Video: snelste Nurburgring crash ooit [updated]

Auteur: , 62 Reacties

Ingrediënten voor een geweldige faal op de Nordschleife: twee 'mannetjes', een Peus 207 en een BMW E24. Laat het racen beginnen.

Komt die crash

Of wacht. Laat dat racen eigenlijk maar zitten ook. We sturen de BMW 6 Serie E24 gewoon meteen de flank van de Peugeot in. Blijkbaar hadden de individuen in deze video er allemaal ‘weinig’ zin in. Een paar lelijke krassen en deuken verder heb je vervolgens wel een video over de kortste Nordschleife toeristenrit ooit.

Rest ons slechts een kort publiek proces. Wie is er hier het meest aan het klooien?

  • De prachtige 635CSi die hier duidelijk verzaakt te spiegelen. Een onstilbare drang het rondje Nordschleife te beginnen is begrijpelijk. Goed kijken is daarbij essentieel, ook voor een goed verder verloop van de ronde. De E24 bestuurder doet dit duidelijk niet.
  • Het nerveuze Peugeotje 207 die hier duidelijk ruimte had tot uitwijken. Er rijden duidelijk geen auto’s achterop, waarschijnlijk had 30 cm al het verschil gemaakt. Overzicht houden en anticiperen is altijd belangrijk in het verkeer. Op circuits maakt goed anticiperen en voldoende ruimte creëren het verschil tussen soms hele zware crashes of ‘net goed’-momentjes.

Bekijk de VIDEO en oordeel zelf. Of stap in bij de heerlijke Volvo 850R, die verder kon voor een heerlijk rondje over ’s werelds leukste circuit.

Update – Over snelle crashes gesproken: laten we natuurlijk deze razendsnelle M3-crash, jaren geleden, niet vergeten!62 reacties

hoezo blind en toch autorijden
Die zag de bui al hangen in z’n BMW. Heel rondje vast achter zo’n 1.4HDI Feline, meteen uitschakelen dus.
Ondanks dat de Peugeot bestuurder wel iets naar rechts had gekund maakt de BMW bestuurder een behoorlijke fout door zomaar naar rechts te gaan.
@rufctr01: ja maar ook een reactievermogen als stront zeg
@rufctr01: dat is natuurlijk achteraf wijsheid. Als je iemand met zo’n klassieke BMW uit de file naar rechts ziet bewegen dan is er geen tijd meer om over je schouder te kijken. Liever een BMW zachtjes in de linkerflank dan een Porsche die je tijdens het uitwijken niet gezien had er vol achterop.
@mashell: en vervolgens wel vol doorschieten naar het gras rechts op het moment dat die BMW naar binnen rijdt… Nee, volgens mij heeft die peugeot geen moment gekeken of iets anders gedacht dan ‘huhuhu racuh snel achter de RC aan’.
@mashell: remmen misschien?
850R hmmmmm!
de Bmw is mischien wel de veroorzaker maar die 207 had moeten uitwijken.

maar goed dat deze mensen het rondje niet af hebben kunnen maken.
als je al bij de start niet op let hoe gevaarlijk ben je dan als je met hoge snelheid rijd.
Wat nou crash? Hij drukt hem gewoon van z’n lijn, als je daar al niet tegen kunt moet je niet op een circuit komen.
Was dat Alwood in zijn 850R?
@Original_Arnoud: (nog) geen 850R voor Alwood helaas ;-)
@Alwood: Wouden ze die van Top Gear ook niet aan je kwijt..? Die zal toch zo duur niet meer zijn..
@dennisr: lol, wouden!
@porsche928: Is oud nederlands.

Veel mensen hebben geleerd dat wouden ‘fout’ is. ‘Wouden zijn bossen!’ was een bekende uitroep van schoolmeesters en -juffrouwen om erin te stampen dat alleen wilden juist zou zijn. Wou(d)en is echter een eeuwenoude vorm, die al in Middelnederlandse teksten voorkomt. Hij is ontstaan uit wolde(n), een vorm die in sommige dialecten nog voortleeft. De vorm wouden houdt ondanks alle vermaningen gewoon stand, in elk geval in de spreektaal en de informele schrijftaal.

