Video: wat doet deze Koenigsegg Agera R op de ‘Ring?

Auteur: , 25 Reacties

Koenigsegg is een merk waarvan we niet vaak spyshots zien, en dus zijn we des te nieuwsgieriger waarom ze testrondjes aan het draaien zijn op de Nürburgring.

Koenigsegg Agera R

We weten niet veel meer dan dat we te maken hebben met het aangename geluid van een Agera R op de ‘Ring. Foto’s van de auto geven ons wat details prijs, zoals stickers met de tekst “development car” en de kreet “Test Driving Unit” op de splitter. Daarnaast zien we de buitenspiegels van de One:1 in plaats van de standaard Agera R exemplaren.

Er gaan geruchten dat Koenigsegg bezig zou zijn met een nieuw ronderecord op de ‘Ring, maar we zien niet echt een reden om daar de buitenspiegels voor aan te passen. Andere bronnen fluisteren dat het om ontwikkelingswerk voor de One:1 gaat, maar die auto heeft ook al gereden op Goodwood, dus waarom dan zo geheimzinnig doen? We horen daarnaast ook dat de One:1 zelf aanwezig is en rondjes rijdt.

UPDATE: hier wat foto’s!

Het zou ook kunnen dat hier gewerkt wordt aan een opvolger voor de Agera R middels een testmule, aangezien de 1340 pk sterke One:1 ongetwijfeld een hoop nieuwe inzichten en kennis heeft opgeleverd bij de heren van Koenigsegg. We moeten het voorlopig even afwachten, de video van de voorbij denderende Koenigsegg is hier te bekijken.

Foto: AutoEvolution25 reacties

Zal wel ontwikkelingswerk zijn. Net als bij Pagani is bijna elk model een andere uitvoering, dus zijn ze nu weer met wat upgrades aan het testen.
Was er niet sprake van een facelift van de Agera? Lijkt me logisch dat ze kleine dingen overnemen van de One:1 zoals zijspiegels en dergelijke.
Ga vrijdag naar een trackday op de ring, zat ook een koenigsegg tussen de deelnemers..
utr1984 via Android app
Of iemand is jullie aan het trollen.
Misschien gaan ze hun praatjes is waar maken, tot nu toe is het een dragracer.
@thierryvth: theeft weer lang geduurd voordat dat ge weer begon te zagen over koenigsegg
@trolle: nee hoor mijn reactie was redelijk snel na het posten, waarheid is soms niet echt fijn he ?
@thierryvth: Meneer Veyron is ook weer van de partij zie ik…
@SimonMc: mr Ferrari is het, zou zo’n auto nooit kopen maar dat neemt niet weg dat ik inzie dat het een ongeëvenaarde technische exercitie is/was van VAG.
Als je niet snapt waarom J Clarkson het de Concorde voor de weg noemt dan gaat het mij ook niet lukken om het je uit te leggen
@thierryvth: +1

Ik snap überhaupt de vergelijking tussen een Bugatti Veyron Super Sport en een Koenigsegg Agera R niet. Enige overeenkomst tussen die twee is, is dat ze beiden zeer snel zijn en daarmee houdt de vergelijk ook meteen op.
In alle opzichten zijn ze totaal verschillend en als iedereen gewoon objectief is is de Veyron gewoon DE hypercar van de afgelopen 10 jaar!

http://www.autoblog.nl/archive/2008/05/10/waarom-heeft-de-koenigsegg-ccx-r-geen-snelheidsrecord
-Ten eerste is de snelheid van de Koenigsegg Agera nooit bewezen en hebben ze daar alleen maar groot praat. Ik citeer (”De woestijn in Amerika is ook geen optie zo vertelde Koenigsegg, de reden daarvan wilde men echter niet noemen. Verder is er volgens Koenigsegg nog geen andere ruimte waar het mogelijk is om de auto op topsnelheid te laten rijden”)
Dit is echt de meest klinkklare onzin die ik heb gehoord, een auto als deze zou in elke weersomstandigheden moeten kunnen presteren. De ingenieurs hebben de Veyron zo gebouwd dat de auto van de meest warme woestijn tot de meest koude plek op aarde kan blijven rijden en het ook altijd doet.

Ik moet lachen als mensen de Agera, de SSC Ultimate Aero of de Hennessey Venom opnoemen. Die onderstellen zijn niet genoeg om al dat pk-geweld aan te kunnen. Genoeg voorbeelden die daarna in de fik vliegen.
Met een Veyron kun je duizenden km’s aantikken zonder problemen en daarna weer lachend naar thuis rijden zonder het motorblok 2 dagenlang te laten afkoelen.

