Video: zo crashte de Aventador in Londen [livebeeld]

Auteur: , 89 Reacties

Precies tijdens de Aventador-klapper van eergisteren in Londen bleek een omstander zijn/haar camera ingeschakeld te hebben (niet heel raar in Londen). En wat blijkt: HET IS ALLEMAAL DE SCHULD VAN MAZDA!!een!!11!

Vlieg! Aventador

Dat is, als je het roekeloze rijgedrag van petjemans achter het stuur van de Lambo even buiten beschouwing laat. Maar hij moést wel: er zat iets hoogblonds naast hem om indruk op te maken, en zo’n jonge jongen de beschikking over 700 pk geven is de kat op het spek binden. Eigenlijk en welbeschouwd kon petjemans er dus helemaal niets aan doen dat zijn (vaders?) Lamborghini in de kreukels ligt. De arme jongen is gewoon slachtoffer van de omstandigheden.

Gisteren vroeg u zich nog terecht af hoe het kon dat de matzwarte stier aan weerszijden beschadigd was. Welnu, hier is het antwoord:

Op deze video is ook al te zien dat de LP700-4 even losgetrokken wordt. 2 minuten later ligt hij in de kreukels.89 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hoewel ze links rijden heeft in het VK verkeer van rechts voorrang (als je er over nadenkt wel handig). Dus te snel rijden met je linksgestuurde Lambo in de bebouwde kom is bijna net zo dom als je petje verkeerd om opzetten.
@mashell:
En toch is die Mazda fout!!
Want die ander heeft een Lambo.
@Hubert: Het is duidelijk de schuld van de BMW.
@mashell: Denk het niet, lijkt me dat die Lambo op een voorrangsweg reed?
@joejojo2012: Lijkt me nogal overbodig of de lambo op een voorrangsweg reed of niet, hij rijd belachelijk hard, als hij de juiste snelheid had gereden had de mazda bestuurder hem gewoon gezien en voorrang verleend. Als je het voor elkaar krijgt je auto zo’n eind te lanceren rij je geen 50km/h.
@MrSkyline:
Lambo is gemaakt om hard mee te rijden, daar moeten de andere weggebruikers dan maar rekening mee houden.
@Hubert: troll or just stupid?
@boomhauwer:
Gewoon de gedachtegang van een gemiddelde Lambo-rijder.
@mashell:
Kan wel waar zijn met verkeer van rechts, maar met zo’n enorme voorwaarschuwingsdriehoek heb je ook in Engeland géén voorrang…
utr1984 via Android app
@mashell: haaientand gemist? Mazda2 had geen voorrang maar zag het zwarte gedaante waarschijnlijk niet (hard) aankomen.
@utr1984: Volgens mij is het een Mazda Demio.
utr1984 via Android app
@Seroo: nee, daarvoor is het een te recent model. Nice try though.
@Seroo: klopt, een Demio.
@rotarypowah: Klopt inderdaad, een Mazda2…
@rotarypowah: Bij ons heet het een Mazda2. De vorige hiervan heette Demio, in delen van de wereld werd de 2 ook zo genoemd. Bij ons niet.
@mashell: Als je goed kijkt zie je dat de mazda een dikke 3hoek op de wegdek heeft liggen . En rekening houden met het feit dat in England alles omgekeerd is is het niet recht maar links heeft voorrang :)
@dejviisz: Op rotondes heeft rechts voorrang verder wordt alles met borden/wegmarkering/stoplichten geregeld.
@dejviisz: het is zeker geen feit dat in Engeland alles omgekeerd is. Verkeer van rechts heeft als er niets is aangegeven (woonwijken) voorrang. Gelukkig hebben ze de versnellingen en pedalen ook niet omgekeerd.
@mashell: In Engeland hebben auto’s alleen voorrang op een rotonde, hoe groot of klein dan ook. Zonder rotonde wordt het allemaal geregeld met voorrangswegen en borden, zoals hier de lambo ook voorrang had.
Die Mazda bestuurder zal die Lambo rijder wel verwijten dat ie te hard heeft gereden. Hier had ie niet op kunnen anticiperen oid…. Ben beniewd.
@joejojo2012: ga jij maar niet meer de weg op dan, de lambo ree misschien niet de toegestane snelheid maar belachelijk hard was het ook niet. bovendien kijk je om de snelheid van een auto in te schatten! niet om te kijken of die auto ver of dichtbij is!
@lambo4all: Ik niet de weg meer op….ik stel voor dat je eens gezellig hier in Roemenistan voorbij fietst. In de stad waar ik woon racen de ferrari’s, porsche’s en bentley’s, als ware er geen verkeersregels, je haast van de sokken. Anticiperen in het verkeer leer je echt wel in Roemenië, niet in Nederland (en dus ook in UK)
@joejojo2012: ook niet in de UK.. my bad ;)
@lambo4all:
Die Lambo rijder is gewoon een rund,
Als je met zo’n snelheid met een dergelijke lage auto door de bebouwde kom rijdt geef je het overige verkeer geeneens de kans om je te zien.
Ik maak het zelf dagelijks mee dat mensen mij pas te laat of helemaal niet zien en rij dus defensief. Zou ik dat niet doen, dan frommel ik mijn auto een keer of 5 per dag op.
Misschien reed die Aventador ook wel wat aan de harde kant… Oké niet misschien, hij ging gewoon hard. Maarja, ook als je Mazda rijdt moet je goed uit je doppen kijken. Dikke pech voor allebei…
Die jongen kan ook gewoon niet rijden.
@964rs: de vrouw reed want het stuur zit rechts in engeland
@mercedesgl: haha dit is dus n uitzondering.. Petjesmeneer reed
@mercedesgl: Engeland heeft geen stuur…

