Video: Nissan GT-R Nismo recordpoging op afgehuurde ‘Ring

Auteur: , 45 Reacties

Nissan vindt het blijkbaar zo belangrijk om een goede tijd neer te zetten op de Nürburgring dat het Japanse automerk gisteren het volledige circuit heeft afgehuurd, om één auto rondjes te laten rijden.

Nissan GT-R Nismo op afgehuurde 'Ring

Zoals we allemaal weten is Nissan momenteel druk bezig met het ontwikkelen van de GT-R Nismo. Die auto krijgt de zware taak mee om een supersnelle tijd neer te zetten op de Groene Hel.

Daarom gebeurde gisteren iets wat vrij uitzonderlijk is. De volledige ‘Ring stond ter beschikking van Nissan en de Japanners hadden zelfs extra geld uitgetrokken om langs de hele baan veiligheids-marshalls neer te zetten.

Of het daadwerkelijk gelukt is om een nieuwe recordtijd neer te zetten weten we nog niet, maar we zijn nu wel extra benieuwd naar de onthulling van deze 600+ pk sterke Nissan GT-R Nismo. (via: bridgetogantry.com)

Nissan zou ex-Formule 1 coureur Sebastien Buemi ingehuurd hebben om de GT-R Nismo de sporen te geven.45 reacties

Ik heb totaal niks met Nissan. Maar dit klinkt toch wel heel erg bruut. Benieuwd naar de tijd.
@munich:
Je hebt wel een punt. Nissan is een beetje een gek merk. Ondanks sportwagens als deze GTR de Skylines, de 240 t/m 370Z e.d. kennen we Nissan toch vooral van Micra, Sunny, Almera en Primera. Wagens die elkaar overtreffen in saaiheid…
Ach wat was het ook al weer, 50.000,- om de ring een dag te huren is natuurlijk niks op de ontwikkeling van die auto. Wel gaaf als je die Nissan mag besturen op een lege ring!
En wat zegt die door Nissan zelf gemeten tijd precies?
Zou me niks verbazen als ze de geklokte tijd gewoon 5 seconden naar beneden afronden.
@alcantara: iedere snelste ronde is gedocumenteerd met bewijs, alleen kunnen (alle) fabrikanten theoretisch wel een auto inzetten die sneller is dan de standaard versie die consumenten krijgen maar Nissan blies zelfs een test af omdat ze twijfelden tussen de banden die onder de consumentenversie zouden komen en Mizuno per se wil laten zien wat die straatversie kan in de handen van iemand die het maximum eruit weet te halen.
Deze V6 klinkt goed!
Elk bericht over Nissan en de GT-R is welkom goed nieuws dit, laat dit brute apparaat zsm komen.
De gewone GT-R is al bloedsnel en vooral superieur goed, dat ik mij afvraag hoeveel sneller de Nismo gaat worden.
Nissan gaat de komende jaren beslag leggen op de eerste plaats in alle rijtesten, elke model van de 911 gaat verslagen worden daar ben ik heilig van overtuigd.
@agera: En dan.. Dan worden er nog evenveel 911-en verkocht dan voor de ringtijd getoond werd..

Kom op hé.. De 911 is een totaal andere auto. (op de turbo na dan) Niet te vergelijken, tenzij je nogal een jdm gek ben. Dan is alles te vergelijken.. Dan houd je nogal van getalletjes en 0-100 tijden.
@lamborgfan: Het gaat mij niet alleen om de ringtijd, de kopers kijken wel naar andere dingen dan naar een sprinttijd etc. Wat ik bedoel is dat de GT-R gewoon beter wordt en we dat zullen terugzien in de rijtesten. Tuurlijk hebben beide wagens ander techniek en doelgroep, maar waarom niet vergelijken?
@agera: de doelgroep is in principe dezelfde. Ze willen beiden een snelle auto. Maar…. de porsche koper wil echt geen Nissan. En de Nissan koper=> die heeft waarschijnlijk een net iets te kleine bankrekening om een Porsche aan te schaffen.
Ik zeg echt ni dat de GT-R geen geweldige auto is, want dat is het zeker, maar de status die een 911 heeft die kan een Nissan NOOIT naar boven brengen. En ja, de kans is groot dat de GT-R in een vergelijking met de 911 de test wint. Maar dan is zijn grote voordeel zijn prijs.
Daarbij komt nog dat een 911 dagelijks heel goed inzetbaar is, een GT-R is altijd een supersportkar, “normaal” rijden is er (naar het schijnt) niet zo heel makkelijk mee.
@saxoke: Ik hoor juist andere verhalen dat de GT-R dagelijks juist heel goed inzetbaar is. Verder ben ik het er niet mee eens, dus iedereen die net niet goed geld heeft gaat maar shoppen bij Nissan? Beetje kort door de bocht vind ik, er zijn een hele hoop echte GT-R liefhebbers die deze vele malen liever willen dan een 911.

