Video: Nissans GT-R en Audi RS6 battelen op nat asfalt

Auteur: , 58 Reacties

Vandaag een keer geen reguliere rijtest op je wekelijkse 16:00-uur-ABHD-moment, maar een parade van potente sprintkanonnen op Circuit Park Zandvoort. We waren met ons camerateam namelijk bij de Supercar Sunday, waar een goddelijke verzameling cilinders samenkwam.

RS6 vs GT-R

Op het verregende asfalt namen echter alleen de vierwielaangedreven supercars deel aan de dragraces. Dus we starten met twee koningen de grip. Ook als het nat is. Twee Nissan GT-R’s die beiden zijn getuned, maar slechts één van deze Japanners heeft de full monthy van Total Car Concept gehad, waardoor deze nu 1200 pk levert. Dankzij het Switzer E1K-pakket. U ziet vanzelf welk exemplaar dat is:

Als we een getunede GT-R van TCC tegenover een eveneens opgevoerde Audi RS6 zetten, dan gebeurt er dit:

Deze witte Nissan GT-R is misschien nog wel sneller:

Tot slot, een tweede dragrace tussen Audi’s extreem potente pakezel en Godzilla:58 reacties

Audi Powerrrrrrr
@st3fan: Hoezo hij verliest het alsnog bij de 2e run, GTR komt kennelijk slecht uit zijn start.
@psycholander: Hoezo ? Nou ik verwachtte dat de RS6 zwaar zou verliezen eigenlijk.. en ben wel beetje een Audi fan. :)

Wil niet zeggen dat ik de GTR niks aan vind, want das echt wel een beest !
Kun je je launch control behouden zodra je een GT-R voorziet van een E1K-pakket? En is de RS6 verder wel standaard op die KLPD zwaailichten na?
@AutomotiveDesigner: De rs6 heeft 600pk
@fejjie:
Met andere woorden, trekt hij een sprintje op droog dan heeft hij een box off gears i.p.v. een gearbox….
@fejjie: dat is dus MAAR 20 pk meer dan orgineel. Voor zo’n zware wagen komt ze goed uit de startblokken.
@rossi46audi: Waarschijnlijk gewoon gechipt. Bijkomend voordeel is dat de snelheidsbeperking van 250km/h er vanaf is.
@fejjie: als dat al niet zo was.. voor een whopping 8000 euro ofzo(weet niet precies) liep ie 280.. blijft een vette machine maar supercar nee.. maar dat geld voor de datsun net zo.. snel met supercar specs maar uiterlijk…. het blijft een datsun
@AutomotiveDesigner: De oiginele tractiecontrole wordt vervangen in mijn geval komt die van syvecs,echter zoals ik reeds schreef in mijn comment de track was te nat de wagen vondt totaal geen grip
Ergens is de audi wel de morele winnaar. Gezien het vermogen nadeel (600 800) als ik de video titel mag geloven komt de audi stukker vlotter weg. Op snelheid verliest hij puur op vermogen. Ergens was dit als een uitgemaakte zaak voor ze starten. Bovendien is zo een Audi nu niet precies een lichtgewicht racemachine te noemen.
@endofline:
Alsof de GTR zo’n lichtgewicht is….
Op nat heeft de Audi bij de start wel iets voordeel door zijn iets hogere gewicht, op de eerste meters heeft hij daardoor iets meer tractie.
Ook meer vermogen is op nat niet bepaald een voordeel, je moet het ook aan de straat kunnen krijgen.
Ergo, het is vermaak, ik zou hier geen conclusies aan verbinden. De grootste variabele zit achter het stuur….
Is die audi niet de ex van afro jack?
Hoi Ik ben de eigenaar van de E1K GT-r gisteren te zandvoort,ik kon spijtig zelf niet aanwezig zijn daardoor werdt de wagen bestuurd door één van de mannen van TCC.
Het was gisteren te nat de wagen vondt maar geen tractie,anders had die Audi geen schijn van kans gemaakt.Om te antwoorden op de vraag kan je de launchcontrol behouden is het antwoodt ja echter bij deze Gt-r is die van Syvecs welke de oiginele vervangt.Niet voor niets hebben gisteren vele uitdaagers afgehaakt wegens te gevaarlijk.1200pk om exact te zijn 1212pk en 1285Nm koppel breng je niet zomaar op de weg en al zeker niet bij nat wegdek.Daarom waren de wagens met minder pk’s gisteren in het voodeel.Onthoud Power is nothing without control.
@stebar: Dikke wagen heeft u wel hoor. :)
@st3fan: Dankjewel :-)
@stebar: graag wat filmpjes op droog asfalt dan. alvast bedankt;) :p
ps. super dikke bak.
@stebar: inderdaad dikke wagen en dan heb ik iemand gesproken van tcc die erbij stond want was benieuwd naar de specs :)
@stebar: Kan je autoblog niet eens een review laten doen?
@stebar: Misschien moeten er maar Pirelli-banden onder??? ;)

