Volkswagen Golf V (2004 – 2008) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 95 Reacties

Zelfs als occasion met wat meer ervaring blijft een Golf een gewilde auto. Het aanbod is ruim, maar de vraag ook. Niet te lang twijfelen dus als je een mooi exemplaar vindt.

De Golf V was slechts vier jaar in productie, maar dat heeft er meer mee te maken dat de Golf V sterk voortborduurde op de techniek van de Golf IV. Naast de reguliere hatchback (drie- en vijfdeurs) zijn er ook een station (Variant) en een MPV (Golf Plus) verkrijgbaar. Topper in de range is de Golf R32 met V6 en vierwielaandrijving. Uiteraard was de GTI ook van partij met een 2.0 TFSI motor.

Concurrentie

Aanbod occasions

 • Alleen al van de Golf V staan meer dan 1000 auto’s te koop op Marktplaats.
 • Iets meer dan de helft heeft een benzinemotor.
 • Golfs op LPG zijn er praktisch niet, dus de rest is een diesel.
 • Slechts 10% van het aanbod heeft een automatische versnellingsbak.
 • Prijzen beginnen bij 2.000 euro.
 • Maximumprijs 18.000 euro voor hele mooie GTI’s of een R32.

Pluspunten

 • Courant, dus waardevast, maar daardoor ook duurder.
 • Prettig rijcomfort.
 • Ruim aanbod, de perfecte Golf voor jou is dus te vinden.
 • Fijne, moderne motoren.

Aandachtspunten

 • De 1.4 benzines zonder turbo en de 1.9 SDI (ook zonder turbo!) zijn ondergemotoriseerd.
 • 1.9 TDI staat als betrouwbaarder te boek dan de 2.0 TDI.
 • FSI motoren (1.6 en 2.0) hebben liever benzine met een octaangehalte van 98.
 • DSG: check op juist en soepel schakelen.
 • Bij GTI’s: een benzinelucht kan duiden op lekkende brandstofleidingen.
 • Een zoemend geluid dat harder wordt op snelheid duidt meestal op kapotte wiellagers.
 • TFSI kettingspanners: De distributieketting kan oprekken, waardoor er allerlei problemen kunnen ontstaan. Prijzige problemen zoals beschadigde kleppen, zuigers of het compleet in de soep lopen van de motor. Er zijn terugroepacties geweest, maar controleer in de onderhoudsdocumentatie of er al een nieuwe ketting is gemonteerd.
 • Lekkages: controleer op condens in de achterlichten en op natte matten. Dat laatste kan duiden op lekke deurrubbers.
 • Brandende lampjes:
 • – Fluctuerende oliedruk of een brandend olielampje kan duiden op een vuil filter tussen de carterpan en de oliepomp. Niet mee doorrijden, dit leidt tot motorschade.
  – ABS/ ESP: dit duidt meestal op een kapotte ABS/ESP druk sensor/ computer, maar controleer eerst of de zekering er goed in zit.
  – ABS/ ESP in combinatie met andere lampjes zoals bandenspanning/ EPC : kan duiden op een kapotte kabelboom aan de motorzijde of op bovenstaand probleem.

 • De fan van de radiator werkt soms niet: rijd de auto warm en controleer daarna of als de auto stilstaat de fan start.
 • De TDI’s zijn kilometervreters en dus heeft veel van het aanbod 150.000 km of meer gelopen.
 • Controleer of de getande riemen volgens onderhoudsinterval zijn gewisseld.
 • Verstelling van turbo’s kan vast gaan zitten waardoor brandstof of koelvloeistof gaat lekken. Het daardoor stijgende oliepijl kan serieuze motorschade veroorzaken.

Zoek de Golf of een andere auto op Marktplaats.nl95 reacties

Serieuze aandachtspunten, om eerlijk te zijn geen misselijke lijst!
@rufctr01: Valt in de praktijk behoorlijk mee! Plus de meeste punten zijn specifiek voor bepaalde motortypes. Zeer betrouwbaar autootje!
Wouter, misschien een keer een artikel over het onderwerp wat op je vest staat? Ben benieuwd of jij daadwerkelijk een RSV4 in de garage hebt staat :)
Zoals ik het lees: koop een Golf 4. Veel degelijker. Daarnaast vind ik die ook mooier. De Golf 5 is naar mijn idee altijd een “net niet” auto geweest. Niet zo degelijk als zijn voorganger en niet de looks van zijn opvolger. Eigenlijk alleen als R32 bijzonder, als GTI ook gewoon doorsnee.

