Video: zestienwieler vervoert Ruslands dodelijkste raket

Auteur: , 47 Reacties

We geven je een klein kijkje in het hightech transport van de Russische RS-24 "Yars" raket.

Russische RS-24 Yars zestienwieler

Het Russische leger heeft een serieus wapen in handen met de RS-24 “Yars”, een doorontwikkeling van de Topol-M raket. Deze raket is ontwikkeld om Amerikaanse verdedigingssystemen te omzeilen en kan kernkoppen met een kracht van 100 tot 250 kiloton transporteren. Het wordt gezien als misschien wel het krachtigste wapen in de wereld. En bij zo’n hightech raket hoort een hightech transporttruck.

Niet dat verplaatsen vaak nodig zal zijn, de raket heeft een actieradius van dik 11.000 kilometer. Toch heeft Rusland schijnbaar de behoefte om haar raketten over haar hele grondgebied te verspreiden. Daarvoor heeft het de MZKT-79221 16×16 TEL (Teletransporter Erector Launcher) ontwikkeld. Een truck met zestien aangedreven wielen en zes sturende assen. De eerste, tweede, derde, zesde, zevende en achtste as kunnen sturen.

De wielen zijn onafhankelijk hydro-pneumatisch geveerd en de banden kunnen via een systeem in de truck naar wens harder en zachter gemaakt worden afhankelijk van het terrein waarop het transport zich begeeft, of specifieke obstakels onderweg. Check de video van het transport hier. Hoe zo’n raket de lucht in gaat, zie je hier.47 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
6 assen en dan de 7e as die stuurbaar is?? Knap!
@spykerboy: oops leesfoutje
Enge russen
@autogijs: ja kan zeggen wat je wil .. Maar jij hebt zojuist bewezen dat ze hun doel bereikt hebben ..
@lincoln: omdat ik ze eng vind wil niet zeggen dat ik bang voor ze ben.. Want kom op Putiiiiiinnnnn ik lust je rauw
@autogijs: pak jij de mannen dan neem ik de vrouwen wel voor m’n rekening 8P
@autogijs: Het Russische propaganda apparaat is nu ook al doorgedrongen tot Autoblog…
@trustmeiamanengineer: rijden in russische auto’s lijkt mij al jaren eng en gevaarlijk…
@autogijs: mutual assured destruction (MAD), je hoeft nergens bang voor te zijn
Banden naar wens harder en zachter maken .. Zou wel handig zijn als dat ook bij normale voertuigen zou kunnen ..
@lincoln: dat kan al heel lang… Kwestie van je ventiel indrukken, voor meer lucht gewoon compressortje in de kofferbak. ;-)
@lincoln: enkel beschikbaar in België.

Hebben jullie op die biljartlakens van wegen niet nodig.
@lincoln: Een beetje truck/offroad voertuig heeft dat al jaren.
@lincoln: CTIS.
@lincoln: kan al zo lang bij Unimog…
Ze verspreiden raketten niet alleen over hun eigen grondgebied! Oost-Oekraïne vinden ze ook leuk… en maar Njet blijven roepen
@VeniVidiVici: je vergeet de Krim… oh nee, wacht… dat is hun eigen grondgebied… vinden ze.
@MDA: is het ook
@Okkii: Nu wel ja…
Mooi speelgoed
0 tot 100?
@marijn90: 7 lichtjaar.
@dutchdriftking: Lichtjaar is geen tijdseenheid ;)
@Marijn90:

De raket ?