O.T.: Als je de moeite had genomen om naar het filmpje te kijken dan had je duidelijk kunnen zien dat dit gewoon een linksgestuurd Aventador is…
@harie: haha scherp.. Bedoelde uiteraard de auto.. Maar had het filmpje al eerder vanmorgen gezien en heb m niet opnieuw bekeken in dit topic.. Toen was het me nog niet opgevallen vandaar
Hoe hard zal die Aventador gereden hebben? Hij komt met een aardig gangetje aan zetten.
@Kvgorp: ik gok niet harder dan 60. Valt reuze mee hoe hard hij aan komt, kijken maar naar de relatief lichte schade. te hard dat wel, maar niet paul walker hard. Als je kijkt hoe tergend langzaam die mazda de weg op draait… Meneer in de aventador zat ook niet echt op te letten.
@lambo4all: 60-70 zoiets zal hij wel rijden. Ik sta er van te kijken dat er geen airbag uitklapt bij de lambo.
Lambo rijdt veel te hard en zal roekeloosheid worden verweten, Mazda had voorrang moeten geven. Waarschijnlijk wordt het gedeelde schuld; 30/70, 50/50, 70/30…hoop dat de Mazda een goed rechtsbijstandteam heeft.
@fernie: FOUT is FOUT . Niemand zal gaan kijken of de lambo boven de gemiddelde snelheid was of niet . Mazda moest voorrang verlenen is duidelijk te zien aan de gevaren drie hoek op de weg dek.
@dejviisz: Zo werkt het niet (in ieder geval niet in het Nederlandse rechtssysteem). Hoe die Engelsen het oplossen weet ik niet. Fout is fout is een regel die in ieder geval niet altijd geldt.
@dejviisz: Helaas pindakaas verzekeringsexpert, UK case law heeft laten zien dat dit niet per definitie zo is. Een bestuurder op een voorrangsweg kan schuldig worden bevonden aan een botsing wanneer deze redelijkerwijs had kunnen worden voorkomen. In dit geval was dit wellicht mogelijk geweest als hij zich aan de snelheid had gehouden.
Mijn rij-instructeur zei ooit: “Voorrang heb je niet, dat kríjg je.”

