Video: Volvo-truck wordt achtervolgd door woeste stieren

Auteur: , 10 Reacties

Omdat zelfs een hamster een Volvo-truck kan besturen, moet het ook niet moeilijk zijn om een rood exemplaar door de smalle straatjes van het middeleeuwse & Spaanse plaatsje Ciudad Rodrigo te sturen. Inclusief een extra moeilijkheidsgraad: een kudde dolle stieren.

In ‘The Chase’ neemt Hollywood stuntrijder Rob Hunt plaats achter het stuur van een vers gespoten Volvo FL-distributietruck van 12 ton. Met een rode lap achterop gebonden rijdt hij voor een aantal opgefokte stieren uit die het niet uitmaakt welke kleur er wappert. Ze zijn niet alleen kwaad, maar ook nog eens kleurenblind.

Het resultaat is een Pamplona-achtig tafereel waarvoor wij toch even het voorhoofd fronsen, maar het ogenschijnlijke gemak waarmee Hunt de truck door de straatjes rijdt, inclusief epische drifts, is zeker het kijken waard. Helemaal omdat de video live is opgenomen. Hunt: “Het is een oud stadje met nauwe straatjes en glibberige stenen. Dat we daarbij ook nog achterna worden gezeten door stieren, maakt het tot een ware uitdaging.”

Klik HIER om ‘The Chase’ te bekijken. Benieuwd hoe benauwd Hunt het achter het stuur kreeg? Klik dan DAAR voor een ‘Behind the Scenes’.10 reacties

Ik weet niet of de associatie met stierenrennen wel goede reclame is, voor mij niet in ieder geval.
@gop1: inderdaad! Maar die bestelling van de V60 blijft mooi staan ;)
@gop1: Ik wel: dat is geen goede reclame.
Die FL is een stuk beter gelukt dan zijn grotere broertje FH maar vind het nieuwe design van de Volvo trucks een grote tegenvaller. Dat geldt ook voor de nieuwe DAF’s trouwens
@sketcher: leg eens uit waarom je het design van de trucks van Volvo en DAF een grote tegenvaller vindt. Ik vind het filmpje niet echt geslaagd. De stieren (het zijn er niet veel) hebben meer oog voor de mannen die rennen dan voor de truck. Dit is meer een soort kijk mij nou filmpje van Volvo voor het grote publiek. De echte transporteurs en chauffeurs zul je hier niet mee overtuigen.
@mtber: Okay, De Volvo: De nieuwe grote kale grill (zonder logo want die zit nu boven, iets wat ik wel leuk vind) ziet er super goedkoop uit. Die rare mesh doet helemaal niets voor het gevoel van kwaliteit. Ook zitten er een aantal lijnen op die me irriteren. Bijvoorbeeld de onderkant van de gril en de spanning tussen de koplampen en de grill die ik niet goed gelukt vind. De zijkant en de grill boven met logo zijn wel mooi. Het interieur is overigens prachtig.

De DAF: Het design is veel te druiperig, grill te laag en lijkt overal door te hangen (prima van voren, 3kwar is het geen gezicht, ik snap dat het gedaan is om het fron ronder te lijken maar werkt mijn inziens niet), koplampen zijn niet mooi geproportioneerd, nieuwe grill met rare lap alu met logo vind ik ook niet geslaagd. Het design is veel te druk en doet me een beetje Chinees aan.
Ook hier is het interieur weer erg geslaagd, lijkt me een prima werkomgeving.

Tot zover mijn persoonlijke mening.
Torero or Volvo, Toroloco will sting your ass!
Ik dacht dat Richard Hammond het bestuurde.
iedereen die het er mee eens is dat stierenleed verboden moet worden want zeg nou zelf dit is toch pure dieren leed!!!!!
@FB_100000510886780: heb het filmpje ook gekeken alleen voor de Volvo.

Ik vind dat dit ook verboden moet worden. Maar heb geen medelijden met personen die gepakt worden door een stier.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).