Bentley komt met vingerscanner in de auto

Auteur: , 20 Reacties

Meegaan met de tijd..

Vingerscanners moeten Bentley-boeven het leven zuur maken

Terwijl Bentley hard bezig is met het produceren van hybride auto’s of het binnenhengelen van beeldschone vrouwen, plaatst ze de Mulliner-afdeling op een vernuftig spoor om haar klanten van nog meer luxe te voorzien. Dankzij allerlei moderne technieken is het einde immers nog lang niet in zicht. Zo blijkt maar weer, nu Bentley heeft onthuld voortaan vingerscanners in het interieur te kunnen verstoppen.

De vingerscanner fungeert als de sleutel om een obscuur compartiment in de middenconsole te kunnen openen. Hiermee wil Bentley ervoor zorgen dat haar klanten nog minder stress hebben wanneer ze in een of ander exotisch oord in hun strandstoel zitten weg te kwijnen. Er is immers niets vervelender dan ontdekken dat je ijskoude Breitling uit je Bentayga is gestolen, terwijl je jezelf al uren aan het opgeilen was met de gedachte je inmiddels verkoolde lichaam (“bedankt, schat!“) ermee af te koelen.

Vingerscanners moeten Bentley-boeven het leven zuur maken

Mulliner heeft het systeem zo in elkaar gezet dat ‘ie de vingers van meerdere gebruikers kan herkennen. Dit betekent dus dat de kleefvingers van je kroost er ook prima mee overweg kunnen, mits het systeem in staat is de met Calippo besmeurde tengels te lezen.

Hoewel het een geinige feature is om in je bolide te hebben, neemt het niet weg dat Bentley’s sowieso voertuigen zijn die luidkeels vragen om bestolen te worden. Wanneer de inbrekers over het juiste materiaal beschikken, kunnen ze de uit het zicht geplaatste en verborgen Nintendo Switch van je dochter dus prima meepikken. Maar ach, tot die tijd kan ze lekker Zelda spelen.20 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Ja. Want datkrijg je gelukkig niet open met een breekijzer oid. En het is vag, dus ze programmeren even een sleuteltje in en rijden met de bentley en de krasloten die je in vakje hebt gelegd weg. (Zeg maar dag tegen 3x gratis lot.)
@loserboi932: VAG kennende kun je gewoon het hele kastje eruit rossen, en dan thuis op je gemak openbreken.
Hadden ze veel eerder moeten bedenken voor de velgen, dan hadden ze niet onder golfjes etc. gezeten.
Dit stimuleert wel dat bezitters van Bentley’s voortaan aan de haren – mét vingers – door de dieven even meegenomen wordt om het kluisje open te maken..
Dus het openmaken van je rommelkastje is lastiger, dan het stelen van de auto zelf.. Die, waarschijnlijk, meer waard is dan de inhoud van het goed beveiligde EBI kastje. Good to know. Overigens bewaar ik eigenlijk nooit iets in de auto, wat meer waarde heeft dan de auto zelf. Bentley rijders misschien wel.
De S8 V10 had toch ook een vingerscanner? Heb daar meerdere keren mee gereden, weet het vrij zeker.
@amg65: Ja, maar is niet voor beveiliging volgensmij. Geloof dat het alleen voor de stoelmemory was.
@stekel01: Aah thanks
@amg65: alleen voor stoel, clima, stuurkolom etc instellingen.
Arthur Mulliner zou zich in zijn graf omdraaien als hij zijn naam zou zien op dit inferieure opbergkastje…

Dit is Mulliner:

http://www.coachbuild.com/gallery/d/49276-2/Arthur_Mulliner_Rolls-Royce_Phantom_III_Sedanca_de_Ville_1937_3BU160_08.jpg?g2_GALLERYSID=1322bb4ae9724610a71e3b942b2cf8be

Het hoogwaardige interieur van een Rolls Royce Phantom III sedance de ville uit 1938, door Mulliner gemaakt, net als de carrosserie.

Dit is bijna kunst, alleen al de materiaalkeuze, het beste van het beste, kijk alleen maar eens naar het fraaie hout en hoe dat verwerkt is. En de onberispelijke afwerking. Dat was nog eens vakwerk…

Kijk dan nog eens naar dat kastje van bovenstaande Bentley. Niet eens met zuiver wol bekleed aan de binnenkant, maar met polyester pluche… Zichtbare schroefjes aan de binnenkant en kunststof aan de buitenkant. Het chromen slotpennetje is het enige detail dat het net wat minder pijnlijk maakt.
@moveyourmind:
Welkom in de wereld van VAG….
@stationcar: Denk eerder welkom in de moderne tijd…

De gekke Britten hebben het nog lang vol weten te houden om auto’s op ambachtelijke wijze te produceren, maar dat werd op een gegeven moment gewoon veel te duur…

Ook bij Rolls Royce moet tegenwoordig efficiënter geproduceerd worden, en worden er minder dure materialen in het interieur gebruikt op plaatsen waar het minder opvalt.

In deze Phantom I uit 1925 van een andere carrosseriebouwer zat nog meer handwerk dan de eerder getoonde Mulliner:

https://avatars.mds.yandex.net/get-pdb/33827/6f694f13-a6d7-4b1c-a0b1-1ee80a921bf9/s800

Niet mijn smaak, maar voor die tijd ongekend deftig, bijna een kamer uit een paleis.

En ondanks alles, nog steeds zijn de interieurs van Rolls Royces en Bentleys ver boven de massa verheven. Zelfs in de Bentayga, die helaas aan de buitenkant niet kan verloochenen dat hij van niet-adelijke komaf is…
Leuk bedacht maar het is electronica en dat is altijd te kraken.
@ikleesookoverautos: een goede printer en dan de vingerafdruk printen en een beetje vochtig maken en voila. Althans, dit werkt bij Apple’s uncrackable touch-id. Waar meer r&d geld in is gestoken dan bentley’s ding denk ik.
Leuk artikel, maar net téveel onnozele vergelijkingen om lekker door te lezen. Aandachtspuntje?
@nasty: Het hoeft niet altijd serieus te zijn. Afgezien van de Bentley, Breitling en het kluisje zijn het zeer herkenbare zaken die in het artikel worden geschreven.
via iPhone app
Wat is dit nou voor “kijk mij eens grappig schrijven” artikel…🤔🤔
Hmmmmmm…. Calippo….
Hopelijk werkt het beter als bij de meeste telefoons.. immers tussen koude en warme handen verschilt het al qua vingerafdruk.. en daarbij als je met je handen veel in het water bent geweest is dat idem..
Geniaal stuk over zo iets stoms. Prachtig geschreven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).