Video: trigger-happy cop schiet man neer die rijbewijs pakt

Auteur: , 42 Reacties

Drie keer raden in welk land dit voorval speelde...

Stressed out much?

We kijken mee door de dashcam van een agent in South Carolina. Hij heeft een autobestuurder op de korrel die geen gordel draagt, en houdt hem staande bij een tankstation, met het verzoek zijn rijbewijs te tonen. Wanneer de man zijn auto induikt om deze te pakken opent de agent prompt het vuur, en schiet 4 keer. Hierbij raakt hij de man 1 keer in zijn heup.

Nu is de beweging van de automobilist inderdaad wat bruusk, en we weten hoe agenten in de VS on edge kunnen zijn, maar deze reactie is misschien wel heel erg overdreven, zeker omdat het op een locatie is waar elk moment een omstander door de vuurlinie kan lopen. De politie deelt deze mening, en heeft de agent inmiddels ontslagen. Het incident zelf stamt uit 2012, maar pas deze week werden de beelden vrijgegeven.

Bekijk ze op autojunk, en laat ons weten wat je er zelf van vindt. Gezien het land waar het is gebeurd, lijkt een flinke schadevergoeding ons niet onwaarschijnlijk. (WACH, via Carscoops)42 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik heb dit op een Amerikaanse site gelezen. Shocking is dat de reacties ongeveer 50/50 verdeeld zijn tussen ‘triggerhappy redneck’ en ‘het is zijn eigen schuld’…
@Svenska_Aeroplan_AB:
Yep, ik had minstens 95% eigen schuld verwacht..
Waar moet het naar toe met deze wereld als het daar ook al watjes worden..
@Svenska_Aeroplan_AB: Ik heb van vrienden uit Amerika begrepen dat je het beste gewoon kunt zeggen wat je gaat doen. Dus als je gevraagd wordt om je papieren, dan zeg je voordat je iets doet dat je ze uit je dashboardkastje of uit je broekzak gaat halen. Dan schrikt er niemand en krijg je ook dit soort situaties niet.

Verder schijnen ze allemaal best vriendelijk te zijn als blijkt dat je gewoon normaal doet, maar in de eerste instantie zijn ze vrij agressief en schrikachtig. Niet heel gek opzich als je bedenkt dat er elke 58 uur een politieagent wordt doodgeschoten en nog veel veel meer gewond raakt. Vergeet ook niet dat in Amerika de meeste agenten alleen zijn. In Nederland zit je meestal nog met z’n tweeën.
Je zal maar constant in die stress leven. Ik zou denk ik ook behoorlijk triggerhappy worden.
@Svenska_Aeroplan_AB: Het is echt een mongool van een politieagent. Als je dan al gelijk je pistool trekt en begint te schieten dan mag je verwachten dat je op 2 meter afstand nog wel raak kan schieten, maar van de 4 schoten 1 in de heup raken dan heb je echt geen idee waar je mee bezig bent.
Ik hoop dat deze agent zijn baan niet mag houden en ik hoop dat het slachtoffer een flinke vergoeding krijgt. De reactie van de agent slaat ronduit nergens op, geen waarschuwing of iets, gewoon gelijk schieten.
Tja.. ‘Murica. Hopeloos.
Murica!
En dat moet dan het “IS kalifaat aanpakken”… ze kunnen zelf niet eens normaal reageren/doen. Shoot first, ask later…wrong approach.
@406_v6:
In dat geval is het de enige juiste aanpak, of ben jij echt van mening dat die gekkies voor rede vatbaar zijn..?
Moet je maar je gordel dragen! Is toch niet zo moeilijk?
@musclecar: dus als jij een keer geen gordel draagt op het moment dat je op je bestemming bent aangekomen mag de politie op je schieten? Wat een malloot ben je dan.
@pagani86: Je mag je gordel pas afdoen als de auto stil staat, en niet afdoen als je de bestemming bereikt, of er bijna bent. Dat wordt je ook geleerd als je je rijbewijs haalt, Of heb jij geen rijbewijs?
En ik heb ook nergens geschreven dat de politie zomaar mag gaan schieten op mensen die geen gordel dragen, dat maak jij ervan niet ik.
En ik verdedig de politie ook niet.
Dus als deze man nou z’n gordel om had gehad had hij ook geen aandacht van de politie gekregen.
@musclecar: Jij snapt er helemaal niets van of wel?
@mitch306: Wat snap ik dan niet ? Leg het dan uit!
Ik had eigenlijk nog wel een ‘Is it because I’m black?!’ verwacht…
Gelukkig heeft agentje het snel door dat ie verkeerd zit
New World Order! coming from the F2(shift)cking USA.
Redneck Little Dick MF2(shift)ckers. had ik nog onthouden van PAC.
Wedden dat tie voortaan zijn gordel gebruikt?
krijg je in een land waarin elke malloot een raketwerper kan kopen, dat een agent dan af en toe nerveus overreageert kan je dan op wachten (niet dat het een excuus is)…
Ongelofelijk. Echt typisch de VS, en dan de hun eigen wet hand willen haven in een ander land.
@pesu: Inderdaad typisch de VS. Ik kom er bijna jaarlijks en wordt elke keer minstens 1 keer neergeschoten…. Soms zelfs 2x….
@E34M5Touring: Jij mist duidelijk het punt van mijn reactie. In de VS draait het altijd om (meer) wapens, onnodig geweld and last but not least: racisme. Als deze meneer blank was geweest was er niks aan de hand geweest.
@pesu: Ok man.
@E34M5Touring: Niet zo niet zo naief, a.u.b.
@imba: No edit fail. – niet zo
@imba: Laat me raden. Jij kent de eckte eckte waarheid…
@pesu: Hand willen haven… ?

