Video: mega-crash bij ADAC GT Masters

Auteur: , 18 Reacties

De race in het Duitse Oschersleben duurde niet heel lang, bij de start ging het al mis.

Mega-crash bij ADAC GT Masters

Net na de start van de GT Masters crashte vandaag meerdere deelnemers. Op het rechte stuk toucheert de Corvette Z06 van Daniel Keilwitz de Audi R8 LMS van Niki Thiim. Hierdoor schuiven ze allebei richting het gras en nemen onderweg nog een paar andere deelnemers mee.

De R8 hapt stevig in het zand en wordt vervolgens met een heftige pirouette gelanceerd. De Deense Nicki Thiim is naar het ziekenhuis afgevoerd. Over zijn situatie is nog niets bekend, laten we hopen dat het naar omstandigheden goed afloopt.

Bekijk de crash op Autojunk!18 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wonderbaarlijk dat die gasten dit soort dingen zo vaak kunnen navertellen.
@thomasgh: Dat zal iets te maken hebben met de crashtests van ADAC
Is het niet eerder de Audi die de Corvette een duwtje probeert te geven en vervolgens het onderspit moet delven?
@norge: zo zie ik het idd ook. Die Audi wijkt fors uit en dan zit die Corvette een beetje vast ….
@norge: lijkt net op de huidige leaserijders met hun audi ;)
Ga zeker over 2 weken naar Zandvoort om deze kanonnen in actie te zien!
Audi gaat naar links en ja daar zit de Corvette in zijn dode hoek ernaast. Die Z4 rijder blijft na de crash wel een behoorlijke dooie kloot zeg i.p.v. van snel naar de Audi rijder te gaan gaat hij eerst op het gemakje die Corvette rijder helpen en handje geven…
@VeniVidiVici: Mwah…hij maakt ten eerste zelf ook een behoorlijk klapje mee, dus logisch dat je brein dan even gereset moet worden. Daarnaast wordt de veiligheid van de auto’s tegenwoordig ook als vanzelf sprekend beschouwd bij autoraces volgens mij, want de kans dat het nog fout gaat tegenwoordig is er bijna niet meer.

Er zijn er genoeg die helemaal niet naar de andere auto’s zouden gaan en gewoon weglopen dus vind dit nog best wel collegiaal eigenlijk.
@VeniVidiVici: als je zelf in de muur hangt maak je niet echt mee wat er met de rest gebeurt, de corvette stond naast hem met een rijder die moeite had om uit te stappen. ik vond het dan ook vrij logisch dat hij die eerst ging helpen. daarna krijg hij pas door dat er ook nog iemand in de audi zat.
@venividivici: lekker ondoordachte opmerking. Die Z4 rijder maakt zelf net een enorme klap mee en helpt desondanks gewoon de eerste die hij tegenkomt, daarna gaat hij zsm naar de volgende toe. Vind het juist erg netjes van hem.

Overigens is de veroorzaker volgens mij toch echt de Audi, maar het blijft een typisch racing accident, geen schuldige dus wat mij betreft.
Mooi om te zien dat de coureurs gelijk de andere helpen. Hier kan de Nascar nog iets van leren.
Die gele corvette is Jeroen Bleekemolen. Hij is ok, zegt hij op Twitter.
Mooi van die Z4 coureur, die gelijk als hij uitgestapt is andere coureus gaat helpen.
@snorrie11: Zeker mooi, maar wat flotter lopen had wel gekunt!
@venividivici: *vlotter
Gaat lekker met Audi, vorige week schreven ze 2 R18’s af en nu dit weer. Misschien moeten ze hun coureurs maar eens uitleggen dat je geen races wint als je de boel steeds in de muur prakt. Wel sneu voor Keilwitz en die Z4 rijder dat zij hier het slachtoffer van werden.
@tupperware:
Dan vergeet je er nog een stuk of 4 die ook niet veel verder kwamen.
Ik heb inderdaad ook gelezen dat Audi volgend weekend in Spa met 2 reservechassis aan de start komt plus een derde auto met een longbody om die te testen voor LeMans.
Wow de crash is inderdaad zeer heftig!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).