Vierdeurs AMG GT van 2,5 ton na 5 dagen stukgereden

Auteur: , 84 Reacties

Dit is toch een partij pijnlijk.

Afgelopen weekend schreven we dat er eindelijk een goedkopere versie op de markt komt van de hagelnieuwe Panamera-vechter van Mercedes-AMG: de AMG GT 4-Door Coupé. Mensen die de vierdeurs AMG GT tot op heden hebben besteld, hebben hiervoor een flinke klap geld betaald. Sinds de herfst zijn de duurste exemplaren op de Nederlandse wegen terechtgekomen. Een van deze exemplaren is vanochtend, slechts 5 dagen nadat hij op kenteken is gezet, tegen een boom in Den Haag tot stilstand gekomen.

Het ongeluk heeft ongeveer een uurtje geleden plaatsgevonden in Den Haag aan de Theems, om precies te zijn rond 11:40 uur. Vooralsnog is het niet bekend hoe het precies heeft kunnen gebeuren, maar duidelijk is wel dat de auto flink gehavend is door zijn uitstaptje in de natuur. Met name de linkervoorkant van de auto is er goed aan toe, aangezien deze een klein boompje omver heeft gemaaid. Hierdoor is ook de motorkap opgevouwen.

Hoewel het er op het eerste gezicht misschien iets dramatisch uitziet, is de bestuurder van de *ademt in* Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupé *ademt uit* niet gewond geraakt door de klapper. Inmiddels heeft een berger de auto, die volgens de kentekencheck 257.000 euro heeft gekost, weggesleept. Daarmee ziet de eigenaar hem luttele dagen nadat hij hem (op 11 januari) op kenteken zette weer uit zijn zicht verdwijnen.

De gecrashte AMG in kwestie is uitgerekend de krachtigste versie van de auto die men vandaag de dag kan kopen. De vierliter twin-turbo V8 in de GT 63 S produceert precies 639 pk en 900 Nm koppel. De auto heeft een topsnelheid van 315 km/u en schiet in 3,2 seconden naar de 100 km/u. We gokken dat het daar is misgegaan.

Beeld: AS Media84 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
We kunnen de eigenaar natuurlijk van alles betichten, maar ik werkelijkheid maakt iedereen wel eens een foutje waardoor het fout kan gaan. Uiteindelijk is het gewoon jammer voor de eigenaar die vast en zeker heel blij was met zijn auto.
@basv: Amen.
@basv: er kunnen volgens mij twee dingen zijn gebeurd of hij draaide rechts af en gaf teveel gas. Of er kwam iemand van rechts waarvoor hij moest uitwijken. Het laatste lijkt me logischer aangezien hij met optie 1 wss andersom had gestaan.
@str8six: het ziet ernaar uit dat die boom door harde wind op z’n Merc is gevallen.
@str8six: of je kijkt net even op je telefoon en rijdt een boom omver. Vandaag de dag de toch een van de meest logisch verklaringen. Auto van ruim 2,5 ton en de telefoon lekker in de hand houden om ‘connected’ te blijven. Blijkbaar hoort dat er bij als je cool wil zijn.
@basv: Wat een domme rasmalloot die eigenaar, dat zou nooit iemand met zo’n auto overkomen!!!!11!
@basv: hij wil toch een zwarte
@basv: is een mb medewerker…. Moest ff vlug naar de Mc om broodjes te halen
@steelfighter: was inderdaad niet de eigenaar..
@basv: dit is 100% een handelaar, kijk maar om zijn pols.
@kareljansen: edit: op een andere site staat de bestuurder ook op de foto
@basv: en wat als nu blijkt uit de DATA van de politie dat je veel te hard gereden hebt daar? Neem aan dat verzekeraar dan niet betaald.. en dus t uit eigen zak betaald dient te worden.. Daarnaast, en daar blijf ik bij, kan iedereen met een beetje geld spul kopen wat men eigenlijk niet kan handelen… Veel mensen zijn gewoon niet gewend dat de auto met een klein beetje gas al op de 100 of hoger zit en dan komt die bocht er aan… die je eigenlijk met max 50-60 kan nemen… BAM!!!! Tja. Zelf gelukkig wel redelijk wat ervaring op circuit enz, en ik kan een ieder met een snelle auto dan ook adviseren; ga oefenen met wat snel spul op t circuit.. Dus ook ALLE Tesla rijders, want je zal er zo veel plezier maar ook veiligheid aan hebben…
Don’t drive a Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé GT 63 S in shit weather.
@riddertevoet: In principe beschikt zo’n Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupé over 4MATIC+, dus je zou denken dat de Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupé wel tegen wat vochtig asfalt kan. Maar ja, ik heb dan ook geen Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupé om dat te controleren.
@rubenpriest: Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupé
@sntial: Een hele mond vol deze type aanduiding. Mercedes panamera wannabe was een betere geweest.
@RubenPriest: Dat ding heeft 640 Pk en 900 Nm, waarvan het merendeel naar de achterwielen gaat. Dan gaat zelfs 4 Matic je niet redden als je als een malloot rijdt.
volgens mij schoot hij in 3.2 seconden op een boom,
hopelijk verzekert tegen nieuwwaarde
@gove: hij zal heus niet total loss zijn hoor.
Jammer van de boom.
@fanboy: ik heb er nog wel paar over voor je hebben?
@fanboy: flinke beuk inderdaad.
Grote kans dat t een demorit was, auto wschl van importeur/dealer om de hoek.