Daar komt nog bij dat die jongeren allemaal een Golf 5 met 1.4 of 1.6 FSI willen en het negatieve plaatje is compleet. Maar dat is iets waar de auto natuurlijk niets aan kan doen.
@ej20g:

golf4 TDI

lopen zo een miljoen km zonder al teveel gezeik….

heb gelest in zo’n kreng. bij 732.000 km ging de turbo kapot, eerste mankement.. en dan nog stond ie dus niet stil maar miste hij motorvermogen…

en ’t was een leswagen. werd niet bepaald zachtzinnig mee omgegaan.
@rnej: jep, ik ken het. Een kennis heeft een Golf 4 1.9 TDI met 450.00 km op de klok. Naast het reguliere onderhoud is het een compleet probleemloze auto.
@ej20g: Wel ff tunen naar 160pk, blijven toch onverwoestbaar :)
@dawwg: die van hem is nog standaard. Kan met 100 prima meekomen met het verkeerd. Maar inderdaad, ik had ‘m mooi aan laten pakken want extra vermogen en koppel is altijd leuk.
@ej20g:

De Golf IV is zoals gezegd de basis van de V en kwalitatief dus niet veel beter.
De echt betrouwbare generaties zijn toch de drie oudsten ben ik bang.

Maar daarin (zeker in een III) wil niemand van de doelgroep gezien worden.
@carmasterr: dat is misschien wel waar. Maar ook hier praat ik uit mijn eigen ervaring. De Golf 4 heeft zo zijn eigen nukken, maar heeft naar mijn ervaring over het algemeen minder problemen. Daar moet ik wel bij zeggen dat de vroegere Golf 5’s naar mijn idee beter zijn dan de latere omdat de vroegere exemplaren het veelal nog met de oude motoren moesten doen. En die waren en zijn bewezen goed.

Wat de doelgroep verder wil durf ik niet te zeggen, ik val daar namelijk zéér ver buiten (lees: in een Golf 5, 6 of 7 wil ik niet dood gevonden worden). Maar het idee dat mensen die een Golf 5 willen niet in een Golf 4 gaan rijden, lijkt me best geloofwaardig ja.
@ej20g: Mijn vader heeft een kleine 600.000km met een Bora gereden. Gewoon ook een Golf natuurlijk. 1.9 TDI, heerlijke wagen. Zie alleen niet in waarom je dan niet in een Golf van de latere generatie dood gevonden zou willen worden.
@camber24: om heel eerlijk te zijn: de Golf 5, 6 en 7 vind ik zwaar overgewaardeerd. De Golf 1 t/m 4 zijn zeer betrouwbare auto’s die de aandacht krijgen die ze verdienen. Vanaf de Golf 5 is de kwaliteit van de techniek niet beter geworden, naar mijn idee zelfs slechter.

Tel daarbij op dat ik ze niet mooi vind (vooral de vijfde en zevende generatie) en dat ze vaak ten prooi vallen aan petjes en de welbekende allochtonen.

Het is dus eigenlijk een combinatie van de auto’s zelf en de mensen die er veelal in rijden. Daar staat tegenover dat ik een nette R32 van de vijfde generatie wel érg gaaf vind.
@ej20g

Integendeel, de IV wordt verafgood in de VAG-kringen.
De III daarintegen schijnt duivelsgebroed te zijn.
Al heb ik nog steeds niet kunnen ontdekken waarom precies.

Maar ik deel je mening, ik zou ook niet dood gevonden willen worden in een Golf recenter dan 1995. Die ronde anonimiteit die de III-facelift ook al bezit doet me helemaal niets.
@carmasterr: De 3 was ‘veel te zwaar’ en (vond men ooiit) ‘te rond’ t.o.v. de 2. Althans, dat argument heb ik vaak gehoord.

