Video: Lamborghini Gallardo giert het uit op de pijnbank

Auteur: , 13 Reacties

Als je zin hebt om met meer dan 400 kilometer per uur over het asfalt te jagen, dan kun je je geld natuurlijk steken in een Koenigsegg Agera R of Bugatti Veyron. Maar ook de Lamborghini Gallardo schijnt het in zich te hebben.

Lamborghini Gallardo spuugt vuur

De Gallardo doet standaard ongeveer 325 km/u per uur. Ook dat is angstaanjagend hard, al komt het natuurlijk niet in de buurt van de snelheden die hypercars als de Ferrari LaFerrari je laten ervaren. Niets is echter onmogelijk, zo blijkt uit de ervaringen van een enigszins gekke Rus, al zul je de Italiaan dan wel flink moeten kietelen.

De Lamborghini werd namelijk naar Griekenland gevlogen, waar de tuners van Exelixis Motorsport ‘m onder handen namen. Het blok van de Gallardo werd bijvoorbeeld voorzien van een dubbele turbo, waarna het vermogen groeide naar 1850 pk. Wat je daarmee kunt? Vanuit stilstand leg je binnen 21 seconden een mijl (1,6 kilometer) af en rijd je 409,55 km/u uur. Indrukwekkend, toch?

Dat krijg je natuurlijk niet zomaar, want de Gallardo is veelvuldig gepijnigd op de rollerbank. Wat er daar gebeurt als je het maximale vermogen uit het blok probeert te trekken, zie je in de video hieronder.13 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Marshmallows iemand? Dit klinkt letterlijk als de pijnbank.
Waar is smee met zn kalkoen?
Zal bij deze een stuk sneller gaan als bij die aventador
1850 pk. Wat een monster.
‘Fastest car in the world’

Yeah right…
@jaguarjunk: https://www.youtube.com/watch?v=CjRx9LK_kkE
Er zijn diverse catagorieën maar al sinds 23 dec 2013 de snelste op de mijl. Volgens mij heet de eigenaar Leonid en komt hij uit Rusland.
@T16: Leonid V. heeft ook een Lamborghini LP570-4, die staat op nr.2

http://www.dragtimes.ru/en/results/allresults#mile

Alle tijden op de mijl. In de top 15 staan 9 GT-Rs, in de top 5 staan 3 Gallardos en een LP570-4. Lamborghinis zijn toch sneller dan de Nissans.
via Android app
Dan is de aventador toch vetter met z’n continue blauwe vlammen bij volgas
En hoe snel gaat dat stuk?
Gegarandeerd dat de blauwe mannetjes je niet bijhouden, met zoveel pk heb je 0 risico om gepakt te worden! Deze man wil risicoloos zijn, wie niet?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).