Video: BMW M3 Sedan en M4 Coupé in actie

Auteur: , 23 Reacties

Statische plaatjes en specs hebben we al voorbij zien komen van de gloednieuwe M3 Sedan en M4 Coupé, maar we hadden ze nog niet (ongecamoufleerd) in actie gezien.

BMW M3 Sedan en M4 Coupé video's

BMW is zo vriendelijk geweest om een aantal video’s vrij te geven met de M3 en M4 in de hoofdrol. Zoals je inmiddels weet beschikken beide auto’s over een nieuwe 3.0-liter zes-in-lijn motor met een M TwinPower Turbo. Dat blok levert 431 pk en 550 Nm en als er een DCT versnellingsbak gemonteerd is sprint je in zowel de M3 als de M4 in 4,1 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u.

Andere interessante weetjes zijn het feit dat de M3 en M4 zo’n 60 kilo lichter zijn dan hun voorgangers en dat ze ook 25% zuiniger zijn. Een gelikte promovideo met de M3 & M4 in de hoofdrol bekijk je HIER, extra materiaal van de M3 Sedan staat HIER en meer beelden van de M4 Coupé kan je HIER vinden.
23 reacties

mooi filmpie van twee schitterende auto`s
Klinkt goed, maar het is wel een duits filmpje natuurlijk, daarin klinken zowel cowboys als kung-fu krijgers als Beierse boerenknechten :)
Good job, BMW!
Ik lees net dat deze auto’s ook Activesound hebben (fake motorgeluid via de speakers).
Ik vind dat zo achterlijk hé, het is toch geen kinderspeelgoed…
@babbaloerie: Mannenspeelgoed, bijna het zelfde..
@babbaloerie:
Waarom zou dat achterlijk zijn? Dat jij ervan kunt genieten (hopelijk aan- en uit te zetten!) is toch genoeg? Of moet de hele buurt horen, als jij wegrijdt of thuiskomt? Zo van: Kijk eens! Ik heb een M3/4? Dat zou door veel mensen als spelen met kinderspeelgoed worden ervaren, omdat niet iedereen daarvan gecharmeerd is.
@babbaloerie: bmw is toch stiekem een beetje bang voor de kritiek denk ik. Het is ook altijd even slikken als een goed duits automerk van een v8 naar een in-line 6 kruipt. Maar die 6 cylinder is ook zo mooi. Het zal toch moeten. Ook audi die geen v10 meer draait in een s8. Dat blok uit een gallardo was ook zo mooi. Ik denk dat we later bijna alleen maar v10’s en v12’s in de bentleys en rolce royce’s gaan zien. Dus dat “activesound” systeem gaan we wel vaker horen.
Ik hou van deze wagens! Kan niet wachten op alle heerlijke videos op youtube.
Wat een prachtig motorgeluid zeg…
Fake geluid of niet klinkt goed.
En hoe zijn de ronde tijden, beter of slechter?
@toroloco: het kan niet anders dan dat die sterk verbeterd zijn a.g.v. een lager gewicht i.c.m. Snellere tussenacceleraties!
Damn hier zou ik best een nier voor willen verkopen.
@towi1989: Of een teelbal…
Is dit filmpje geschoten op Laguna Seca? Btw zeer geslaagde creaties van BMW
@gieltj: ja Laguna seca inderdaad
Ik vind hem eigenlijk helemaal niet mooi. Vorige M3 (+coupe) was veel mooier.
@renaultsport250: ik vind de M3 ook niet zo heel bijzonder t.o.v. de voorgaande M3’s. In een onopvallende kleur zou de M3 totaal niet opvallen, afgezien van de luchthappers, lichtmetalen velgen en wat M-badges.
De M4 daarentegen vind ik dan weer wel een hele gafe verschijning: eigenlijk wat de M3 gewoon had moeten zijn.
@wheelerjorn: En waarom zijn de oudere M3’s dan wel zo bijzonder?
@wheelerjorn: sommige mensen kiezen er juist voor om hun M-badges weg te laten om hem nog minder op te laten vallen. Meestal zijn dat ook de personen die weten wat ze rijden, en weten waar die auto toe in staat is! Ik vind het juist wel wat hebben dat deze modellen strak zijn en niet al te veel poespas hebben!
Ben ook benieuwd hoe lang het duurt voor dat ze een concurrent van de rs4 lanceren.. En nog meer benieuwd hoe hij dan zal gaan heten, m4station Xdrive of m3 station xdrive ?!?
Hele gave filmpjes.

Alleen waarom niet naar Youtube linken waar het geluid en beeld 1000x beter is? Op autojunk is het niet om aan te zien. :/
De sedan van de e90 vond ik altijd gaver dan de coupé, dit keer is dat wel veranderd!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).