Als men blindelings kiest voor een 911 alleen vanwege het feit dat het een Porsche is is badge geil zijn. Dat is het verschil juist GTR rijders durven voor hun mening en smaak uit te komen, zullen niet aansluiten bij de kudde en gaan voor de auto die zij ECHT willen.

Trouwens alleen in Europa geniet Porsche meer status, in de rest van de wereld zijn beide wagens gelijk qua status.
@agera: tuurlijk zijn er mensen die GT-R liefhebber zijn. Dat is niet meer dan logisch. Het is een fantastische bak, zeker voor dat geld. Een evensnelle porsche is bijna dubbel zo duur (om wat te overdrijven).
Hoe goed de GTR ook is, de verkoop aantallen van een 911 zal ie nooit kunnen halen. (Ik heb de GTR nog geen 5x zien rijden, nurburgring bezoekjes niet meegeteld). Een Porsche zie je hier bijna op elke straathoek! (Maar da vind k ni erg, moest r wat vaker een GTR staan is ook ni erg.)
@saxoke: de limiet qua productieaantallen is het aantal motoren dat gebouwd kan worden. Dat is handwerk en er zijn maar 4 mensen die dat mogen /kunnen. Wel is een 5e man vrijwel op te niveau dus kan de productie dan wellicht zo’n 20% omhoog. Alles wat ze kunnen bouwen is al verkocht. Het is dus niet de vraag naar de auto die ervoor zorgt dat je ze niet vaker ziet maar de productiecapaciteit.
@agera:

Is dat zo.. Neem je dan wel even mee dat een Nissan GT-R gewoon een onderhoudsinterval van “maarliefst” 5.000km heeft. Dat maakt hem toch niet zo “Altagstauglich” zou ik zeggen.

Als je dat uberhaupt in de kosten gaat vergelijken met een Porsche van hetzelfde kaliber die een onderhouds interval van 30.000km heeft, dan worden de kosten per kilometer opeens een stuk minder gunstig in de Nissan.

Sure, de Porsche blijft een heel stuk duurder in de aanschaf maar qua alledaags gebruik, in dat kaliber, is (en blijft) de Porsche heer en meester.
@baars1992: Waar haal je die info vandaan?
@saxoke: Dat de GT-R niet dagelijks bruikbaar zou zijn is onzin. Juist door z’n redelijk grote achterbank en koffer kun je er echt alles mee! De auto is super betrouwbaar, en daarnaast is het een 4×4 dus een paar winterbanden erop en je komt echt overal! De vader van een vriend van mij is er een paar keer mee op wintersport geweest!

Daarnaast is een gewone 911 geen partij. Om te vergelijken met Porsche moet je echt een Turbo hebben.