De Bugatti Veyron SS is op het moment de snelste productieauto die het ook daadwerkelijk bewezen heeft. Snelheid is eigenlijk niet eens het belangrijkste, er zal vast wel een autofabrikant komen die een auto zal bouwen die sneller is. De kennis/expertise en de financiële middelen zijn ongeëvenaard.
Ik ben het ook volkomen met JC eens dat hij de Veyron vergelijkt met de Concorde, de Veyron heeft de supercar wereld totaal op zijn kop gezet.

Verder wordt elke Veyron getest in een 50.000 km lange rit, dus qua betrouwbaarheid, bouwkwaliteit en techniek superieur. Het is de vraag hoeveel Koenigsegg Agera’s er rondrijden na 10 jaar??
Wat ik zo prachtig vind aan de Veyron is: De Veyron moest zo worden gebouwd dat ie overal ter wereld zou kunnen rijden. En voluit ook. Onder alle omstandigheden. Alleen dit al is een punt waarin de Veyron zich onderscheidt van andere supercars.

Ook een leuk weetje: Bugatti heeft een team van flying engineers die over de wereld uitwaaieren om hulp te bieden aan Veyron-eigenaren om de auto’s te servicen. Daarnaast zendt elke Veyron na elke rit een grote hoeveelheid data door naar het hoofdkwartier van Bugatti in het Franse Molsheim zodat op afstand de conditie van nagenoeg de gehele auto kan worden bepaald. Opdat een eigenaar niet plots een uurtje 375 km/u wil gaan cruisen terwijl z’n koelvloeistof bijna op is.

Een Bugatti Veyron is een technisch meesterwerk en ik vind hem ook schitterend qua design, maar dat is mijn mening.

De Veyron gaat verder waar de meeste hypercars stoppen, namelijk het opzoeken van de uiterste grens op letterlijk alle vlakken en meer zijn dan alleen een zeer snelle auto.
@jmcclane: Maar qua prestaties is de Koenigsegg Agera R toch beter.
@aallex: ja een Audi R18 TDI ook, maar net als de Agera kan je ook daar niet iedere dag mee naar de supermarkt
@thierryvth:
Mwahh, zo’n Agera lijkt mij een stuk comfortabeler dan een Elise en ik ken mensen die daar dagelijks mee naar de supermarkt gaan. Eentje gaat er zelfs mee naar de Gamma en Ikea.
Dat heb ik mijn buurman nog nooit zien doen met z’n 3 Veyrons..
@thierryvth:

Vertel eens, welke praatjes?
@rhellema: laat mij een onafhankelijke test zien
@thierryvth:

2 miljoen achter iedere verkochte Bugatti aanjagen vind ik van meer praatjes getuigen dan een kleine fabrikant die zijn kop boven water kan houden.
@rhellema: het ging om techniek niet om kosten/winst
Maar goed daar mee erken je dat het vooral claims zijn en wijnig bewijs
@thierryvth: De Bugatti Veyron heeft techniek dat niet eerder vertoond is en is in alle opzichten uniek. Wat velen niet snappen of niet willen snappen is dat Koenigsegg gebruik maakt van bestaande techniek. Een Veyron is zoals ik al zei uniek, er is techniek (speciaal) ontwikkeld voor deze Bugatti Veyron. Feit is dat de Veyron een mijlpaal in de autogeschiedenis is. We moeten ons realiseren dat zoiets misschien nooit meer gebouwd zal worden.

http://www.autowereld.com/nieuws/autonieuws/id/10151/bugatti-veyron-super-sport-gaat-hard-heel-hard
De Veyron heeft inmiddels al 434 km/h aangetikt, Koenigsegg doet dat alleen op papier.

-Remmen worden gemaakt door een bedrijf die ook remmen maakt voor een Boeing 747.
-De temperatuur van de remschijven van een Veyron moeten dan ook een warmt aan kunnen van 1800 graden Fahrenheit of 982 graden Celsius, deze worden zo gepolijst en getest om te voorkomen dat ze onder het remmen of met een noodstop zouden ontploffen.
-Alleen mensen met een achtergrond uit de vliegtuigbouw mogen werken aan de Airbrake.