Waarmee hij bedoelde dat wanneer je een onoverzichtelijk kruispunt nadert, je de andere bestuurders de kans moet geven jou die voorrang te verlenen. En dus niet met een rotvaart die voorrang afdwingen. Daar bestaan verkeerslichten voor.

Die instructeur had in België al genoeg zaken gezien waarbij de voorranghebbende in fout werd gesteld. Ik hoop ergens dat dat hier ook gebeurt… Ik hou van Lamborghini’s, maar pas je een beetje aan aan de omstandigheden.
@rubentheys:
Amen to that.
Pancake!
De crash die je wist dat zou komen als je in het centrum van de stad een beetje tof gaat zitten doen.
Ik zie trouwens opvallend veel paralellen met deze crash:

http://www.autoblog.nl/nieuws/video-zo-crashte-de-aventador-die-in-tweeen-brak-61879
Ook al rijd de lambo te hard, het blijft gewoon de schuld van de mazda.

Stukje anticiperen, is voor elk mens logisch om over na te denken.
Helaas zijn er ook te veel mensen die denken “Mwah dat lukt wel”.
@vyil:
Maar ja, anticiperen moet dan wel van 2 kanten komen…
@vyil: Wat Fernie en rubentheys hierboven ook al zeiden; dat is dus niet zo vanzelfsprekend. Als de Mazda aannemelijk kan maken dat het onmogelijk op de snelheid van de Lambo heeft kunnen anticiperen, kan hij slechts gedeeltelijk gevonden worden door de verzekeraar. En mocht het tot een rechtszaak komen, dan gaat -ie hoogstwaarschijnlijk vrijuit (met dank aan de jury-rechtspraak!).