bron: http://www.onzetaal.nl/taaladvies/advies/wilden-wouden-wouen-wouwen
@porsche928: Wat jeroen zegt! xD
@Alwood: toch maar genoegen nemen met een 850 T5R? Ook geen straf en een stuk goedkoper dan een 850R. Maar een normale T5 is natuurlijk te min.;)
@ej20g: 850 T-5R is eigenlijk de dure (vooral een nette gele) omdat die gelimiteerd dus meer bijzonder zijn. 850R is eigenlijk sneller maar beetje ondergewaardeerd en alleen in het rood opvallend. V70R (classic) is eigenlijk dezelfde auto als de 850R, maar met faceliftje :-)
Heb eens rondgekeken naar een gele. Of een rode 850R. Een nette auto kopen of ‘matige’ auto opknappen gaat echter toch flink geld in zitten. Dan hobby ik liever nog wat door met de 740, uiteindelijk een nog karakteristieker ding.. ;) Mijn 16V iig wel.
@Alwood: thanks voor de informatie, dat wist ik niet:) Maar het valt me wel op dat 850R’s vaak duurder (lijken te) zijn dan een T5-R, uitzonderingen daargelaten. Heb
Heb je daar een verklaring voor? Overigens is een 740 ook leuk spul, zwaar onder gewaardeerd. Heb ook continu discussies over met een bevriende klasgenoot. Hij zegt dan vaak dat het een oud, lelijk hok is. Waarop ik dan altijd zeg dat ik maar weinig auto’s ken die bij mij de gevoelige snaar raken zoals de 740 en dat ik het een mooie auto vind om te zien. Ben daar redelijk alleen in hier op de opleiding…
@ej20g: 850R’s zijn nieuwer en hebben iets meer vermogen. Handbakken hebben een LSD voor.
850 T-5R is alleen in 94-95 gebouwd in vrij beperkte oplage (ong. 1500).
850R is in iets grotere aantallen en rood ipv geel gebouwd vanaf 1996.
Vanaf (eind) 1997 is de 850R gefacelift naar V70R/S70R. Toen ook leverbaar met awd.

740’s zijn ontzettend lompe primitieve dingen maar in de afwerking/uitwerking is het een juweeltje. Extreem sterk chassis, blok en aandrijflijn (handbakken zijn het zwakst, aandrijfassen gaan eigenlijk nooit stuk). Alles zit stevig in elkaar. Met een beetje beheersing draai je nooit bouten dol. Alle reparaties zijn simpel. Toch kan je heel hard met de dingen. Ze blijven (in handen van een autotechnieker) altijd rijden. Perfecte gewichtsverdeling voor/achter (50:50), met een beetje werk aan het onderstel haal je het onderstuur er zo uit. De ruimte is fantastisch en het gewicht is zeeeeeeer bescheiden (1200-1300kg).

ik kan nog wel even doorgaan ;-)
Heel lichtvoetig en wendbaar zal een 740 nooit worden. Hij doet alles wat je vraagt, draait rond op een dubbeltje maar het is écht een slagje groter dan bvb een E30. Buitenmaten, verhoudingen stuurhuis, wielbasis maken hem simpelweg trager in reageren.
@Alwood: dat vind ik nou leuke informatie! Dat de V70R ook met AWD geleverd is wist ik, maar de rest wist ik nog niet.

Alles wat je over de 740 zegt kan ik wel redelijk beamen. Tot vorige week stond er hier in de werkplaats een 740, niet in al te beste staat maar het ding was voor zover technisch prima in orde. De bevriende klasgenoot snapte er de magie niet van maar ik moest iedere praktijkles even naar die auto kijken of erin gaan zitten. Geen idee wat het is maar (die) Volvo’s hebben een erg sterke aantrekkingskracht op mij. En dan niet alleen vanwege de bekende hoge kilometerstanden en de betrouwbaarheid.
Waanzin eigenlijk met mensen de baan op te gaan die niet kunnen rijden.
De BMW-rijder heeft gelijk. BMW-rijders hebben altijd gelijk. Is gewoon the law of the road. Punt.
@Rick-dos: Idd, minder vrienden = meer status voor jezelf…
@Rick-dos: Het lijkt erop dat jij geen BMW rijder bent.
@Vanquish: Heb er twee voor de deur staan. Daarom sta ik volledig achter mijn woorden.. ;)
@Rick-dos: Kun je je huis nog wel uit dan?
@Vanquish: Jawel. Via de garage… ;)
BMW rijder maakt de fout, Peugeot rijder kon dat makkelijk ”opvangen”..