“Hoe beviel de proefrit Meneer ? “

Nou t op t bochtgedrag laat de auto wat steekjes vallen “
@pretje: die kans is HEEL groot want dit is tegenover de Benz dealer!
@svenska_aeroplan_ab: dus kans bestaat dat hij 5 dagen geleden geregistreerd is en vandaag pas voor het eerst de baan op. Nieuwe (lees gladde) bandjes en nat weg dek en 640pk
@pretje: Oh wacht…
@pretje: zonder dealerplaten? Denk het niet!
@vroaaar: geregistreerd op dealer of importeur , dus geen dealer( verzekerings) platen nodig
@vroaaar: deze wagen staat al enkele dagen pal voor de amg-dealer te pronken op gele platen, letterlijk om de hoek. Ik vrees dus dat het waar is
Als je geen coureur ben neem dan lekker een auto met 4wd. Meteen een goede tip: jag F SVR :)
@tttijn: aan de foto’s te zien ook geen garantie voor succes . . .
@tttijn: deze heeft awd.
@unknown32: my bad
@unknown32: het is een 4matic… dus AWD.
@vroaaar: 4matic+ dus uitschakelbaar
@california: Was 4matic- dan geen betere aanduiding geweest?
Wollah teveel pk niffo. Ies niet goed.
@baklava: wel vers
@baklava: dikke akka weinig grip
@baklava: je weet toch.
@baklava: Ik zweer je jonguh ….
Is deze auto dan nu ook daadwerkelijk afgeschreven?
@ferari: nieuwprijs 257000, dan is het snel rendabel om dit te repareren. (En verkopen met 50 euro extra voor de velgen)
@escort77: binnenkort bij Jetcars. Deze aut0 is altijd 100% geweest.IJSKOUD airco. Tr3hhaak vers. EcHtE AMG velgen alles. (50,- extra) Kom maak proefrit snel (120,- extra) Alles 100%!!1!
Volgens Omroep West ging het om een medewerker van een nabij gelegen dealer.
https://www.omroepwest.nl/nieuws/3757371/Medewerker-dealer-parkeert-pepedure-bak-tegen-boom
@jan-paul_kramer:
Nu maar hopen, dat de bewuste mederwerker z’n kerstgratificatie/bonus over 2018 al binnen heeft, anders zou die wel eens magertjes kunnen uitpakken.
@amghans: je geeft het antwoord zelf al.
@jan-paul_kramer: nu maar hopen dat dit artikel wordt aangepast.
@jan-paul_kramer: Die mag even op kantoor komen…
Het mooie is dat deze AMG GT 4-Door nog gewoon te koop staat bij Mercedes-Benz Den Haag.
@mercedesw140: Volgens Omroep West (zie de reactie van Jan-Paul hierboven) betrof het een medewerker van de Mercedesdealer, dus dat zou heel goed kunnen.
900 NM is blijkbaar een werkelijk ‘boom-ontwortelend’ koppel…
Vraagje; is deze auto niet voorzien van allerlei advanced safety features? Dan had dit toch niet mogen gebeuren?
@utregcity: Misschien dienen dit soort auto’s een kettingzaag in de voorbumper te krijgen om preventief bomen om te zagen onderweg.
@utregcity: 639pk kunnen het die systemen heel moeilijk maken.
@mashell: Wat te denken van de bestuurder…
@utregcity: Zo’n auto is niet foolproof. Ruim 600pk is gewoon veel. Eigenlijk moet hier in NL ook een gradatie in de rijbewijzen komen: tot 200pk. Als je 21 bent tot 400pk. Als je een advance rijvaardigheid training hebt gevolgd boven de 400pk.
@laptom: 400 pk is gigantisch veel, kan heel veel leed veroorzaken.
@laptom: ietsjes strenger. <20 max 75pk, tussen 20 en 30 max 150pk, tussen 30 en 40 max 250pk. Iedereen die meer dan 250pk nodig heeft, tja die kan gewoon niet rijden of heeft een veel te zware auto gekozen. Dus als je grenzen wilt hanteren: meer dan 250pk kunnen heeft zo weinig nut, kunnen maar zo weinig mensen aan, dat houden we alleen voor het circuit.
@mashell: ja…..chip er overheen doei 150pk limiet?

