart een sprongetje bij het zien dat de v12 wint van de electro. Maar dat is mijn vastgeroeste autohart.
De F12 Berlinetta, voor mij de meest begeerlijke Ferrari sinds de 360CS!
@appelvis: ik vind de F12 Berlinetta kwa design en geluid juist een van de minste Ferrari’s. Alles aan de auto is mooi behalve de achterkant. Die ziet er niet uit en verpest de hele auto naar mijn mening. Ook het geluid is dof en niet echt vol. De F12 TRS is mijn favoriet. Het design en geluid van die wagen zijn bizar!! Ook de 599 GTO en 430 Scuderia vind ik gruwelijk veel mooier en zoooveel mooier klinken.
Ik wil wel is halve mijlen zien, dan krijgt de tesla het zelfs met de 575 moeilijk denk ik. Elke kwart mijl gaat namelijk hetzelfde: testa sprint als een idioot weg, laatste 100m loopt de verbrandingsmotor hard in.
@lambo4all: een normale Models S gaat max. 200 (vanwege koeling Elektromotor), De “P” gaat 210 (betere koeling) en de PD gaat max. 250 (heeft 2 separate motoren en kan de hitte een soort van verdelen).

Dus alles wat sneller gaat, rijd een Model S er op een gegeven moment uit.
Ik heb laatst een “normale” Porsche 911 (huidige model) op de snelweg m’n kont laten zien. Geen kans. Maarrrrr zou ik niet steeds bij 170 gelost hebben (in die Schweiz ze poliez kill you wenn ze get you draiving zet fast) dan had de 911 me boven de 200 voorbij gereden want ik kan niet sneller. Een Model S gaat als een kanon tot 200 (of 210 voor de P) en dan abrupt “so genoeg geweest” (met een kort, beschaafd afvlakken vlak voordat top speed bereikt wordt zodat het niet zo lomp aanvoelt). Een PD knalt naar 220/225 en begint dan af te vlakken tot de 250 bereikt wordt voordat de computer ingrijpt vanwege de koeling.
Er zijn heel weinig ICE auto’s die een Model S kunnen pakken voordat de computer zegt “zooo kan ie wel weer” (om een gefrituurde eMotor te voorkomen). Deze F12 is er een van (hij pakt deze PD zelfs voordat de computer ingreep, dat is duidelijk te zien).

Tesla’s zijn niet “built voor top speed”. Het zijn echter waanzinnige stoplichtsprinters of om de snelweg beestachtig rap weg te acceleredingese. En hij ligt als een kart in de bochten zo strak dus het is ook nog eens goddelijk sturen. Op landwegen met korte venijnige bochten voel je dat de auto geen vederlichte Lotus Exige is maar respect voor de techies bij Tesla dat de auto zo goed snel te rijden is zonder “lomp” aan te voelen.

Als ik achter een inhalende vrachtwagen zit, daardoor rond de 85/90 rij en de vrachtwagen gaat terug naar rechts en ik geef “stroom” dan rijd ik tot nu toe alles zoek wat achter me zit. Genadeloos. RS4, RS6, Porsche 911, Shelby GT500, allemaal hebben ze het al geprobeerd. Zitten ze er helemaal klaar voor, alvast teruggeschakelt en alles maar ehh sorry, no dice. Tuurlijk zullen ze me op top-speed inhalen maar het is zo heerlijk om tot 170 a 180 (ik heb geen “P”) alles tot nu toe achter me te laten. Testosteron 1 – gezond verstand 0 duh…
@fijnkonijn:
Als je iets merkt in een Tesla dan is het wel hoe belangrijk een laag zwaartepunt is en auto’s met een lager zwaartepunt zul je met een lampje moeten zoeken….
@fijnkonijn: sorry, maar de ‘niet P’ is echt helemaal niet zo’n snelle bak… gevoelsmatig mss wel, en van 0-50, maar zelfs de 0-100 tijd is zwakker dan die van een BMW 330D.

Heb wel eens met de P85 van een vriend gereden en ’t was eerlijkgezegd wel indrukwekkend. Wegligging vond ik helemaal niet zo denderend, ik vond ‘m loodzwaar aanvoelen in de bochten (en dat van iemand met een e61 520d)
@poeperman: de P is alleen duidelijk sneller als de normale S tot 30 Mph, also rond de 50kmh. Daarna zijn ze bijna identiek. Er zijn verschillende dragrace video’s tussen een S en een P (niet de DP) waarbij goed te zien is dat de P vanaf 0 duidelijk voor ligt maar vanaf 50kmh loopt ie niet meer weg van de S. De officiële cijfers bevestigen dat ook.

Een normale S laat je achterhoofd net zo goed in de kopsteun klappen als je met 80 het pedaal plotseling helemaal indrukt als een P. Geen enkele vertraging, gewoon beng. Op winterbanden vliegt de tractioncontrol in de stress omdat die banden dat instant koppel gewoon niet op de weg krijgen (pirelli sottozero 3).

Dat is ook de reden waarom ik geen P genomen heb want heel rationeel genomen was het feit dat de P alleen tot 50 sneller als de S én slechts een 10km/h hogere top heeft én beide precies het zelfde interieur hebben (alle opties), de 13000 Zwitserse franken meerprijs tov. de normale S mijn inziens niet waard.
@fijnkonijn: vergeten: een normale S gaat in 5.4 seconden naar de 100. Een F31 330d doet dat in 5.6 seconden.

