Volkswagen doet ex-sjoemels in de verkoop

Auteur: , 20 Reacties

De Duitse autofabrikant heeft toestemming gekregen.

VW

Toen het dieselschandaal in de Verenigde Staten bekend werd moest Volkswagen noodgedwongen de verkoop van getroffen dieselmodellen in het land stilleggen. Tot op heden was het verboden voor de autofabrikant om ex-sjoemels te verkopen in het land. Ook al zijn al deze auto’s van een update voorzien en zijn ze sjoemelvrij. De EPA heeft echter toestemming gegeven aan Volkswagen om binnenkort de verkoop te hervatten, aldus VW Amerika woordvoerder Jeannine Ginivan.

Het gaat om een groep van 67.000 diesels van modeljaar 2015 die weer worden mogen verkocht. 12.000 van deze diesels staan momenteel bij dealers in de voorraad. Voorlopig zijn dit de enige diesels die men ‘nieuw’ kan kopen bij Volkswagen in Amerika. De Duitse autofabrikant is mede naar aanleiding van het dieselschandaal gestopt met aanbieden van diesels in de Verenigde Staten. Een terugkeer van de diesel op de Amerikaanse markt lijkt op de korte termijn ook niet aannemelijk.

Onder die tienduizenden ex-sjoemeldiesels bevinden zich ook auto’s die Volkswagen heeft teruggekocht van klanten. Volkswagen-rijders in Amerika die destijds een sjoemelauto in bezit hadden konden kiezen om de auto te houden in combinatie met een gratis reparatie, of men kon kiezen om de auto aan Volkswagen te verkopen. (via Autonews)20 reacties

Die zullen wel tegen zeer interessante prijzen weggaan.
En het zou ook niet anders mogen. Het zou natuurlijk van de zotten zijn om duizenden auto’s gewoon maar te slopen vanwege een klein emissie probleempje.
Nu de rest van de getroffen TDI’s nog.
@robert110: klein probleempje, als het aan mij lag mocht het merk nooit meer een auto verkopen
Voor een prikkie je oude sjoemel terugkopen. Deze auto’s zijn nu toch moeilijk te verkopen omdat er nu best veel te koop staan.
Sukkels ..
Amerikanen beredeneren als schrootboeren ..
Eerlijk en rap zaken doen anders kost het je geld ..

Ach ja .. misschien hoopten ze wel dat Obama ook zo een slappe gedooghomo zou zijn zoals ze in Europa gewend waren ..
@lincoln: “gedooghomo” ..is dat nou nodig?
@bennyblisto:

Kijk .. en daarom walst iedereen over jou heen ..
@lincoln: Er is natuurlijk de eeuwige discussie waar de grens ligt tussen alles zeggen wat je wil en nodeloos kwetsen. In dit geval is er echter geen twijfel mogelijk en val je met je comment in de laatste categorie. De categorie waar klootzakjes op scooters zich in thuis voelen. Dat klopt ook wel, krijg bij meerdere van jouw comments door het jaar heen het gevoel dat geschreven zijn van achter op een scooter met een bondkraagje aan terwijl je en passant nog even een paar meisjes voor hoer uitmaakt en met je vrije hand het handtasje van een bejaarde vrouw weggrist, nèt voor je op “Versturen” klikt.

Maar goed, ik kan het net als jij ook helemaal bij het verkeerde eind hebben als het om persoonseigenschappen gaat. In dat geval mag je het voorgaande natuurlijk als niet verzonden beschouwen.
@bennyblisto:

Een samenleving die 100% is ontstaan door gedooghomos ..
Schrootboeren tolereren dat pertinent niet ..
@lincoln: zo een… Hahaha zo’n
@henkhekje: ik weet niet wat je probeert te zeggen maar het betekent allebei exact hetzelfde.
Koop nu een gestripte, afgetrapte Golf met 10% korting!
Die dingen zijn zo weg, dikke premie en een 0% finance, beetje leeftijdafschrijving en ze vliegen dr uit.
Wat heeft een homo met gedogen te maken?
@staal: Is het een raadsel?
Als ik Amerikaans slachtoffer van Volkswagen zou zijn zou ik van de gelegenheid gebruik maken om dubbel te verdienen aan het VW debacle…

Eerst een poot uitdraaien door de auto te retourneren om er een leuk bedrag voor terug te krijgen om vervolgens voor een dumpprijs een leuke sjoemeldiesel terug te kopen. Gelukkig voor Volkswagen zijn Amerikanen een stuk integerder dan ik ben.
26 juni vlieg ik er weer naartoe, toch maar is kijken. Iemand een idee of je die frikadellen hier zonder te veel moeite op kenteken krijgt?
@looijschelder: Bij de RDW
@looijschelder: het kost alleen maar tijd en geld.
Dan ga je toch je eigen markt verpesten als je ineens al die ingenomen hokken gaat verkopen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).