Video: Renault Twizy vernedert Mégane RS

Auteur: , 27 Reacties

Uiteraard hebben we hier niet te maken met een standaard Twizy, maar met de speciale opgevoerde Twizy RS F1. Plankgas een Mégane RS voorbij knallen is geen enkel probleem.

Bij de onthulling van de door Renault Sport F1 ontwikkelde Twizy werd al geroepen dat deze kekke vierwieler net zo snel van 0 naar 100 km/u zou sprinten als een Mégane RS, deze video lijkt dat te bevestigen.

Achter het stuur van de Twizy zien we rallylegende Jean Ragnotti terwijl hij het opneemt tegen twee Mégane RS’en. Het nadeel van deze opgevoerde Twizy is wel dat het KERS-systeem na 14 seconden leeg is. De voorsprong van de Twizy zal dus maar van korte duur zijn.

Hoe het sprintje verloopt kan je op Autojunk zien.27 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wow, en dan met 97 pk geen helm op, die durft ;)
@Dreumeltje: Ok, het is maar 14 sec.
@Dreumeltje: Ja, maar de Megane-rijder had doorgekregen dat hij na 10 seconden goed moest uitkijken dat hij niet teveel gas gaf, anders zou hij hem nog voorbij rijden en dat zou het reclame-filmpje verpesten.
Toen ik door kreeg dat ze al begonnen waren, was het filmpje afgelopen…
niet echt boeiend.
gedwongenleaser
De toegevoegde waarde van deze rallylegende ontgaat mij een beetje op een rechttoe-rechtaan-100m-sprint…
Het blijft een Renault…
@reggie-boy_rood:
Oh, is dat de rede waarom het zo goed stuurt.
Ik vroeg me al af wat de rede was waarom je zo hard kan hoeken met zo’n ding….
@reggie-boy_rood: Never say that! Renault word erg ge-onderwaardeerd!
@wolfssjrd: ja en nee.. Ik vind de kwaliteit van Renault niet goed.. Zon Clio gt (met fifthgear trilde de dashboard los). Heb zelf een dashboard klepje uit een espace los getrokken en het design moet je smaak maar zijn (net als de megane met een dakkapel als achterkant).
Ieder z’n eigen keus. Maar de mijne gaat naar Duits
@reggie-boy_rood: valt wel op dat duitse fanboys altijd lopen te zeiken over de kwaliteit van al het niet duitse..
@jeffreym3: niet zo zeer al het niet Duitse hoor.. Amerikaans is robuust en Japans heeft ook goeie kwaliteit..
@reggie-boy_rood:
Lol. Al eens een Amerikaan gehad?
De blokken zijn best stevig, ja. Maar alles wat je aan kan raken vanaf je zitplaats wil best scheuren, breken, krassen, verkleuren, of gewoon stukgaan. En onderhoud is ‘niet erg goedkoop’.

Er komt vast iemand met uitzonderingen, maar pakweg een Voyager is toch weer nóg gevoeliger voor dure reparaties dan een Espace.
@wolfssjrd: een beetje autokenner weet dat Renault Sport aan de top staat wat betreft hot hatches.
@jeffreym3: aan de top? Iedereen weet dat renault flut bakken maakt. Zelfs bij een twingo zit de toeter waar normaal je mits lamp zit! Echt frans. Niks logisch aan, en ja het is ook niet echt betrouwbaar
@mightymike: Ik had het over Renault Sport. Als je dat flutbakken noemt heb je de afgelopen 20 jaar onder een enorm rotsblok geleefd.

Over standaard Renaults weet ik vrij weinig. Ze er enkel ontiegelijk veel rijden! Blijkbaar zijn een hoop mensen het niet met je eens. Uiteraard kun jij onderbouwen, met feiten, waarom Renaults flutbakken zijn.
@jeffreym3:
Ach, laat het kind, hij is niet wijzer. Vast alleen “ervaring” door horen vertellen….
Gun hem de lol van een tigste hands petjes Golf.
@jrk68: haha goeie, next-.-
@jeffreym3: ja omdat 92% van de kopers een auto niet boeiend vind, goedkoop moet zijn, functioneel en van A naar B moet brengen. Renault verkoopt ze auto’s goed, ze zijn goedkoop en de laatste jaren zien ze er moderner uit en goedkoper( voor de NLers dan). Interieur is lelijk en van slechte kwaliteit. Motoren zullen we het maar niet over hebben. En alles is gebaseerd op de megane rs, enige auto uit het gehele scala wat ‘ mee doet’.
@mightymike: Blijf aub met uw matchbox autootjes spelen en laat de echte mensen praten ;)
@mightymike: eens !
dik geluid
Dat Renault hier haar geld aan uit geeft. Volledig nutteloos! Het management kan beter een oplossing vinden om wat meer auto’s te verkopen, want dat gaat hier door niet gebeuren.
En nu met 4 personen in allebei de auto’s…
@zjean: Voor op de spoiler van de twizzy is genoeg ruimte
@zjean: Precies, tien rondjes, kijken wie er dan wint…
Ik kan me nog goed de boordcomputer van mijn renault grande espace herinneren. Een grote kerstboom van knipperende lichtjes, ruitenwissers die over het raam stuiterde en motor verder dood.
Voor mij nooit meer een renault.
En toen ging ie uit de bocht…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).