Video: zo bedienen Russen hun ruitenwissers

Auteur: , 7 Reacties

De ruiten wissen wordt opeens weer leuk.

houtje-touwtje ruitenwissers

Dat irritante gewapper en gepiep voor je neus, slijtende bladen, verstoorde stroomlijn, nukkige regensensoren, of nog erger: falende motortjes. Ruitenwissers zijn een nodig kwaad om door de voorruit te kunnen blijven kijken. In de loop der tijd zijn er wat alternatieven bedacht, zoals de ronddraaiende cilinder in de Sir Vival of de afstotende lagen van de Hidra, maar op de één of andere manier is dit nooit wat geworden.

Toen de ruitenwissers van hun Lada ermee kapten, ging een vrolijk stel Russen niet bij de pakken neer zitten. Zij bonden touwtjes aan de framepjes om ze heen en weer te bewegen, tot grote hilariteit. Zo zouden ze het onder andere over de ruit “aftrekken” hebben. Echt ideaal is deze houtje-touwtje oplossing niet, maar het werk verrassend goed in de sneeuw en regen. Als die touwtjes maar niet breken! (Via Autoblog.com)

Bekijk de video op Ladajunk.7 reacties

Vaker voorbij gekomen, maar hier past maar één smiley bij :

:’)
Wel leuk!
Haha dikke lol..hoop maar dat de verwarming het wel doet:)
Tijdens de Sleutel13 rally die ik in een oude Dacia 1310 station reed bediende ik de ruitenwissers ook op deze manier. Verre van ideaal, de touwtjes werden door de A stijl om de paar uur door de midden gesneden. Maarja we moesten wat..
Eens ging de brandstofpomp kapot in een oude Volga waar we mee reden, toen maar ruitenwisserpomp als brandstofpomp gebruikt, moest wel zelf pompen, maar ah, kwamen wel thuis.
Dit filmpje is al zo oud als het internet
@fejjie: af en toe lopen ze bij AB een beetje achter.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).