Uit het feit dat zo’n Aventador niet alleen bloedsnel is, maar ook een gruwelijk remvermogen heeft en dat deze desondanks toch nog een metertje of veertig, vijftig doorschuift, zal na technisch onderzoek blijken dat deze zwaar te hard reed (ik durf te gokken dat het harder ging dan de eerder genoemde 60-70 km/u); dat wordt nog een harde dobber voor de verzekeraar van de Lamborghini.
Hoe dan ook, de BMW die in het vorige stuk genoemd werd, treft weinig blaam… ;)
Dan beginnen je vuisten toch te jeuken als er zo’n knul met een petje uit stapt.
@berlinetta: @sir_smokealot volgens mij reed de vrouw want het stuur zit rechts
@mercedesgl: Dit is dus 1 vande gevallen waar het stuur wel links zit haha
@mercedesgl: Ik zie toch echt een stuur aan de linkerkant.
@berlinetta: ja had mezelf al gecorrigeerd..
@berlinetta: Mijn vuisten zouden pas beginnen jeuken als een of andere oetlul mijn Aventador van de baan geramd heeft…
Airtime in een Aventador. Doe je goed knul.
Raar, dit. De camer volgt al voor het gebeurt en de toevallige voorbijganger weet gelijk hoe je de deur van een Aventador open maakt. Ook tilt hij er gelijk een of andere blonde chick uit. Het volk in de auto’s lijkt er niet echt bij te passen, ook niet bij de Mazda. Ik krijg een toneelspel-gevoel.
Wel een duur toneelstukje dan…
@citroenvisa: Goed gezien!
@citroenvisa: Die ‘toevallige voorbijganger’ (in de rode trui) is een vriend/kennis/enz. van de Aventador-rijder en komt uit de Maserati die je ook ziet staan. Waarschijnlijk reden ze samen en als een goede vriendin/jouw vriendin die meerijdt met jouw vriend zo crasht ga je ook even kijken..
@citroenvisa: Lijkt me dat die lui daar stonden om de fly-by te filmen van de Aventador.
Fanboys dus en bekenden van de chauffeur/passagier.
Blijkbaar was het de bedoeling om daar hard voorbij te komen (zo lijkt het althans)
Ging een beetje fout.
Anders is het wel erg toevallig dat dit gefilmd werd.
Hoek Sloane street en Wilbraham place in London, Mazda had voorrang moeten verlenen (dubbele onderbroken streep op wegdek). Rechts heeft in GB inderdaad voorrang. De Lambo reed naar mijn mening overigens behoorlijk hard. Ben benieuwd wat hier uit komt rollen!
Of de mazda nu voorrang had moeten verlenen of niet, gegarandeerd dat de verzekerig maatschappij niet uitkeert aan de lambo eigenaar vanwege roekeloos rijgedrag. Ben zelfs van mening dat meneer lambo eigenaar, wanneer uitkomt wat de exacte snelheid precies was, nog wel eens een poging tot doodslag aan de broek zou kunnen krijgen.
@jackass266: Poging tot doodslag, waar was de poging dan? Misschien dat meneer van de verzekering een hogere premie moet gaan betalen en van de politie een boete krijgt maar daar blijft het wel denk ik.
@jackass266: Zo, dus enkele km/h te snel rijden is poging tot doodslag? Er gebeuren dagelijks wel veel moordpogingen dan…
In Engelenad, geen idee, maar in Nederland staat in de wegenverkeerswet, dat je een voorrangs weg op mag rijden als de weg vrij is. Dus de snelheid van de auto doet niet ter zake, vrij is vrij, of het nou een stipje in de verte is of dichtbij, vrij is vrij.
De snelheid is ee nfactor, en kan invloed hebben op de hoogte van de schade die uitgekeerd wordt, en de bestuurder kan een boete krijgen eventueel. Maar de mazda verzekering moet betalen.
@realhustler:
Onzin.
Enkele jaren terug in NL iemand die de verzekering wilde tillen door ineens vanuit een zijweg de hoofdweg opknalde. Hij had voorrang, maar de politie stelde vast dat het roekeloos gebeurde en hij kon lekker een flinke tijd brommen (omdat er een dode bij was gevallen)
@Hubert: Opzet is wat anders, dit leek me geen opzet.
De rechter zal ivm een mogelijke aanklacht wegens poging tot doodslag concluderen dat meneer kan verwachten dat wanneer een snelheid van b.v. 100 km/h gereden wordt daar waar b.v. 50 km/h is toegestaan dit een ongeluk met dodelijke afloop als gevolg kan hebben. Meneer kiest er echter toch voor om 100 km/h te rijden. Willens en wetens. Dit kan vallen onder poging tot doodslag. Als je de video bekijkt en bedenkt wat er had kunnen gebeuren wanneer de mazda 1 a 2 seconden eerder het kruispunt op was gereden, dan had het er heel anders uit gezien. Geluk daarbij is dat mazda bestuurder rechts zit.
@jackass266: is nog altijd geen poging tot doodslag ;) misschien dood door schuld als er een dooie was
Schuld van de vrouw. Duidelijk.
Het schijnt nu ook dat de mazda bestuurder niet verzekerd is
Wat geweldige titel [Livebeeld], zo kun je alle live noemen want wanneer iets opgenomen wordt is dat altijd live. Bij livebeeld denk ik dan ook aan een directe streaming en niet iets dat gister is gebeurd.
integraalbeeld paste niet :)
Heb je zo veel downforce in je Lambo, stijgt hij nog op.
lekker te slapen in ze mazda zo een ding hoor je toch aan komen
Als je met z’n bak gewicht de lucht ingaat dan heb je gewoon te hard gereden.
Er op vertrouwen dat andere weggebruikers goed op jouw gedrag kunnen anticiperen is het domste wat je kunt doen. Lambo is in dit geval gewoon zelf schuld want rijdt te hard op een onoverzichtelijke weg.
Lastig geval is dit wel want allebei maken ze fouten, maar laten we over het algemeen zeggen dat de Mazda het meest schuldig is ;)
Schijnt een 1 april grap te zijn
….zo de comments lezend vraag ik mij toch af op welke basis hier wordt geconcludeerd dat de Lambo te hard reed?

