Video: zo knalt de Range Rover Sport SVR van 0-100 km/u

Auteur: , 30 Reacties

We kenden hem al als de snelste SUV ooit op de Nürburgring, maar hij is nu dan eindelijk officieel: de Range Rover Sport SVR.

De bloedsnelle SUV is de eerste met het SVR-label, dat sinds kort geplakt wordt op de extremere Range Rovers. Dat zette Land Rover direct kracht bij door het baanrecord voor productie-SUV’s aan te scherpen naar 8 minuten en 14 seconden. Het kan allemaal dankzij de 5.0-liter V8 Supercharged-motor met 550 pk en 680Nm koppel: 40 pk en 56Nm meer dan het standaard V8-blok. Daarnaast maken de achttraps automaat en vierwielaandrijving het plaatje compleet.

De Range Rover Sport SVR is niet alleen krachtiger dan de standaard modellen, maar ook een stuk lichter. De SVR is gebouwd rondom een lichte, aluminium constructie die er tegelijkertijd voor moet zorgen dat je nog steeds prima uit de voeten kunt op zanderige landweggetjes en modderige heuvels.

Die details zijn natuurlijk leuk en aardig, maar maakt deze Range Rover Sport zijn SVR-label waar? Wel als je kijkt naar zijn acceleratiesnelheid, want je zit al na 4,7 seconden boven de honderd kilometer per uur. Hoe dat eruit ziet, check je natuurlijk op Autojunk.nl.30 reacties

toch zou ik blijer zijn met een nieuwe X5M
@uselessblogger: moeilijke keuze…Ik dacht aanvankelijk na het zien van de eerste plaatjes van de nieuwe X5 dat RR deze generatie ‘gewonnen’ had. Nu ik een paar X5jes in het echt gezien heb is het toch echt wel weer een dik apparaat geworden…

Beide staan IMO met zijn tweeën wel ver boven alle andere wagens in deze klasse. De andere fabrikanten doen volgens mij niet echt hun best in dit segment onder het mom ‘een hoog ding SUV ding met lederen bekleding en een premium baaadge verkoopt toch wel’.
Bizar snel voor zo’n groot zwaar hok.

Ik ben toch wel een enorme fan van deze generatie RRS, is voor mij persoonlijk samen met de Infiniti FX/ QX70 veruit de mooiste SUV op de markt.
@dimi: Die infiniti vindt ik dus echt meer dan afschuwelijk. Toch leuk want die auto heeft alleen maar enorme fans en enorme ‘haters’ volgens mij.
Niet slecht, kan ik de porsche macan een beetje plagen
@carrlo: de Cayenne ook hoor … en meer dan plagen
@fejjie: pesten vanuit mijn achteruitkijkspiegel ;)
@fejjie: Cayenne Turbo is sneller. En de Turbo S moet nog komen.

OT: Snap het nut niet van deze auto. Maar dat maakt hem niet minder leuk :-)
Heerlijk brullen met die bak lijkt me namelijk best tof!
@reactief: En waarschijnlijk ook lichter. Tenzij ze er zo’n 150 kilo t.o.v. de normale supercharged hebben weten te snoepen…
via Android app
Een Range Rover Sport, pijlsnel, heerlijk roffelende V8, in het blauw, met een zwart-wit interieur.

Hij is perfect
Pure humor, standaard een hogere topsnelheid dan een standaard RS6/M5/E63. Fantastisch!
Als ze echt stoer willen doen, moeten ze meedoen met de 24h van de Nürburgring in 2015. Dát is pas een marketingstunt om hun SVR-lijn te promoten, die rondetijd gaan Mercedes of BMW vroeg of laat toch weer overheen.
Mwah, decadente patserbak. Ik vind het 10x niks.
De tijd dat Range Rovers stijlvolle wagens waren is voorgoed voorbij. Nee, doe mij er maar zo’n eentje:

http://images.thecarconnection.com/med/2003_land_rover_range_rover_100005157_m.jpg

Inmiddels alweer 10 jaar oud, maar nog steeds bijzonder smaakvol. Ontzettend chique, maar ook net dat tikje obscure wat sommige Jaguars ook hebben. Perfect!
@Rob: Zou ik wegblijven bij de eerste series. Niet zo slecht als z’n voorganger maar nog steeds niet vrij van (kostbare) problemen. En de 3.0d is geen strepentrekker. Wel een statige auto. Mooi interieur ook.
@E34M5Touring:
Tsja, dat hoor ik vaker ja. Het lijkt me echt een auto die je voor een prikkie kunt kopen, maar waar je volledig op leegloopt qua onderhoudskosten etc. Maar goed dat heb je ook met grote Duitse wagens ;-)

Interieur is inderdaad ook fraai, dat van de nieuwste Range Rover trouwens ook. Dat hebben ze wél goed gedaan ;-) (hoewel ik nog steeds geen fan ben van een volledig digitaal wijzerpartij…)
@Rob: Beetje SUV eigen, die hoge kosten. Veel gewicht = veel slijtage, zeker met de snelheden die ze halen tegenwoordig. En electronica blijft een heikel punt bij deze modellen. Div. modules die soms de aankoopprijs overstijgen zodra je ze moet vervangen. Luchtvering etc.
@E34M5Touring: Tja, die 3.0d was dan ook van BMW. Die zijn meer van de voorwiel aangedreven MPVs… :)
Waar staat SVR voor?
@jmeverts: Super Vucking Rap.
@jmeverts:
Stichting Vrije Recreatie.
Je weet wel, van die gezellige boerencampings waar Randstedelingen voor het eerst in hun leven een koe zien. ;-)
Geweldige wagen! Is toch net even van een andere klasse dan wanneer je aankomt met een X5 of een Cayenne.
In de categorie “zinloos (maar zeer amusant) geweld”.
Zeer indrukwekkend, maar wat een mega-ordinaire bak is het geworden.
Dit soort fratsen moet je gewoon aan X5 etc. overlaten.
@Hubert: helemaal mee eens! Vind sowieso dat de sport een nutteloos model is. Geen enkele toegevoegde waarde.
Zeer indrukwekende specs voor zo’n zee container, en sportwagen tijden voor de ring :):)
Een slk55 amg blackseries en een alpina B3 bi turbo doen dezelfde tijden.
Zeer indrukwekkend nogmaals.
Geweldige prestatie voor een geweldig mooie auto! Zal een goed gevoel geven om met 250+ volledig comfortabel over de autobahn te knallen.
Ik rij wel eens de nieuwe range rover v8 diesel maar ik vind dat niet fijn rijden als je er echt mee gaat gas geven. Veels te log en groot. Wat moet je dan met een auto die nog veel sneller is. Koop dan een m5 of iets.
@schellekens006: Met een sport is het gevoel al een stuk beter vind ik, vooral op hoge snelheid heel comfortabel. Maar inderdaad met vol optrekken voelt het niet geweldig. Daar is de Range dan ook niet voor gemaakt.
Een van de weinige wagens die het plakkaat SUV waard is, en ik neem aan dat hij ook nog wel aardig zijn mannetje kan staan in het bos door de badge voorop.
Er zit een heel verschil of je een “normale” versie rijdt (meestal diesel en soepel geveerd) of een sportversie, de laatste is veel beter geschikt voor het snelle werk omdat hij meestal strakker geveerd is en het onderstel ook aangepast is voor hogere snelheden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).