De 4 is weer iets scherper, maar eigenlijk gewoon een 3-facelift. heb zowel een 2,3 en 4 gehad en voor mij is het ook 2 > 4 > 3, maar 4 > 3 scheelt weinig. Juiste motorisering + airco is wel een must voor het rijplezier m.i. :)
@dawwg:

De IV is naar mijn weten een stuk zwaarder en ronder dan de III.
Maar daar hoor je dan weer niemand over.
@carmasterr: dat klopt op zich ook wel. Ik had het echter over de bekende allochtonen. Die hebben tegenwoordig steeds liever de Golf 5 of later. Tenminste, dat is iets wat ik hier in de omgeving en op school veel zie. Ik weet niet of dat in andere gebieden anders is maar dat zou zomaar kunnen.
@carmasterr: De tweede generatie is perfect. De derde is technisch nog beter maar roest vele malen erger dan nummer 1 en 2 bij elkaar.
@carmasterr: De Golf 3 rot je onder de kont vandaan, o.a. een reden voor mij om weer voor de oerdegelijke 2 te gaan
Zo. Dat is een flink lijstje met aandachtspunten. Vooral die ventilator…. Zo werkt het toch bij elke auto?
De FSI heeft liever een hoger octaanGETAL. En let er ook op of de terugroepactie voor de 3 deurs variant voor de bekabeling in de deuren gedaan is. De bedrading was te kort en daardoor ontstonden er draadbreuken. Kijk bij de xenon koplampen of de automatische hoogteregeling goed werkt anders is dat ook een duur geintje. Tevens rammelen de 1.6FSI motoren nogal eens. Dit duidt op een versleten nokkenas versteller. Ook dat is een zeer dure aangelegenheid. Als de versnellingsbak rammelt bij stationair draaien is dat geen probleem, komt vaker voor maar gaat verder niet kapot. Het is alleen een vervelend gehoor.
@dragspert: is het niet ook zo dat de 1.6 FSI nog weleens problemen heeft met falende bobine’s en interne vervuiling?
@ej20g: Bobines gaan vaak stuk na het vervangen van de bougies. Dit is niet alleen een vag kwaal, maar bij meerdere merken komt het voor. Omdat doet plastic van de bobines na 90.000kn zo hard als beton is geworden ontwricht/scheur je het gemakkelijk bij het losmaken. Vaak treden er dan na 3000/4000km problemen op.
@dragspert: bobines zijn inderdaad een probleem bij zo’n beetje elk merk, ook niet vreemd als je ziet wat dat spul te verdragen krijgt. Ik ben blij met mijn rotor, verdelerkap en bougiekabels, helemaal goed zo.
@dragspert: nokkenasversteller vervangen is geen dure aangelegenheid.
Ja, misschien voor de gemiddelde golfrijder/cententeller..
@nord: de 1.6 FSI heeft een ketting. Dus ja, dat is wél erg duur.
@ej20g: eh, nee valt wel mee. Jij vind dat duur en daarom rij je golf.
@nord: ik vind het duur ja. Voornamelijk omdat er veel los moet voor een lullig onderdeeltje.

En nee, ik rij geen Golf. Ik rij niet eens Volkswagen. Ik rij een auto waarvan de onderdelen vaak nog wat duurder zijn maar gelukkig zelden kapot gaan…
@nord: Ik werk in een spuiterij met apk-garage. Voor mij is niks duur wat met auto’s te maken heeft. Voor een normaal mens die op een kantoor werkt kost het al snel een hoop geld, of het nou om schade of reparaties gaat.
Autoscout24 is uit de gratie in favour of Marktplaats? Jammer, want heb nooit begrepen hoe marktplaats met zoekfuncties anno 2001 en totaal gebrek aan controle van verkopers nog bestaansrecht heeft.