Hmm…
Shocking.

Bruuske beweging van de automobilist? De agent begint te schreeuwen. Daar schrikt hij van en kijkt om “what the hell is going on”.
Niet alleen blijft hij schieten terwijl die man zijn handen omhoog heeft, wanneer de man al op de grond ligt blijft de agent zich gedragen alsof die man wat fout heeft gedaan in plaats van bij het slachtoffer te blijven. Het betekent dat je gewoon een onmens bent. En dat staat los van nationaliteit. Opsluiten en ‘heropvoeden’ zoals ze dat in Noord Korea noemen. Afschuwelijk.
@E34M5Touring waarschijnlijk heb je geen donkere huidskleur.
@jeanclaude: Ohh boehoe…
Agent is inderdaad erg triggerhappy, maar in de VS is het niet echt vreemd dat iemand op zo’n moment een gun pakt. Krijg je met zo’n verrotte cultuur. In NL zou dit dus nooit gebeuren. De man ging overigens wel heel abrupt naar zijn auto toe, dus de schrikreactie is soort van te begrijpen (niet goed te keuren overigens!). Maar dat ie ook nog eens blijft doorschieten… Man man man. Maar goed dat ie ontslagen is.
De Amerikaanse politie is echt fucked up! Uitzonderingen daargelaten. Zal wel komen door hun wapenbeleid.

Zó bruusk duikt hij ze auto nou ook weer niet in. Ik had ook zo kunnen reageren… Ik weet zeker dat als het een blanke was geweest, dat dit niet was gebeurd.

Als ik die man was zou ik het begrip suing een hele nieuwe dimensie geven. Hier kan hij miljoenen mee krijgen.
@clioracing: Meneer de agent is vast niet voor niets ontslagen, hij schoot te snel, maar wat bedoel je met “als hij blank was, zou het niet gebeurd zijn’? Bedoel je dat die agent een racist is? Of doel je erop dat het inderdaad lastig is voor die agent om onderscheidt te maken tussen good and evil in zo’n situatie als in het filmpje?
@2cool4school: Racist wil ik niet direct zeggen, maar laat ik het houden op sterk bevooroordeeld. Ik denk dat als het een blank persoon was geweest, dat de agent wel had gewacht met schieten totdat hij zeker wist dat de persoon in kwestie een wapen had.

Maar blank of zwart, het is inderdaad een situatie waar moeilijk in 2 seconden in te schatten is of je met good of evil te maken hebt. Maar ondanks een moeilijke situatie geeft je dat nooit het recht om zomaar te schieten.
Als je al het risico loopt om neergeschoten te worden bij een routine stop, zoals het checken van het dragen van de gordel, dan weet je pas hoe verrot de maatschappij is waar je in leeft.
GTAmerica?
Die man doet werkelijk niets verkeerd, zelfs z’n beweging vind ik eigenlijk helemaal niet ‘bruusk’ om maar in de terminologie te blijven, blij dat hij nog leeft. Ik weet niet wat die politieman bezielt om eerlijk te zijn.

Ik kan vaak wel de nuances zien en begrijpen in het optreden van politiemensen, of het nu hier is of in Amerika, er wordt op het gebied van actie-intelligentie en split-second decision-making aanzienlijk meer van ze gevraagd dan menigeen zich realiseert. Snel even een mening poneren of trollen op een forum is vervolgens het gemakkelijkste wat er is. Dit slaat echter nergens op en valt op geen enkele manier te rationaliseren. Exit zo’n figuur.
Wat een helden weer hier.
Jullie weten vast niet dat het risico voor een agent om overhoop geschoten te worden daar significant groter is dan hier.
Tel daarbij op dat ze daar zichzelf moeten redden en niet zo als hier gezellig met zijn tweeën of drieën rondkarrren.
Het is dus weer lekker goedkoop scoren van achter je schermpje. Bedenk even hoe je zelf zou reageren als iemand naar zijn kontzak grijpt als je collega net aan de verkeerde kant van de kogel stond..
@tupperware:

Blijkbaar is het risico dat je wordt neergeschoten als je zwart bent een tikkeltje groter. De dood van een ongewapende Michael Brown alweer vergeten? Die stond ook met zijn handen omhoog [volgens ooggetuigen].

Of jaren geleden met Diallo die liefst 19 keer werd geraakt door politiekogels.

De agent roept om een rijbewijs, maar denkt opeens dat de man een pistool zal grijpen? Dan ben je getikt.

En nergens bleek dat die man een pistool wilde pakken, maar jij keurt het dus goed dat een agent in de wilde weg schiet?

Ga eens in de schoenen van het slachtoffer staan…of heb je daar om ‘moverende redenen’ moeite mee?
Bruusk? Volgens mij besluipt de paranoia je ook al. Wat de VS betreft mag iedereen naar de psych.
Het zijn en blijven aangeklede apen die agenten. Hier en in de vs. Areaal machtswellustelingen die thuis niks te zeggen hebben en daarom maar in een uniform naar hun werk gaan. En dan worden ingezet om centjes te verdienen voor de overheid. Om te janken die lui. Bah.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).