Dat wil je niet weten hoe snel !
@Marijn90: Waarschijnlijk nooit.
Smerig communistisch tuig.
@trustmeiamanengineer: Jij vindt dat alleen de VS zulke wapens mogen hebben?
@bitethepillowimgoingindry: Ik vind dat zulk soort wapens er helemaal niet moeten zijn. En als ze er wel zijn in handen van landen die we nog enigszins kunnen vertrouwen. Dus niet de Russen, Indiërs of Chinezen.
@trustmeiamanengineer: Ik vertrouw de Russen en de Chinezen net zoveel als de Amerikanen. Ze belazeren allemaal hun eigen bevolking en zijn corrupt. Daarom is het juist goed dat de Russen dit soort wapens hebben. Daardoor blijft alles in ‘evenwicht’ en zijn de Amerikanen niet overal de baas. Een oorlog met dit soort wapens wil namelijk niemand en juist daarom worden ze gemaakt. Niet om daadwerkelijk te gebruiken maar meer als bluf.
@bitethepillowimgoingindry: als je maar vertrouwen hebt in Rutte en zijn kutte .. Dan komt alles goed knul ..
@lincoln: Je bedoelt Mark ‘de onderste steen komt boven’ Rutte? Hahaha, er zijn weinig maar weinig mensen in Nederland die ik minder vertrouw dan Mark.
@trustmeiamanengineer: amerika heeft wel als eerste (en enige?) atoombommen gebruikt
@trustmeiamanengineer: Toch mag je de Russen wel bedanken voor hun bijdrage die zij ook geleverd hebben in de strijd in het oosten tegen nazi-Duitsland.
Eigenlijk gewoon een soort vuurpijl 2.0… en dan met 16 wielen… doet u me er maar 1 dan…
@850t5r: Leuk voor oudjaarsavond…
Tuurlijk is Rusland corrupt en worden er smerige spelletjes gespeelt maar de VS doen precies hetzelfde en wij (Europa) zijn het schoothondje. Ik ben dan ook ontzettend blij met landen als Rusland en China, die laten niet over zich heen lopen.
Hebben meer mensen problemen met aj filmpjes bekijken op hun de iphone sinds een aantal dagen? Als ik op play druk wil hij gaan laden en dan wordt het scherm ineens wit?
@wessel04: Die app is waardeloos.
Wil je je feedback anders even naar ons mailen (tips [at] autoblog)? Kunnen wij aan de gang om de app te verbeteren :)
@wessel04: die hele app is waardeloos
Gezien dat Rusland bijna 8.000 kilometer breed is is dat nog niet zo vreemd.

Bovendien zorgen kernwapens ook voor vrede. Simpelweg door dat de consequenties van een oorlog zo groot zouden zijn.
@reistje: Laat Kim Jong-un nou net die consequenties niet kunnen overzien, althans ik verwacht van niet. Zijn verstand reikt niet verder dan zijn pikkie. Dus als er zo’n oorlog komt, is dat de katalysator. Volgens mijn glazen bol
De versie van de 8-asser die wij in de video zien is trouwens wel dezelfde vrachtwagen, maar niet met een raket op zn rug, maar met een ordinaire diesel tank. Dit ding wordt namelijk ook gebruikt als mobiel tankstation, en dit is de “Combat support and refueling vehicle BMS”.
Laten we hopen dat de wijze Russen het machtsevenwicht in deze wereld kunnen behouden want de agressieve Amerikanen en Islamisten hebben duidelijk een sterke partij nodig die hen weer terug in hun hokken jaagt.

Respect voor eindbaas Poetin. Niet alleen daarom overigens.
@kempenaer: de voorvaderen van de eindbaas hebben er zo hard de terreur in gedrild dat ik gisteren een hele conversatie heb gehad met een Poolse die griezelig veel wist over de Iskander en hoe de Amerikanen er niets tegenover konden zetten. Of hoe Polen als de dood zijn dat de Russen terug binnenvallen. De eindbaas kan mooi de boom in, geef mij maar terug Jeltsin of Gorbatsjev.
Amerika heeft hier Natuurlijk al lang weer een mooi knalapparaat tegen ontwikkeld. Als ze ze maar nooit gebruiken.
De ellende met dit soort spul is dat er toch vaak het wordt ‘als’ aan te pas komt. Ik ben niet zo bang voor die raket. Wel voor de idioot met de rode knop. En gezien wat er in Rusland hier en daar gebeurd.. Vergeet niet dat Putin Rusland weer omgetoverd heeft tot een dictatuur, voor onbepaalde tijd. De Amerikanen hebben de afgelopen veertig jaar verschrikkelijk slechte keuzes gemaakt, maar elke keer als er een mafketel aan de macht kwam moest die op een gegeven moment ook weer vertrekken. Het zou leuk zijn als Putin op een dag ook weer het stokje door zou willen geven in het landsbelang.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).