Video: zo klinkt 2.200 cc minder in een V8 [C63 AMG]

Auteur: , 49 Reacties

Nog half vermomd in een psychedelisch geheimpak wordt hier de toekomstige C63 AMG over de Ring gerost. En dat klinkt best aardig.

Zo klinkt 2.200 cc minder in een V8 (C63 AMG)

Zoals aangekondigd moet de volgende C63 AMG het met 2.200 cc minder doen. De V8 telt dan een inhoud van 4.0 liter en zal er naar verwachting een kleine 500 pk uit persen.

In dit filmpje maakt de C63 alvast kennis met zijn natuurlijke habitat voor de komende maanden. De bekende V8 AMG-roffel klinkt in de hoge toeren iets beschaafder, maar nog steeds erg lekker.

Het zal echter nog een klein jaartje duren voordat we de superieure C-klasse op straat tegenkomen.49 reacties

Dat klinkt toch een stuk beter dan de concurrentie die zich moeten behelpen met een muesli 6 cilindertje..
Even naast de kwestie: huren autofabrikanten de Ring volledig af voor zulke testen, of racen ze gewoon mee tussen andere amateurs (in de positieve zin van ’t woord :) )?
@rubentheys: Auto bedrijven zoals Mercedes, Audi, BMW, Hyundai, Jaguar, Aston Martin, Pirelli, Dunlop, Porsche ect zitten in motorpool. Meerdere dagen per week de baan alleen beschikbaar voor hun dus geen particulieren.
@barnato: inderdaad. Ze komen dan ook via T13, de oude ingang, naar binnen. Ben in het verleden wel eens een paar middagen gaan kijken. Echt leuk om te zien en indrukwekkend om de auto’s flink gepushed te zien worden.
Klint nog wat soft voor een amg v8.
Maar wat maakt het uit. MB kiest tenminste wel voor een V8 en downsized niet in aantallen cylinders. Geen v6 zoals bimmer en audi.

Even acropovic bellen voor een mooi geluidje zou ik zeggen.
@c350cdi: een V8 is beter dan een 6 cilinder moet ik hier uit herleiden?
@Nerekop:
Bij een potje ver pissen aan de toog wel..
@Nerekop: nee, een v8 klinkt lekkerder. Ik vind het alleen jammer dat door allerlei discutabele regels mooie techniek minder wordt toegepast en onbereikbaar wordt.

Mijn v6 diesel rijdt gemiddeld 1 op 17,5. Dat met 231 pk en 3 l inhoud. Dat is net zo goed als de gemiddelde 1,6 / 2,0 diesel. Alleen mag het volgens de regering niet meer, of dan alleen tegen hoge kosten. Dat vind ik jammer.
@c350cdi: Daar heb je zeker een punt voor wat betreft de techniek. Voor de goede orde, ik vind zowel een vette V8 als een jankende 6-pitter geweldig. Beter dan die klunzige hybrides en 2 of 3 cilinders die we helaas steeds meer gaan zien.
@c350cdi:

Wat je schrijft klopt natuurlijk niet. De huidige regels verbieden niets, ook niet het aantal cilinders. Wel wordt er gekeken naar de uitstoot (weliswaar enkel naar Co2, maar toch). Het is makkelijker om een motor te ontwikkelen met een lage uitstoot die een kleinere cilinderinhoud heeft en (o.a. daardoor) ook minder cilinders. Dus zie je tegenwoordig meer kleinere motoren.

Overigens geloof ik best dat je diesel zuinig is. Maar niet dat die even zuinig is als een kleine diesel uit dezelfde generatie.
@poes:

Even ter aanvulling. Als je V6 echt even zuinig/schoon zou zijn, dan zou die bij aankoop ook niet zwaarder belast worden dan de kleinere diesels.
@poes: welkom in de wereld van de Europese verbuikscyclus. Die kleine torretjes worden volledig afgesteld op deze totaal irrelevante manier van verbruiksmeting. In de echte wereld met dagelijks gebruik kan het dus zeer zeker dat een dikke diesel, die relatief veel minder inspanning hoeft te leveren, net zo zuinig of zelfs zuiniger is dan een 1.6 of 2.0. Om nog maar te zwijgen over de levensduur.