Bijvoorbeeld 28 jaar en mag niet 250 pk hebben ofzo.. lijkt wel een straf.
@mashell: dus Max Verstappen mag maar 150pk hebben? mmmm slecht F1 jaar wel + moet die z’n dikke wagen prive wagen inleveren ;)
@laptom: leeftijd zegt niet echt iets over rijvaardigheid, beter zou zijn dat je een extra examen moet doen voor als je meer dan bijvoorbeeld 200 pk wil..
@carman6: zeker. Daarom boven en bepaald vermogen extra training, maar leeftijd is belangrijker dan je denkt. Iedere 18 jarige doet stoer met 200pk. Als je al een paar jaar rijdt verdwijnt dat gevoel bij 90% vd mensen.
@laptom: nu schiet je toch je eigen onderbouwing overhoop? Zoals je het nu zegt doet leeftijd er niet toe, maar wel de rijervaring met een bepaald vermogen.

Daarnaast vind ik nog steeds dat rijvaardigheid niet meetbaar is naar leeftijd of rijervaring, er zijn veel te veel mensen van 40/50 jaar oud die voor geen meter kunnen rijden. Ook mensen die heel veel kilometers rijden hoeven niet altijd goed te rijden, om maar te zwijgen over het feit dat je je rijbewijs ook pas op je 50ste kan halen.

Nee, als je onderscheid wil maken zul je dat moeten doen op basis van meerdere rijbewijs categoriën, met bijbehoorde examens.

Ik ben het wel met je eens dat statistisch gezien jongere bestuurders vaker betrokken zijn bij ongelukken e.d.. Ik ben het er alleen niet mee eens dat op basis van dit gegeven beperkingen worden opgesteld terwijl er ook genoeg zijn die wel de rijvaardigheid hebben en vanuit de andere kant zijn er veel te veel van de overige groep die absoluut geen rijvaardigheid hebben.
Jammer voor de man/vrouw, maar ik zal er verder mijn dag niet door laten bederven!
Om zo’n boompje plat te rijden in de bebouwde kom moet je toch je best doen. Zulke boompjes kunnen best wat hebben voordat die doormidden liggen
@baserati: scheelt wel al een hoop dat die auto ruim 2 ton weegt
Gelukkig geen auto van een klant. Dat hoor je namelijk ook nog wel eens..
Binnenkort voor een mooi prijsje te koop bij Jetcars? (met een kleine meerprijs voor de velgen uiteraard.)
@phr34k: alweer die uitgekauwde grap uit het jaar kruik.
De knul die er mee stoer aan het doen was is te zien op foto 2 en 3 in zijn grijze hoody.
@evdw: ja is dat zo?
Zou Afrojack hem mee hebben gehad te proefrijden?
Die achterspoiller staat op omhoog, betekent harder dan 80 km/h tegen boompje aangereden….
@steelfighter: is een Edition 1 uitvoering. Deze hebben geen klapspoiler.
Ze hebben in Den Haag ook nog een populieren probleem….
Komende week jetcars maar even in het oog houden.
@alcantara: wel een meerprijs van de wielen dan :-)
Te warmen banden. Dan krijg je dat
Ik kan erg blij worden van alle kleine innovaties waar we niet zo snel stil bij staan. Neem de ramen bij dit voertuig(ook bij andere merken en modellen trouwens) als voorbeeld. Als de airbags af gaan, gaan de ramen iets open om te luchten.
Ik vermoed dat er aan de onderzijde ook het één en ander aan gort is nu …
Toch snap ik het wel… 2,5 ton is ook behoorlijk zwaar voor zo’n sportmobiel 😁

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).