Video: Volkswagen Jetta’s zijn levensgevaarlijk

Auteur: , 22 Reacties

Volkswagen liet in hun reclame zien dat de Jetta alleen voor mietjes is. Tijd om hun ongelijk te bewijzen.

FLIP!

De Jetta scoorde in 2011 alle vijf de sterren in de Euro NCAP test. Lekker veilig, maar dat maakt ‘m er niet spannender op. Van het uiterlijk moet hij het al helemaal niet hebben. De anonieme, vaak grijze sedan is ronduit slaapverwekkend te noemen.

Totdat je een metalen hekje tegenkomt. De situatie die zich hier afspeeld moet je zien om te geloven. Een Russische Jetta rijdt rustig over een industrieterrein. Geen chaotische verkeerssituaties of belastingopstrijkers die zich voor de wielen gooien, maar de bestuurder kiest een ongelukkig moment uit om afgeleid te raken of even niet op te letten.

Hij rijdt met een wiel de berm in en raakt daar een metalen hekje. Hij zal hooguit 50 km/u hebben gereden, maar dit is genoeg om de Jetta op z’n dak te doen belanden. De bestuurder blijft ongeschonden, en dat is ook de bedoeling van die vijf sterren, maar misschien is het een idee om voortaan bij de NCAP test ook rekening te houden met de stabiliteit van de auto.

Bekijk de video op Autoflipjunk.22 reacties

Alcoholslot lijkt me een beter idee, wordt het ook lekker rustig op Russische wegen. Alhoewel je dan ws niet meer van die mooie filmpjes krijgt.
Texting while driving …
Dit is niet een probleem van de Jetta, maar van een bestuurder die met dingen bezig is waar je niet mee moet bezig zijn.
En de ncap test houdt volgens mij geen rekening met hoe ongeschonden de auto uit de crash komt. Dus wat dat betreft heeft de auto perfect gedaan wat er van verwacht werd
Niet te geloven dat die auto zo’n enorme opdonder kreeg van zo’n lullig hekje (ok√©, hij is niet super klein) en dan ook nog met zo’n lage snelheid!
Wat heeft dit nou met de stabiliteit van de auto te maken? Als je met een mega stabiele ferrari aan een kant een schans op rijdt kiept ie ook om.
@kogando: Ik dacht precies hetzelfde. Dit is een beetje een vreemd bericht. Een type auto afvallen door te zeggen dat de stabiliteit niet op orde is terwijl dit zeer waarschijnlijk met elke auto zou gebeuren als je op eenzelfde manier tegen zo’n ding rijdt.
Moet je maar in een spannendere auto rijden, val je tenminste niet in slaap onderweg.
Tja,wat zal ik zeggen…. LOL .
@norge: nee. rotfl!
@norge: Ja, echt super grappig dit.. dit is toch geen ‘lol’-reactie of wel? Hoe achterlijk die vent misschien ook is, dit heeft niks met ‘lol’ te maken dus ga je mond spoelen!
Tijd voor een lesje natuurkunde, autoblog?
Overigens is dat hekje waar hij tegenaan knalt om een gas of waterkraan te beschermen. Geen overbodige luxe dus. Ik denk dat hij van geluk mag spreken dat zijn auto niet op zijn kop beland door een explosie.
Mag ik video’s van AutoJunk downloaden?
Daarom moet je geen bochten snijden :p
Ik ben normaal niet iemand die snel commentaar geeft op de bloggers hier maar wat vind ik de artikels van maru toch keer op keer slecht geschreven.

Als ik een artikel slecht geschreven vind en ik scroll naar boven is het bijna elke keer maru. Je doet ook veel te hard je best om te schrijven wat je denkt dat populair zal zijn onder de lezers (deze VW is slaapverwekkend, *gaap* hoe origineel) en vaak heb ik na het lezen van het artikel nog niet echt door wat de conclusie van het artikel nu net is. Sorry maru, maar ik ben geen fan.
@Brammer:
Krijg je met het systeem dat er maar een beperkt aantal “bloggers’ zijn maar er wel elk uur een nieuw artikel geplaatst moet worden. Als je geluk hebt is er 1 artikel per dag het lezen waard. Op deze manier gaat het nooit echt iets worden met autoblog, vraag me trouwens af of ze er iets aan verdienen. Ik vind trouwens dat maru niet echt veel slechter dan die andere figuren (ook niet beter).
Het is een stevig buizenframe bedoeld om een kraan te beschermen.
Door het gewicht van de auto klapt het om, waarbij het de auto rechts van de grond tilt.
Daardoor en door de voorwaardse beweging van de auto zelf rolt de auto op zijn kant.
Knappe auto die zo niet op zijn dak belandt.
Beetje onzinnig om VW hier een zwarte piet voor toe te schuiven.
auto is gewoon goed stijf, veilig. een oud model, van 20 jaar terug, zou door zoiets belachelijk doorspiest worden
De automobilist zelf is levensgevaarlijk. Krijg je ervan als je niet met autorijden bezig bent.
Gelukkig niet tegen een ander aangebotst.
Onwaarschijnlijk dat dit model in 2011 door NCAP getest is, aangezien het al uit 2005 stamt.
Er lijkt zich bij dit exemplaar wel een elektronisch probleempje voor te doen, want die achterlichten flakkeren nogal – of komt dat door de zon? Zou niet vreemd zijn; zelf 2jr zo’n ding gereden en diverse elektronische storingen gehad.
@benzinehoofd:

Dit komt door de LED achterlichten, die knipperen eigenlijk heel snel.
Dat zie je met het blote oog niet, maar de camera ziet dit wel.
En dat rijmt.
@carmasterr: Logisch! Thx.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).