En wat betreft de techniek. Ja deze wordt niet verboden maar het wordt wel (bijna) onmogelijk gemaakt dus het effect is hetzelfde.
@c350cdi: Je vergeet hierbij voor je gemak te vermelden dat de keus voor een V6 (Audi RS4) en een I6 (BMW) volledig historisch verantwoord zijn. De M3 is behalve het E30 en de E90 serie nog altijd uitgerust met een I6 (BMW maakt geen V6). Het oermodel Audi RS4 had een 2.7 V6 Biturbo. De keus om terug te vallen op de 6 cilinders zal niet alleen vanwege de historie zo zijn, maar denk ook aan wegligging die een stuk beter wordt zonder een loeizware 8 cilinder onder de kap.

Het zal een kwestie van tijd zijn voordat de C63 weer een C36 AMG gaat worden ;)
@dadutchdude: goed punt het historisch perspectief. Over smaak valt niet te twisten 6 of 8 klinkt altijd beter dan een batterij. Rest het punt van de regels versus techniek. Dat bljift jammer.

Overigens is de 918 een droom hybride. Grommende v8 met electromotor. Die mogen ze meer bouwen. De ultime muesli…….
@c350cdi: Daar geef ik je volledig gelijk in. De 918 is werkelijk waar een fantastische bak. De Mclaren P1 is nog zo’n mooi voorbeeldje van het beste van beide werelden :)
@c350cdi: ik geloof best dat als je zeer beheerst rijdt, je 1 op 17,5 kunt halen met je V6 diesel, maar met dezelfde rijstijl haal je met de spaardiesel 1 op 28. Ik snap je frustratie wel dat tankpasbezitters 1 op 12 doen met hun 14% mobiel en wij 6-pitter-rijders voor zuipschuiten worden versleten, maar de rechtervoet is leidend, niet de motorinhoud.
@dadutchdude:
Ja en nee, de oer RS4 heette RS2 en dat was toch echt een 5 cilinder.
Nu kan je natuurlijk gaan twisten over de RS2 maar dat was de ultieme Audi 80 en dat is later de A4 geworden.
@dadutchdude: RS4 is een v8…
@RudyV:
Nog wel.., maar de volgende niet meer.
@c350cdi: persoonlijke voorkeur, ik vind juist mooi dat BMW terug is bij een 6 inlijn (geen V6 zoals Audi) als groot liefhebber van de verfijnde 6 inlijn zie ik dat liever als een lompe V8.
@c350cdi: mwah…Merc had ook een iets groter blok om mee te beginnen, dus je kan ook zeggen dat Merc 2200cc inlevert en BMW slechts 1000cc :)
@c350cdi: ik ben over het algemeen meer fan van 6 cilinders dan 8, jankt veel meer wat me meer doet denken aan een hoogtoerige racer. De 8 cilinders zijn vooral bruut.
Welke auto is dat @0:44?
@alcantara: een Hyundai Genesis volgens mij, de Amerikaanse sedan
@alcantara: Een Amerikaanse Hyundai, een Genesis volgens mij
@alcantara: een Amerikaanse Hyundai, een Genesis volgens mij
@alcantara:

Vraag ik me ook af ja…voorkant hyundai equus en achterkant lijkt weer mazda 6
@alcantara: 2015 Hyundai Equus
@alcantara: Goede vraag. Geen idee !
Ik bedoel Akrapovic uiteraard
@c350cdi: heb al gebeld namen niet op telkens in gesprek
Reageren via de ipad app gaat niet lekker. Sorry voor de triple burger hierboven…
Klinkt waardeloos tov de vorige gen, extreem jammer.. Kut downsizing, kill yourself
Laat maar komen!
Wat een zwak geluid. Doei prachtige atmosferische V8.
Klinkt toch een beetje lafjes, zeker tov de NA 6.2 maar ook tov geblazen 5.5. Kennelijk hebben ze voor dit blok twee keer de 2.0 gepakt uit de A45 en die aan elkaar geplakt, maar helaas klinkt ‘ie ook een beetje als die 4 pitter.