Iedereen die echt verstand van auto’s heeft weet dat een GT-R een auto is waar je respect voor moet hebben. Een verbeterpunt zou kunnen zijn het geluid dat de auto maakt, dat zou wat bruter mogen!
Ik kan me niet voorstellen dat iemand nog harder met de GT-R over de Ring kan/durft te rijden dan Toshio Suzuki… die man heeft een laag zwaartepunt door zijn loeigrote geharde stalen ballen
@w0o0dy: Hoe weet jij dit, heb je zijn geharde ballen mogen aanschouwen?
@alcantara: Toen hij langs kwam lopen hoorde ik ze tegen elkaar slaan bij iedere stap….
@w0o0dy: tik tak tik tik tak..
@w0o0dy: Vond het inderdaad ook al vreemd dat Suzuki de recordpoging niet onderneemt. De man moet zowat wonen in een GT-R.
Ik ben zeer benieuwd, ik geloof er heilig in dat Nissan de beste tijd naar binnen zou kunnen slepen, en zeker met een GT-R Nismo !!!!
@rb26dett: Ik denkt dat7:10 hun target is….
@w0o0dy: Ik bedoel natuurlijk in zijn klasse
Hoe goed, snel en sterk de GT-R ook is, mij bekruipt altijd het gevoel van “meh, dit is het net niet”. En dan bedoel ik niet tegenover Porsche’s, nee dan bedoel ik tegenover zijn verre, verre, verre voorvaders, de Skyline GT-R’s. Die hadden een bepaalde flair, een bepaalde uitstraling, een bepaalde ziel. Dat mist de moderne GT-R allemaal vind ik. In mijn ogen zal de GT-R ook nooit de legendarische status van de Skyline’s bereiken ondanks dat het zeker één van de beste auto’s op de markt is.
@ej20g: Daar ben ik het zeker mee eens, ik zou altijd een R33 of r34 GT-R boven de R35 GT-R verkiezen, maar dat neemt nog niet weg dat het een verschrikkelijk goede auto is !!!!
@rb26dett: exact. Ik ben van mening dat ondanks dat de R35 GT-R écht heel goed is, hij niet een in de schaduw mag (en kan) staan van de KPGC110, BNR32, BCNR33 en BNRR34. Dat zijn echte cultauto’s.
@ej20g: Misschien ben ik een van de weinige maar de R35 vind ik juist zeer speciaal en zeer gaaf. Dit is voor mij de GT-R deze Nissan heeft gewoon de tijd nodig om zich in dat rijtje te mogen voegen
@rb26dett: Zelfs de R32 Gtr zou ik eerder kiezen
@dahlback: Ja ik ook hoor, maar ik vind de r33 en R34 GT-R, toch net iets mooier dan de R32 GT-R ook al is deze ook erg mooi te maken!
@ej20g: Klopt als een bus… Heb laatste een Jap meeting gedaan en daar stonden 3 / 4 R34’s (Eentje met een RB26DETT met een turbo zo groot als het motorblok zelf), 2 R33’s en 1 R32 en ook 2 GT-R’s (R35 zeg maar). Waar van er eentje zo’n 800 pk had. TOCH… bleef voor mij de aantrekkingskracht tot die R32 t/m 34 zo veel groter. Het heeft zoveel meer karakter en ‘simplicity’. Je kan gewoon zien aan die dingen dat ze gewoon zo’n GT-R nog steeds als ontbijt eten.

Maar ik ben trots op Nissan dat ze deze auto (‘skylines’) blijven maken, ondanks al dat gedownsize en andere troep!!
@ej20g: tja… Volgens mij en misschien jou ook ging het mis vanaf het moment dat de GT-R brak met z’n Senpai’s (voorvaderen, om het eerbiedig te houden). Een Skyline (GT-R) was altijd voorbehouden voor Nihon en kreeg daardoor een bepaalde status. Toen de R35 z’n banden met de Skyline (V35) eigenlijk brak en de R35 een los model werd, kon de hele wereld meeproeven en werd het model internationaal. Wat (misschien) ook terug te zien is in de styling, waardoor de R35 ietwat aan ‘cult’ verloor itt zijn Senpai’s (R34 enz). Klopt het wat ik zeg?

OT: GTR’en blijven gewoon de ultieme bang-for-buck (yen?) wagens. Met de toekomstige Nismo versie zal dat alleen maar meer gelden.
wel bijzonder dat ze tijdens een recordpoging met het licht aan rijden.
Kost toch energie zou je denken.
@Dino2400: Ik zou denken dat het niet echt uit maakt, gezien de alternator altijd mee draait en niet uit te zetten is. Moest het een airco pomp zijn, is het een ander verhaal.
Gaan ze ook een nieuwe gt-r maken dan dit lelijke hok?
@mbevo: Zeg nog eens?
@SimonMc: Het is toch schattig als een mentaal gehandicapt kindje eens iets zegt ? :)
@SimonMc: Lelijk hok;)
@mbevo: Nou nieuw hoeft voor mij niet maar een flinke facelift mag van mij wel. Op het model ben ik wel uitgekeken eigenlijk. Van mij mag hij flink opgefrist worden.
Die heb ik een paar weken geleden ook op de ring gezien samen met andere testwagens.
Een ringtijd/record, lekker belangrijk voor fanboys!
Heeeeeeeeeeeerlijk!
Zou wel ironisch grappig zijn moest het trager gaan dan de normale, dan is de straatversie écht sneller als al het andere ;-)
Ben benieuwd, grote fan van de auto !
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).