Als je het motorgeluid hoort aan het begin van het filmpje dan hoor je dat die niet echt veel toeren maakt wat mij doet geloven dat hij niet belachelijk snel reed.
Als je het op basis van het lanceren van de Lambo doet dan klopt dat ook niet. Dat lanceren heeft meer te maken met de hoek van impact en het onderstel van de Lambo. De afstelling van het onderstel is zo strak waardoor de auto bij zo’n impact al snel geen wiel of te weinig wielen op de grond heeft en je dus met een duw al snel gelanceerd wordt.

als hij met een belachelijke snelheid was aankomen rijden dan was de chaos veel groter geweest en dat is het gewoon niet.

Is het misschien een beetje afgunst of vooroordelen die je hebt dat je graag wilt geloven/aanneemt dat hij te hardrijdt?
@Rick-dos: Wij (de reaguurders hier) zijn expert op alles wat maar met auto’s te maken heeft. Jaren lange internet ervaring heeft ons de kennis en vakmanschap gegeven om alles en iedereen foutloos te kunnen veroordelen…..Get used to it..
@norge: +1.000.000
Hoe creëer ik met een Mazda 2 in 2 seconden zoveel mogelijk euro’s schade.
En niemand geeft om die arme 320d die zonder enige medeplichtigheid, meedogenloos geschampt wordt…
was die blonde co-piloot toch de vriendin van de Maserati-rijder die daar net achter zat? die gast met rode trui komt onmiddellijk toegesneld om de blonde snol te bevrijden…
trouwens terwijl die lambo airborn was hebben de remmen ook geen effect dus zo snel kan die ook niet gereden hebben…
Volgens het AD:

Een spectaculaire crash zondag in hartje Londen. In Sloane Street, een van de duurdere winkelstraten in de Engelse hoofdstad, knalde een zwarte Lamborghini Aventador met veel geluid op een gezinswagen om daarna ook nog langs twee geparkeerde auto’s te schaven.

Het zwarte Italiaanse racemonster genoot enige bekendheid in londen. Al vaker werd de Lamborghini hard rijdend gefilmd door omstanders. De bestuurder scheen er plezier in te scheppen het geluid van de motor ten gehore te brengen. Ook spoten er daarbij soms vlammen uit de uitlaten.

Afgelopen zondag reed de bestuurder van de Lamborghini te snel om nog te kunnen remmen voor een gezinsauto die van rechts kwam. Dat laatste voertuig had, gezien de driehoek op het asfalt, wel voorrang moeten verlenen aan de Aventador. Maar waarschijnlijk dacht de bestuurder van de gezinsauto nog voor de Lamborghini te kunnen piepen, niet wetende dat deze zo hard reed.

Het racemonster raakte de van rechts komende auto en schampte vervolgens met veel geraas langs twee aan de stoep geparkeerde auto’s. Al snel stroomde het winkelend publiek toe om de schade aan de Lamborghini op film en foto vast te leggen. Kort na de crash verschenen de eerste beelden op Twitter en youTube.

De politie zette de straat in beide richtingen af en liet de auto later weghalen door een takelwagen.

Britse media schatten de waarde van de Lamborghini op 300.000 Britse pond (ruim 360.000 euro). De wagen kan in 2,9 seconden accelereren van 0 tot 100 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van zo’n 350 kilometer per uur.
@milan0: ”het racemonster” tegen ”de gezinsauto”… De journalist heeft duidelijk ook al zijn mening paraat
ik denk dat zulke mensen 700 pk onderschatten en denk dat ze het kunnen handelen. maar zo zie je maar weer karma krijg je snel terug;p
Daar heb ik nou ook vaak last van, wil ik mijn bolide even uitlaten dan wil zo’n middenklassertje er nog even net voor gaat rijden. I.p.v. even 2 seconden te wachten, en dan hebben ze even later nog een mooi uitzicht ook, moeten ze er persé voor en dan blijven ze kruipen. Hoogst irritant.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).