Highlights! De GP van Australië 2016 in 8 video’s

Auteur: , 15 Reacties

Altijd lekker, een beetje overzicht.

Highlights! De GP van Australië 2016 in 8 video's

Na een behoorlijk enerverende openingsrace van Formule 1-seizoen 2016, is het alweer tijd om terug te blikken. Check de hoogtepunten van de race hieronder, video’s via BottasWMR.

De start

De start

Megacrash Fernando Alonso

Crash Alonso

De Ferrari van Kimi staat in brand

Kimi brand

Max is boos op de radio, Deel I

Max is boos, deel I

Verstappen toucheert bijna teamgenoot Sainz

Verstappen - Sainz

Max is boos op de radio, Deel II

Max is boos

Vettel en Hamilton doen het petjesmoment over

Petje

De reactie van Carlos Sainz

Carlos Sainz15 reacties

En ik als een sukkel 5 keer op de bovenste foto klikken…
@keeper1: Het is nog vroeg ;) Heb titel effe aangepast, hoop dat het zo duidelijker is?
@MauritsH: haha ja. Was meer mijn onkunde dan dat het onduidelijk was
@keeper1: hahah ik ook
Dat laatste moment met die Petjes was wel geniaal. Vettel zal ook geen kans onbenut laten om die 2 Mercedes jongens te sarre. Heerlijk!
Wat me vooral is bijgebleven van die crash van Alonso is dat de auto na de 1e keer over de kop te zijn gegaan, als een soort frisbee blijft vliegen, bizar om te zien.
Begon met een goed gevoel, p4 met hamilton die verder terug zakte en max meer afstand nam. Racepace als een beest. Een crash waarvan je eerst dacht dat alleen Haas van de baan lag maar vervolgens een poppetje genaamd alonso uit een stukje schroot kwam. En de pitstop wat verkeerd liep. Max geweldig gereden! Aan het einde wel erg veel risico genomen en wat meinder schelden, maar dat is emotie. Vorig seizoen pakte de pitstops goed uit, nu een keer niet. Iets om van te leren.

Volgende keer nieuwe kansen!
Als je ziet dat Verstappen na de (beetje domme) spin zo’n 1,5 seconden sneller kon dan Sainz reed achter het treintje dan Is het best logisch dat Max boos is. Heb Sainz ook niets zien proberen, geen enkele actie voorbereid laat staan ingezet. Dat is gewoon teleurstellend. Snap wel dat Sainz niet aan de kant gaat.. Als ie dat zou doen dan was de rangorde definitief beslecht en was hij vanaf nu 2e rijder. Dat Max hem dit jaar ook weer te snel af zal blijken daar twijfel ik niet aan. Dat de race is stilgelegd was eigenlijk een beetje overdreven
@w0o0dy: hoe zo domme spin?
@w0o0dy: Hij was veel sneller inderdaad. Maar Sainz heeft het even behoorlijk verpest voor max. Die pitstop ging fout inderdaad. Maar als Sainz niet zo’n eikol was geweest had Max nog prima p4 kunnen halen. Sainz kwam er toch niet voorbij zoals je heb gezien.
Stel dat Alonso nu al die Halo beschermingsconstructie had gehad, zou hij dan ook zo snel zelfstandig zijn auto hebben kunnen verlaten?
@escort77: Dat is een goeie. Maar ik denk van wel?
Leuk is dat de constructors trophy werd uitgereikt door Jackie Stewart, die ooit wereldkampioen is geworden in een Tyrell, dat overging in BAR, dat werd gekocht door Honda, vervolgens werd verkocht aan Ross Brawn en uiteindelijk dus het Mercedes Benz is geworden ;-).
@pomoek: coole info
Geweldige beelden van de Alonso crash.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).