Je kan wel weer zien dat het goed schrijven van de nederlandse taal niets heeft met het rijden van een snelle auto…………. Werdt???? Vondt???? Antwoordt???? Uitdaagers????

Ondanks dat ben ik jaloers. Er is nog hoop voor mij XD
is een rs6 dan een soeperkar?
@super:
Nee, het is een snelle Ikea bak.
Ach het blijven wannabees hè….
@super:

Ja indien ie een oprekkende distributieketting uit de vag stal heeft wel ja…dan loopt ie namelijk in de soep ;)
Hmm.. Doe mij maar een rijtest!
Zit er veel verschil tussen quattro en nissans 4wd systeem?
@arii: Ja.
Nissan heeft de motor voorin en de bak achter met een extra cardanas naar de voorwielen.
Audi heeft motor en bak beide voorin en een aantal diffs…
En nu kijken welke de snelste rondetijd neer kan zetten.
@stebar, ultradikke ride. Jij moet toch veel sippe gezichten zien zeg (tegenstanders)
Het was flink nat. Ik heb staat kijken en onbegrijpelijk dat die GT-Rs met launch control probeerde weg te komen. Dat lukt dus niet, ze stonden veel te veel te glijden bij de start. Ze hadden gewoon geen gevoel in de rechtervoet. En naast het stuur rechthouden is dat het enige wat die gasten moeten kunnen.
@Joerek:
Launch control is ontwikkeld voor droog asfalt met goede grip. Dus waardeloos in natte omstandigheden.
En in de regen is het met 250pk al lastig om echt snel weg te komen.
@Original_Arnoud: Ik heb in een weinig pk Renault Kangoo al moeite om zonder wielspin weg te komen in de (mot)regen.
@Joerek: je had het zelf waarschijnlijk veel beter gedaan!

