Video: neem een kijkje in BMW’s unieke historische collectie

Auteur: , 29 Reacties

Een Z3 en een X5 met V12, een dikke Le Mans racer, een BMW met V16, een E9 3.0 CSL 'Batmobile' en nattuurlijk diverse Bond cars. BMW heeft ze allemaal gemaakt, en wij krijgen ze nu te zien!

BMW-megagarage

Een merk met zo’n rijke historie als BMW, dat heeft natuurlijk heel wat speciaals achter zijn gesloten deuren staan. Wij gewone stervelingen krijgen nu een blik in het meest bijzondere dat ooit uit München kwam, dankzij het Duitse GRIP en zijn presentator Matthias Malmedie, dezelfde man die twee weken geleden een Ferrari-ritje met Seb Vettel in Abu Dhabi uit zijn duim zoog (volgens Vettels management dan).

Er was ooit een tijd dat BMW zich nog niet voornamelijk toelegde op hoge voorwielaandrijvers en accupakketten. Aandeelhouders met winsteisen traden nog niet heel erg op de voorgrond, en dus kon BMW’s skunk works af en toe eens ongestoord wat leuks proberen, zonder dat direct de vraag ‘wat levert dat op?‘ werd gesteld*. Zoals hele grote motoren in bestaande carrosserieën lepelen bijvoorbeeld.

Yum

In een klein half uurtje worden we langs een hele reeks bijzondere creaties geloodst, inclusief een MINI met zes wielen, en de Mini van Mr. Bean. Niet dat BMW hier veel mee te maken had, maar ze zijn nu eigenaar van de Britten, dus dat. Enjoy!

*gaarne met een korreltje zout nemen. BMW maakt naast lelijke nieuwe modellen nog steeds veel lekker spul op veelcilindergebied natuurlijk..29 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
ik kijk grip rtl eigenlijk altijd, geweldige mannen! lekker gek maar toch een goed informatief programma. ze weten eigenlijk altijd wel de exoten bij elkaar te krijgen en er een goede en lekkere proefrit mee te doen! benieuwd wat er eigenlijk in de prive collectie van hun concurrent uit sindolfingen zit!
Ik kijk het filmpje vanavond even, maar hier wil ik wel begraven worden.
@BmwMPower: nu nog niet maar als het mijn tijd is! Amen!
Die V12 LMR nr.15 heb ik hier nog op 1:18. Leuk ding.
Overigens staat hier voor elk wat wils, zelfs voor niet BMW fanboys. Die oude Bimmers zijn natuurlijk übercool.
Heerlijk, kan ik meteen m’n Duits een beetje bijspijkeren.
Drie jaar geleden ben ik daar ook geweest, op de verdieping waar de motoren staan en een andere verdieping die ze op dit filmpje niet laten zien. Gaaf filmpje trouwens!
@P1m: Niet dat je ons lekker zit te maken – maar wat staat er voor moois op die andere verdieping?
@mout: Daar staan een paar Isetta’s en 600’s. Ze hadden maar twee 600’s, eentje stond in een soort ‘barnfind’ setting. Een hoekje met een oude vloer en wat oude meuk eromheen. Heb er nog wat foto’s van:

http://s29.postimg.org/ppbcb9zhv/IMG_6104.jpg
http://s29.postimg.org/ppbcb9zhv/IMG_6105.jpg
http://s29.postimg.org/s09efga9f/IMG_6117.jpg
http://s29.postimg.org/s09efga9f/IMG_6118.jpg
http://s29.postimg.org/jn3pksb1v/IMG_6126.jpg
@p1m: hoe heb je dat in godesnaam naam geregeld! Ik MOET en zal hier ooit komen! Ik ben terminaal BMW ziek! Kan dit niet normaal verwoorden wat is dit gaaf zeg!!!!
Jammer dat ze zo’n verzameling niet in een museum stallen net als Porsche/Mercedes en open stellen aan publiek..
Dit is toch iets prachtigs wat je aan ons ‘gewone stervelingen’ wilt laten zien!
@roberto: Er bestaat in München gewoon een BMW-museum en dat is van hetzelfde kaliber als de musea van Porsche en Mercedes in Stuttgart. Het is ook niet zo dat die twee merken al hun schatten in de musea hebben staan – dat past simpelweg niet.
Ik mis de belangrijkste BMW uit het bestaan van de fabriek..
Laatst een soortgelijke filmpje gezien van een Mercedes liefhebber in Nederland had ook een boel heerlijk spul staan. Voor mij zijn Mercedes en BMW gelijk.
Ook dit is weer gewoon lekker, BMW’s om je vingers erbij af te likken. Ik zie daar ook een v/d mooiste BMW ooit een 6-serie E24.

Dit soort filmpjes zijn gewoon leuk, niet zeiken gewoon genieten :)
Wow! Hierbij verbleekt het BMW museum! Jammer dat het niet voor iedereen toegankelijk is, ik zou er graag een keer naartoe willen.
Een Z3 met 12 cil. Geweldig!
@pindakoning: een 7-serie met 16 cilinder ! wow

Prachtig filmpje, ik kijk regelmatig naar GRIP, ze hebben altijd wel leuke dingen , en die presentatoren kunnen ook serieus auto rijden.
Mooi die RR
Gaaf!
manmanman 1 van de geweldigste collecties ever
Dit is de reguliere collectie van BMW Group Classic. Ze proberen het nu wat op te leuken door er ineens heel geheimzinnig over te doen, waarschijnlijk om mee te kunnen liften op de hype rondom de Porsche’s ‘Secret Warehouse’.

Echter kun je een rondleiding voor grote groepen boeken, de eerdere locatie was ook te huur voor borrels en andere zakelijke gelegenheden. Ik ben er zo’n vier jaar geleden namelijk ook al eens geweest… Maar ja, ik ben ook geen gewone sterveling, dus dat scheelt uiteraard.

Zo geheimzinnig was de eerdere locatie van Group Classic overigens niet:
https://goo.gl/maps/4Qh82

BMW Group Classic is begin dit jaar (februari) verhuisd naar de Moosacherstraße in München.
@jokertje: haha lol dan kom ik er dus binnenkort ook :-)
Mooi filmpje.

En een heerlijke verzameling

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).