Misschien dat je in een normale S gereden hebt waarvan de batterij onder de 50% zat want dan krijg je niet meer het volle vermogen. De auto is duidelijk sneller met accel. als de batterij vol zit.
(disclaimer, ondanks het mindere vermogen is het nog steeds verre van “geen stakker” :-)
@fijnkonijn: ik snap dat je blij bent met je Tesla, maar draaf je niet een beetje door? Ik had laatst op de zaak een vertegenwoordiger van Tesla die ons een testrit aanbood. Hij is inderdaad lekker vlot in een rechte lijn, maar zeggen dat hij als een kart op de weg ligt is echt schromelijk overdreven. Je voelt hem deinen over hobbels, duidelijk de dempers die te soft zijn. Prima voor het comfort van de inzittenden, maar een snaarstrak Brennerpas-monster zal het echt niet worden.

Begrijp me niet verkeerd, ik weet een Tesla zeker wel te waarderen om het concept, maar niet om z’n wegligging.
@mrs250: had je kollega veren of luchtvering? Met luchtvering, en in de laagste stand ligt de auto echt heel strak op de weg. De versie met veren is comfortabeler. De P versie is alleen met luchtvering te krijgen.
Leuke kar die Tesla, maar het werd weleens tijd dat die hippies op hun plek werden gezet. Lekker hoor die f12!
@joostvis: wat een afgunst. Waarom kun je niet waarderen dat een relatief nieuw automerk een auto bouwt voor iets meer dan een ton, die ontzettend snel optrekt? We houden hier zo toch van snelheid…?
@stfu: ten eerste is dit geen afgunst, ik geef toe dat Tesla een geweldig bedrijf is en ze maken leuke apparaten en die zijn inderdaad retesnel
@stfu: maar ik word wel een beetje droevig van die promofilmpjes die ze afgelopen tijd zoveel hebben vrijgegeven over welke supercar ze nu weer te snel af zijn in een drag race. Dan daarbij houden we van auto’s, niet per se van snelheid. De Berlinetta is nog altijd een stuk meer ‘auto’ dan dat stekker apparaat.
@joostvis: uhm, Tesla maakt die filmpjes niet. Dat doen eigenaren, vooral 1 knakker van Dragtimes.
@stfu: dat is marketing en jij bent daar zojuist met beide beentjes ingetrapt.
@joostvis: verdiep je eens in het merk Tesla voordat je poep praat.
@stfu: nee
@joostvis: toch. Doe maar wel. Want je praat echt diaree…
@joostvis: Tesla’s marketing beleid is: niet tot nauwelijks aan marketing doen. Het zijn de klanten die de auto’s voor ze verkopen zeg ik maar zo. De auto’s zijn niet aan te slepen. Ze verkopen ze sneller als ze ze kunnen bouwen. Nou dan doe je toch echt iets goed…

Het wemelt van dit soort filmpjes en verhalen. Non of it done by Tesla. Heel slim…
@fijnkonijn: of is dat juist wat zij willen dat je denkt?
@joostvis: heb je voor mij ook zo’n alu-hoedje…
@fijnkonijn: Je kroontje is mooier dan een alu hoedje hoor ;)
@joostvis: Ik heb een ander filmpje gezien dan. De Tesla wordt helemaal niet op zijn plek gezet. De tesla is makkelijk tot 150 kmh sneller dan de F12 welke pas aan het eind echt inloopt.
Zelfde eigenaar?!
Mooie combo is het.
Deze uitkomst was wel te verwAchten, jammer dat we zoveel windruis horen ipv de f12
Pff soo ff serieus wat heeft tesla een snelle optrek
@snelweg: je zou eens een testrit moeten maken. Je organen liggen echt op de hoedenplank… ;-)
Wat een heerlijke wagen is het toch die F12 :)
Als je de begrenzer van de Tesla eraf weet te halen maakt ie gehakt van de Ferrari.
De Tesla is begrensd omdat anders de accu wel heel snel word leeggetrokken maar voor dragracen mag dat wel omdat range er niet toe doet.
@kobus1967: niet helemaal juist. De accu kan het makkelijk hebben. De begrenzer zit er op om oververhitting van de elektromotoren te voorkomen.
Die zijn weliswaar vloeistof gekoeld maar dat systeem heeft zijn grenzen.
Tesla had natuurlijk nog meer koeling kunnen inbouwen maar aangezien dat voor normaal gebruik niet nodig is, en het alleen maar extra gewicht met zich meebrengt, hebben ze het niet gedaan.

De batterij gaat pas een rol spelen als ze onder de 50% komt. Dan is het basis voltage te laag voor “full power”. Onder de 25% ga je duidelijk voelen dat het vermogen terug gevallen is al heb je nog steeds meer als genoeg powaaahhh “onder de kap” om “buitengewoon rap te zijn” (ipv. “schofterig rap”) dus een stakker ben je dan nog steeds niet.
@fijnkonijn: vergeten: Een enkel “full power” sprintje trekken zoals hier gedaan wordt heeft nauwelijks impact op de range. De batterij is namelijk zo enorm groot. Het is als een druppel water in een emmer. Voel je niet.

Een poging om te schilderen hoe groot de batterij is: het is groot genoeg om een auto van bijna 2200 Kg 400km ver te laten rijden onder normale omstandigheden en met normale snelheden.
dude, I almost had you ! :D
Tesla zet de gehele automobiel industrie voor schut. Hoe cool is het dat je op een electromotortje al als fossiele pk geweld eruit rijdt. Ik zeg: meer electroness
Een F12 nodig om deze Tesla te temmen… Well done Tesla !!
Hmm.. een Tesla bij een dragrace..Dat is net zoiets als een dragrace tussen een personenwagen en de sneltrein naar Parijs… /geen vergelijking/
Palm Beach raceway!! Daar heb ik gereden! Wat een prachtige auto, die F12.
F12 nuff said!
Al won hij niet, who cares about een stel baterijen ten opzichte van een zieke v12

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).