Video: Nissan Patrol doet 1.375 pk op de rollenbank

Auteur: , 27 Reacties

De laatste tijd staan getunede Nissan GT-R's hier veel en veelvuldig in de aandacht. Maar GT-R's tot viercijferige waarden schoppen, dat kan iedereen, zo lijkt het wel. Tijd om uit een ander vaatje te tappen, met een opgevoerde Patrol die alles en iedereen wegblaast dit keer.

De Nissan Patrol is een populair speeltje in landen waar zand en witte gewaden domineren, en waarom ook niet? Het is een lekker robuust Jeepje, ideaal voor dat soort gebieden (en als getaway car).

Maar natuurlijk, zoals altijd gaan er een of twee enthousiastelingen met tijd en geld te veel aan knutselen, dat zal je altijd zien. Het leverde al wat bizarre creaties op, zoals een Patrol met 1.000 paardjes, en wat te denken an een exemplaar dat op vliegtuigbrandstof loopt?

Een nieuwe toevoeging aan deze gekte is de unit van Sub-Zero Motorsport, die in de volgende video even 1.375 stampende peekaas op de rollenbank achterlaat. Wat daar voor zorgt? Een ‘licht gekietelde’ 1FZ-FE-motor. Yep, dat is een Toyota-blok. VIDEO! (via Caradisiac)27 reacties

Ahh de Toyota 1FZ-FE, het werkpaard zusje van de 1/2JZ-GE. En natuurlijk een Toyota blok, dus dat zegt al een hoop.
@ej20g: Nihon/Toyota Powerrrrr!
OT: Holy mother of Japan! Da’s veul voor een SUV-blok!
Dikkkk
Leuk
Snel zal ie toch niet worden… Het praktisch nut ontgaat me een beetje.
@jerry: gewoon omdat het kan. Net als een Supra met 1700 pk, een R35 GT-R met 1600 pk aan de wielen en, om maar even uit de Japanners te komen, een Citro├źn AX met 500 pk.
@ej20g: Tja.. bij een Supra kan ik het begrijpen. Maar niet zo een baksteen..
@jerry: juist dat maakt het leuk. Weer eens wat anders dan de ‘standaard’ auto.
tsja is dit een down pipe of een up pipe verwarrend allemaal
@qoekje: officieel een downpipe. Maar in dit geval gewoon een hele dikke vette up-pipe!
Dus het is geen Nissan Patrol meer maar het zoveelste kale chassis met een engine swap. Boooring.
Zoek maar is op youtube; ‘arabic dune dragrace’. Allemaal van dat soort leuk spul die wat duinen op racen
Lekt een beetje aan alle kanten. Als ze het nou eerst op een fatsoenlijke manier deden was ik misschien nog onder de indruk. Maar dit is het werk van een stel beunhazen
@pattmall: Ja dat vraag ik mij ook af.. waarom gutst aan alle kanten het water er uit? Kan het niet goed zien maar ik denk te zien dat ze die intercooler vol gestopt hebben met ijs om de inlaatlucht zo veel mogelijk te laten krimpen. Dat water wat er uit gutst aan alle kanten is volgens mij gewoon smeltwater.. but correct me if i’m wrong.
@Freewarefreak: Dat zijn water/nitro gekoelde intercoolers. Die spuiten ijskoud spul op je intercooler om de doorgangen flink af te koelen. Dit gebeurt uiteraard aan de buitenkant van je intercooler, zodat je inlaatlucht afkoelt maar geen water/damp meevoert je motor in :)
Voor degene die twijfels hebben over de performance van dit soort Patrol’s: tik eens in op Youtube ‘Patrol Lambo’. Mooi filmpje.

Btw; de standaard Patrol van het huidige type doet 0-100 al in 5.8 sec dankzij 400pk en een 8-traps automaat.
Och zo weinig maar en dan zo hysterisch doen.. een beetje nitro gestookte dragster doet simpel 7000 pk als we het over brute tuning hebben. En die van de huidige recordhouder doet zelfs 8450 pk
@Soulmaster: Een beetje scheepsmotor haalt minimaal het dubbele.
@alcantara: beetje scheepsmotor meet ook meer dan het dubbele kwa inhoud. vaak het tienvoudige motoren van 70L zijn geen uitzondering.
Allemaal leuk en aardig, maar belangrijker is: stuurt de wagen lekker door de bocht?
Subtiel gemaakt ook allemaal, top afwerking en ijzersterk videowerk…NOT!!!
kijk… DAN praat je over PK’s.

http://www.youtube.com/watch?v=fdvNMfYxNyo
Wel lachen, deze gasten heb allemaal zo’n hekel aan ‘Ameriki’ maar ondertussen bestellen ze zich helemaal gek bij de amerikaanse tuningshops. xD
@lemans96: Dat je een hekel aan iemand hebt, wilt niet meteen zeggen dat je niks bij degene koopt. Ik neem aan dat je jouw spullen koopt, omdat ze van kwaliteit zijn en niet omdat je de verkoper zo erg mag.
leuk voor tulband dragende woestijnkruipers maar voor de rest behoorlijk nutteloos. 2 x rijden en de boel is kapot, daar in tegen zijn de extreem getunde roadcars (met datzelfde vermogen) een stuk betrouwbaarder dan deze meuk.
En dan ploegen in de duinen! Vet project!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).