Simpel..
@dennisr:
De Peugeotrijder wel…, de Peugeot deur had iets meer moeite….
@jrk68: Tegenover het degelijke staal van BMW deed ie het zeer netjes..

Al hebben we geen after-crash foto’s helaasch..
Stomme kees… Als je met een wagen met ietwat waarde op circuit gaat rijden, dan kijk je toch dubbel zo goed uit. En de camerawagen had zijn ogen ook in zijn zakken zitten, zoveel is duidelijk. 1 + 1 = domme crash.
De BMW heeft wel gespiegeld, de Peugeot dook plotseling op vanachter de Volvo, en als je als bestuurder (peugeot) die niet ziet aankomen?! moet je zowiezo niet op een circuit gaan rijden. reactie van 0 coma 0.
BMW-rijders.. oef oef oef
Technisch gezien de schuld van de BMW rijder, als ik mocht kiezen kom ik echter liever iemand tegen die zo rijdt als de BMW rijder dan dat ik iemand tegen kom in het verkeer met het gedrag van de Peugeot rijder…
@griffendahl:
schadeformulieren invullen, is dat tegenwoordgi ook al een hobby?
@desjonnies: Juist niet, maar iedereen kan een foutje maken, normaal anticipeer je daarop… Het lijkt hier alsof de BMW rijder per ongeluk een foutje maakt, en dat de Peugeot rijder daar bewust niet op reageert…
De 7-seconds ringking is dus onttroond, zowel de BMW als de Peugeot hebben schuld, beide letten niet op.
Met een beetje geluk is alleen de deur van die 6 serie een beetje beschadigd, deurtje is niet zo duur 2e hands, streepje kun je gewoon per deelte bij de dealer bestellen, met een beetje mazzel ben je voor 200 euro weer klaar.
Wat een kneusje de 207 rijder, op 10 sec zie je duidelijk zijn brilletje.
Toch maar naar de opticien voor een beter sterker brilletje ;)
@bofkont: Inderdaad, misschien strikt genomen wel de fout van de BMW rijder, maar die camera-auto heeft wel het reactievermogen van een comateuse kip zeg … of anders heeft ie +10 visie ofzo, wat een koekenbakker.
@dawwg: Absoluut waar :)
Wtf die rode volvo R zag ik net te koop staan op marktplaats
Ach het is niet zo erg als een 59 jarige man met een schroevendraaien!
Toch een prachtige wagen hoor die E24 635CSi…
Zoo! Maar goed dat hij zijn helm op had zeg…
als dit tijdens de Touristenfahrten is, snap ik sowieso niet, dat ze allemaal in een rijtje gaan stilstaan langs de baan. Das is verboten!!!
@TDI-goeroe: stilstaan op de snelweg is ook verboden maar hele volksstammen (vooral van die randstedelingen) doen het elke ochtend- en avondspits opnieuw. Daar zou de politie eens op moeten bekeuren. Vooraan aan de file stond een Scirocco, misschien een 1.4 TSI met de ketting eraf?
@TDI-goeroe: nee hoor, bij de start moeten degene die een rondje door willen altijd links wachten achter de pilonnetjes terwijl rechts de nieuwe toeristen de baan op komen.
@Alwood: je hebt het over de situatie vóór de slagbomen, deze auto’s zijn de slagbomen al gepasseerd.
@TDI-goeroe: bij dottinger hohe kunnen mensen die op de baan willen blijven op het rechte stuk tussen wat pilonnen door slingeren en weer door. Komt geen slagboom aan te pas.
@Alwood: oh nee? tijdens de touristenfahrten staat er een mobile slagboom die voorkomt, dat het bij de reguliere oprit niet té druk wordt, er staat dan wel degelijk een slagboom!
Die Peugot hoort zowiezo daar niet thuis en filmen mag helemaal al niet he ;)
Wel erg zonde van de Bmw zeg
Zonde zo te zien een mooie m635csi
@Alwood
ziet niemand op dit AUTO blog dat het hier om een 206 gaat?

LOOOL
@creativetechnologie: Epic High Fail at myself , sorry
Vind ook dat ze allebij schuldig zijn! Maar goed, heb het ook nog gefilmd vanuit de Volvo….. Voor het rondje na het ongelukje met de Volvo :D http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=PWbwGn-0jVM
Ze zitten beide fout, maar de Peugeot had meer kans het ongeluk te voorkomen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).