Video: wereldrecord voor 1208 Porsche 911’s

Auteur: , 25 Reacties

Een optocht van 911 Porsche 911's ter ere van het 50-jarig bestaan van de sportwagen uit Stuttgart was het doel, maar het werden er bijna 300 meer waardoor een wereldrecord gevestigd werd.

911 Silverstone

In totaal rolden er dus 1208 Porsches in konvooi over Silverstone, waardoor een wereldrecord gevestigd werd: nooit eerder waren er zoveel Porsche 911’s bij elkaar te vinden op de wereld. De auto’s werden ook niet bepaald door de minsten gereden. Zo was Mark Porsche -de zoon van 911 ontwerper Ferdinand Alexander “Butzi” Porsche en achterkleinzoon van de oprichter van het merk Ferdinand Porsche- aanwezig om een 911 over het circuit te sturen. Hij deed dat samen met een aantal racehelden die Porsche in het verleden successen bezorgden, zoals Le Mans-winnaar Derek Bell, Le Mans-winnaar Richard Attwood, John Fitzpatrick en David Piper.

Mark Porsche zei: “Of course the 911 means a great deal to me as it’s my father’s big design and it will always have a special place in my heart. It’s a family member over all the generations of the 911 series and I’m very proud to be here today to represent the Porsche family at this great event. I think that to have these 1200 cars on track is the attention that the 911 deserves for its 50th birthday. I can’t thank the Porsche Club GB enough for making this event possible.”

En ook Derek Bell was dankbaar voor de 911: “It’s because of the 911 that Porsche had the financial resources to go racing and create the history of the 917, 956, 962 and all the wins that we had around the world with all my fabulous team-mates. Porsche did a heck of a lot for me so to be here in this parade driving around my home track Silverstone is a great honour.”

De optocht van 1208 Porsche 911’s werd georganiseerd door Porsche Club GB en Silverstone Classics. Het eerbetoon aan het 50-jarig bestaan van de 911 heeft weer een nieuw hoofdstuk gekregen, what’s next? En welke 911 uit de optocht is jouw favoriet?

Voor de liefhebbers, een grote versie van de afbeelding boven het artikel is hier te vinden.25 reacties

Zag je die éne rode? Die vond ik mooi.
@p924: doe mij die zwarte maar
@rsvbf1:
Geen leasebak grijs…?
Speedster… rechter rijtje 3de van voren : erg vet i.m.o. !
Het automobiele equivalent van schaapjes tellen. Geeuw.
@heidekonijn: Er staat toch in het artikel: voor de liefhebbers…
@keesje1987: Klopt, langs de andere kant : boven het artikel staat “autoblog.nl”, niet “porscheblog” of “flat six magazine”. Toch?
@heidekonijn: Ja haha, maar als de titel aangeeft dat er 1208 Porsches rondhobbelen en je een foto ziet met 4 rijen breed Porscheblik dan skip je het artikel? :-)
@keesje1987: Blikbaar niet. In de krant skip ik ook niet het artikel over een treinramp, ook al ga ik nooit met de trein.
@heidekonijn: Als je niet wilt skippen moet je maar leren dat er dingen langskomen die jou minder interesseren, toch?
@fastandsmall: En waarom moet ik dat precies? Het is niet dat ik een Porsche forum opzoek -even checken, nee, toch nog altijd autoblog- om daar te gaan vertellen wat ik ervan vindt.

Of mag er op Porsche items alleen maar gejuichd worden en onderstreept hoe uniek het is een peperdure auto te hebben waarvan de meeste eigenaren niet eens in de regen te durven rijden? Had ik even niet gelezen. Staat dat ergens dan?
Jammer dat ze dit niet in Duitsland deden, daar hoort Porsche thuis
Zouden ze het waarderen wanneer je met een kever aan komt zetten?
@jack_abarth: Zouden ze het merken?
Of een Abarth carrera gtl?
@jack_abarth: ik had het kunnen proberen
Nog steeds de beste sportwagen die er is. En ook nog eens één van de mooiste in mijn ogen.
De 930 speedster en de 997 GT3 RS!!!
Welke mijn favoriet is ? 6 cilinder , luchtgekoeld en rijdbaar op de openbare weg, need no more.
@norge:
Dan zou ik de topgear aflevering van gisteravond even terug kijken, vooral het stukje over de Singer 911.
Hou de tissues maar gereed….
@jrk68: Ben al bekend met Singer, if i was a rich man…..
Dat zijn er wel heel veel met ’t stuur aan de verkeerde kant…
Gaaf hoor, zoveel uit 1 serie bij elkaar!
De zwarte GT1, links op de eerste rij aub!
Echt gaaf!
Wat een fantastische Ferry-parade!
Mijn voorkeur gaat toch uit naar het oudere spul, tot aan eind jaren tachtig zo’n beetje.
Doe mij maar de 930 van 3:51 of 6:17. De 911 rallye met Rothmans livery op 13:51 is ook bruut.
Een 930 targa is een favoriet van me, maar de meeste zijn slechts optisch gelijk: het zullen Carrera’s blijken met een turbo-body. Als de echte turbo opstaat in het rijtje dan meld ik me wel.

Lekker feestje, hoor!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).