OT: Kan er niet gewoon 1 bericht gepost worden met veel filmpjes in plaats van talloze berichten met een paar filmpjes?
@AMV8Bart: Kweet niet veel meer dan je stuur vasthouden en gas geven en proberen de wagen echt te houden kan je niet doen ;-)
@stebar: ik zit je zin nu al 10 minuten te lezen maar ik begrijp hem nog steeds niet..
@AMV8Bart: Er scheelt wat met men toetsenbord de letter R hapert Ik schreef meer dan je stuur vasthouden en proberen de wagen in een rechte baan te houden kan je niet doen zo duidelijk ;-)
@stebar: de interpunctie knop lijkt het ook niet te doen ;)
@AMV8Bart: haha, meestal zijn dat soort reacties terecht, maar niet altijd!
@AMV8Bart: Waarschijnlijk wel, heb daar al eerder gedragd op het nat. Ik stond in de rij om deel te nemen aan de drags daar, maar werd afgelast ivm de regen :(
Wat fout zeg die blauwe ledjes.
http://youtu.be/nDwMhZiJ6hA Hierbij ik in betere tijden ( droog weer )
@stebar: man man wat een vreselijk geile bak Is dat. Ik zit hier op de bank en voel.het vermogen gaan ;) echt heel mooi om te zien. Jaloezie vind ik voor domme mensen maar dit nadert het toch ;)
@rolov: Knap hé we kwamen toen teug van een fotoschoot met mijn vaste fotograaf die ineens ook het filmpje met zen camera maakte ;-)
@stebar: toch spijt dat ik niet gegaan ben naar supercar sunday. Ik had gojira graag eens in het echt willen zien en horen. veel succes met dat prachtige apparaat :)
@stebar: Machtig ding !
via Android app
En dan te bedenken dat MTM zo 700 pk uit een RS6 haalt, nog meer snelheid!
Standaard is de GTR sneller en goedkoper dan de RS6. GTR maakt gehakt van bijna alle auto’s die je op straat tegen komt. Dus voor mij een GTR
@wing: Ook getuned wees maar zeker ;-)
Een van mijn droom auto’s die GT-R maar de Audi is ook geweldig.
Audi audi audi audi !!!!
Ik weet niet wat die audi daar deed . Heb zoveel mensen horen vragen of dat zn nieuwe leasebak was.
Die blauwe letjes zijn super kansloos.

Alleen het geluid is super.
@markoh: Sommige mensen heb geen mid-life crisis of minderwaardigheidscomplex. Dan hoef je geen flamboyante, uitzinnige auto te rijden die precies dat schreeuwt. Ingetogen en rete-snel in ->dagelijks gebruik<- is dan genoeg. En dan kan je alleen maar vermaakt gniffelen als iemand vraagt of dat je nieuwe leasebak is. Maar aan je commentaar te horen is dat iets wat je niet snapt.
Tja! De eigenaar kan van alles verzinnen met zijn 1200pk! Maar je ziet dat de techniek van Audi gewoon superieur is aan de Nissan! Je kan wel 2000pk in je Nissan proppen maar je moet het kwijt kunnen! audi powerrrrr
@brian12:
Audi heeft een zeer mooi sysreem met quattro maar nissan is toch echt heer en meester op dit gebied.
Het was eerlijker als de audi ook 1200 pk en semi slicks had.
@brian12: Ik wil je niet voor het hoofd stoten maar ik weet niet of je zondag in Zandvoort aanwezig was,anders zou je geweten hebben dat diezelfde Audi RS6 eveneens getuned touwens de run voordien flagrant verloren heeft,van een andere GT-r met als je dat zo wil noemen slechts 700pk dus zoals ik al zei power is nothing without control het feit dat mijn wagen het niet heeft gehaald van de audi is enkel en alleen te wijten aan grip problemen kijk audi is een prachtwagen maar tegenover een gtr zelfs in standaard versie is die kansloos spijtig heeft autoblog het filmpje waar de audi tegen de minder krachtige gtr verloor niet gepubliceerd wat mij nog meer doet denken dat je niet aanwezig was verder een pluim voor de driver van de audi je moet maar durven verliezen en nog uitdagen bewijst dat het een moedig man is ;-)
@stebar: ik mag aannemen dat die jongens van Tcc best wel een auto kunnen sturen die zij getuned hebben! En we hebben het hier over een audi van 2000kg! Ik vindt het een knappe prestatie van de Audi! Sorry ik kan er niks anders van maken! En niks te nadelen van jou! Of het nou geregend of droog is ! We weten allemaal dat de Nissans snel zijn! Maar eens kom je dan een Audi tegen waarbij alles klopt! Vermogen, wegligging en de pk’s op de juiste manier op het asfalt brengt
Hmmm… iets met appelen en peren… Doe mij de V10 TT maar. Al is die andere ook niet mis. Maar zoals de eigenaar hierboven al meld; Power is nothing without control. AMEN !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).