Dat gezegd hebbende vind ik het wel leuk dat Mercedes aan de V8 vasthoudt voor de dikste C.
@jaapiyo:
Ik betwijfel of het zo simpel is als jij stelt, de V6 in de C-klasse heeft 1 turbo tussen de cilinderbanken liggen. Nu heb ik dit blok natuurlijk nog niet gezien, dus ik heb geen idee of het een bi-turbo wordt of niet. Die mono turbo 3.0V6 schopt het tot 372pk in de C 450, reken ik dat om dan zit je voor de V8 op 496PK.

Zaken als zuigers cilinderblokken en koppen zouden hij kunnen delen met de A45 en als dat zo is zou hij zo’n 720PK aan moeten kunnen. Klinkt grappig maar lijkt mij een beetje overkill.
Mij lijkt het dus logischer dat deze V8 meer deelt met de V6 dan met de 4L.
@jrk68: tsja…het bovenstaande wordt op een andere site gemeld maar ik heb de bron zelf ook niet gezien natuurlijk dus wie weet heb je gelijk.

Aan de andere kant weet ik dat BMW bijvoorbeeld voor de M blokken vaak aparte tech gebruikt zoals gesmede zuigers in plaats van gegoten en dergelijke…kan me indenken dat Merc ook zoiets doet en het dan voordelen heeft om de 4 cilinder te verdubbelen ipv een standaard massaproductieblokje op te waarderen.

Dat Merc niet altijd het maximale aantal PKs uit hun motoren haalt is bekend dus dat zegt niet zoveel IMO.
Even wat technische prietpraat; gebruikt mercedes platte
krukassen voor hun V8 en?
@gearhead: voor zover ik weet: the M156 van AMG is cross planed
Klinkt ruk zeg. Wat jammer! Wat mij betreft is de AMG 6.3 V8 een van de best klinkende motoren ever… Geen waardige opvolger dit. Je hoort meer band dan roffel…
@samasama: om even toe te lichten: je hebt 2 soorten v8. Plat en cross. Plat wordt gebruikt door ferrari en de racery. Klinkt hard en gilt. De crossed geeft het typische grommende en roffelende v8 geluid, wat sommige een amerikaanse sound noemen.

Aan het beetje geluid dat we kunnen horen is dit wederom een crossed v8. Dat bied kansen dat met een andere uitlaat ( vandaar mijn hint naar Akrapovic) er een prachtig geluidje uitkomt. Ondanks dat de cylinderinhuod fors lager ligt.

Ps: De v8 van mclaren heeft ook maar 3,8 l inhoud.
Nieuwe titel: zo klinken de banden van een c63 amg
Beetje vreemd dat deze zo lafjes klinkt waar de 5.5 twin turbo wel echt goed klinkt.

Misschien is dit met een speciaal uitlaatsysteem om juist net iets minder op te vallen of om de slagroom op het toetje niet te vroeg weg te geven?

De Ghibli diesel die ik wel eens zie en hoor klinkt indrukwekkender en dat is een v6 diesel.
Klinkt te zwaar. De oude 55 amg klinkt nog beter.
C450 ?!
Mercedes zou eens met terug met iets unieks moeten komen.
Een turbo erop schroeven kan iedereen.
Een electrische supercharger oid. (inovatiever dan TSI dus zowel op de krukas als met een turbo energie recupereren)
Of een TSI achtig systeem.

Of gewoon terug een dikke compressor erop, maar dit turbo gedoe vind ik maar behoorlijk saai.
Nou ik vind het nogal tam klinken. Hopelijk is er hier teveel geluid uit randzaken aanwezig. .
Net een stofzuiger.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).