Het zal misschien nog even duren voordat sommige mensen doorhebben wat de Bugatti Veyron nou eigenlijk is.
@jmcclane: hilarisch die tekst… Jammer dat er geen biet van klopt maar wel topvermaak!! Thanx!!
@jmcclane: noem maar eens een paar dingen en dan zal ik je punten weerleggen door aan te geven wie het idee al eerder heeft bedacht/ toegepast. Behalve 2 sleutels en een airbrake blijft er weinig over kan ik je vast voorspellen.
@w0o0dy: Een ding is al genoeg. Zet een Bugatti Veyron tegenover een Koenigsegg Agera en doe dat een jaar lang. Er zal weinig overblijven van die Koenigsegg kan ik je alvast voorspellen.
@jmcclane: hoeveel veyron’s hebben er 50.000 km of meer op de teller staan? CvK vertelde over een Koenigsegg die 20.000 Mike in een maand reed zonder een enkel mankementje. En er zijn een dozijn koenigseggs over de 50.000 heen zonder problemen…. Gegeven het hoge gewicht is een Veyron dan al aan de tweede of 3e set remmen toe.
@w0o0dy: Dat is ook het probleem, CvK roept veel dingen alleen blijft het bij roepen, maar ik wil tastbaar bewijs zien. Geen woorden, maar daden. Plus moet het gedaan en gezegd worden door een onafhankelijke instantie. Koenigsegg moet het eens waar gaan maken. Koenigsegg heeft verscheidene uitnodigingen ontvangen uit de VS om hun Agera te kunnen testen, maar ze gaan er niet op in. Waarom denk ik dan, wat heb je te verbergen.

Een voorbeeld wil ik geven, Hennessey Venom deed een poging om het record van de Veyron te verbreken. Zoals je weet doe je dan 2 metingen direct achter elkaar op dezelfde baan heen en terug. Een wind mee en een wind tegen, zonder in de fik te vliegen. Ook Hennessey Venom kon het niet waarmaken, omdat zij maar een rondje hebben gereden met de wind mee. Van te voren beweerde Hennessey dat zij het wel zo even zouden doen. Niet dus. Blijkt lastiger dan gedacht. Een reden kan ik opnoemen waarom het niet lukte, de auto was letterlijk op. Een tweede rondje zouden ze gewoon niet gehaald hebben. Ik houd het kort anders wordt het behoorlijk lang. In het kort: koeling, warmte niet kunnen afvoeren, en de hitte op de remmen.
Dat geldt volgens mij ook voor Koenigsegg, als Koenigsegg niets te verbergen had zouden ze vliegen naar de VS om een einde te maken aan de geruchten. Dat doen zij niet.
De Bugatti Veyron heeftt gewoon 434 km/h gereden met een gemiddelde snelheid van 431 km/h over 2 rondes en dat op zijn gemak.

Verder had ik laatst een autotest gelezen waarin de Veyron wordt onderworpen aan een test van 4000 km en dat zover mogelijk in een keer met af en toe een korte tussenstop. Voor een waardige afscheid van de Veyron, omdat de productie per volgend jaar stopt. De Bugatti Veyron heeft gereden in verschillende landschappen met temperaturen die varieerden tussen zeer koud en opliepen tot bijna 50 graden Celcius in de woestijn dat deed die probleemloos.
Om een lang verhaal kort te maken; is er geen betere auto dan een Bugatti Veyron waarmee je op je gemak 4000 km aflegt.
@: Dat wist ik allemaal niet! Nu pas snap ik waarom de auto zo speciaal en duur is. Niet te geloven:

-Remmen worden gemaakt door een bedrijf die ook remmen maakt voor een Boeing 747.
-De temperatuur van de remschijven van een Veyron moeten dan ook een warmt aan kunnen van 1800 graden Fahrenheit of 982 graden Celsius, deze worden zo gepolijst en getest om te voorkomen dat ze onder het remmen of met een noodstop zouden ontploffen.
-Alleen mensen met een achtergrond uit de vliegtuigbouw mogen werken aan de Airbrake.

Bedankt voor deze informatie, hartstikke tof! Karel Koes Hiranjgarbh Missier Paragh
Die Koenigsegg ziet er veel beter uit dan die bolle Veyron, de naam Bugatti onwaardig, laatste genoemde bestaat uit aan elkaar gelast VW-Golfmotoren dus dat zal wel heel blijven.

Een topsnelheid van 400+ heeft totaal geen zin in de praktijk, behalve voor ventjes die wat te compenseren hebben en blijkbaar niets anders kunnen verzinnen. Heel zielig gedoe.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).