OT: prima test, prima no-nonsense kar. ik vind golfjes meest aan het eind van de PLC mooier dan aan het begin; houdbaar design dus.
@lebeaunl: even los van het feit dat je op marktplaats vooral zoekt om te kopen bij PARTICULIEREN i.p.v. Bedrijven…
@e1000bmw523i: ook raar, want veel bedrijven adverteren ook op marktplaats en particulieren kunnen ook op autoscout verkopen, dus snap het punt niet?
Niet kopen deze. de TSI motoren uit de golf 6 hebben de problemen niet/minder van de TFSI en TSI motoren uit de golf 5. de 1.8T motoren uit de golf 4 zijn top. Ook de 1.9TDI is prima. De R32 kan je ook beter als golf 4 hebben, scheelt zomaar 100kg, en deze is ook nog eens veel mooier!
@dutchdriftking: dat is wel erg kortzichtig “niet kopen deze”.

Van dit model de r32 gehad, nul problemen en zo smooth.. Heerlijke auto
@vtechlover: Is wat kortzichtig dat weet ik, maar voor elke golf 5 is een betere 4 of 6 te vinden.
@dutchdriftking: tja ik vind ze allemaal mooi (daarme bedoel ik de r32 en de r modellen)
@vtechlover: Ze zijn absoluut niet lelijk, maar een blauwe golf 4 r32 3 deurs met dsg is toch wel zo’n beetje de leukste golf allertijde. De R is heel mooi, maar je mist absoluut geluid.
@vtechlover: hier hetzelfde. Met veel plezier en daarnaast probleemloos in de R32 gereden. Als je er maar goed omgaat (onderhoud ed)
Saai burgerlijk hok, met uitzondering van de GTI en R32. Maar dan moet je een petje op.
Heb ook overwogen een te kopen, maar toen ik erachter kwam dat een audi a3 met dezelfde 2.0 fsi warempel goedkoper was dan een vergelijkbare golf was de keuze niet erg moeilijk meer. Het was mij nog niet bekend dat voor zulke “gewone” motoren al 98 wordt aanbevolen, zal binnenkort eens gaan proberen of het invloed heeft of niet.
@autobahnverslaafde: Ze lopen op 95 en 98. Scheelt een paar pk-tjes, meer niet, voor de non-turbo 1.6 en 2.0 FSI maakt het weinig uit; GTI is misschien nog de moeite waard; maar 98 is tegenwoordig drama …
Loop er met een grote boog omheen en koop iets anders for the love of variatie op de weg. TOON DE BALLEN OM EENS ANDERS TE KIEZEN!11!!1!!
@toyotafortuner: iets anders is ook heel fijn als je je auto probeert terug te vinden in de parkeergarage. Hoewel je daar tegenwoordig een app voor schijnt te hebben.

Heb zelf een blauwe maandag met een grijze golf gereden, ik was dat ding elke keer kwijt…
@toyotafortuner: idd. een golf koop je als je geen zak om auto’s of design geeft en gewoon een voertuig wil…
@toyotafortuner:
Het best denkbare advies, ik had het niet beter kunnen omschrijven.
@toyotafortuner: hoezo? Het is geen Astra of Corolla, dát zijn bij uitstek auto’s voor de grijze muizenmassa..
@parker: Vraag of ze een popnagel willen gebruiken ipv een schroef…
@parker: kijk eens naar verkoop aantallen en lees je zin dan weer eens. De massa, die altijd grijs is, koopt golfjes.
Heb 2 jaar een Golf V 1.9TDI gereden, eerlijk gezegd nooit problemen gehad. Nu een Golf 6 1.6 TDI DSG, rijdt ook als een zonnetje, niet spannend maar wel zuinig en fijn.

Tussen deze 2 auto’s nog een Seat Leon 2.0 TDI (140PK) en daarna nog een 2.0 TDI FR (170PK).. pff wat verlang ik terug naar die auto! Snel, lekker dieselen, en sportieve wegligging! Enige wat ik VW na moet geven is dat het interieur toch wat fraaier is dan die van een SEAT en dat het toch wat beter geisoleerd was t.o.v. zijn Spaanse broertje.
Ik heb een golf V als eerste auto, voor mij een prima bak. Ik kan echter wel begrijpen dat men snel een andere auto zou kiezen die wat uitdagender is!
Tjee, wat een problemen…
@norge: ze zijn het kraken van de deurscharnieren vergeten…
@norge: valt wel mee hoor, ik lees oliedruk, olielampje, oliepomp en oliepijl, maar geen olieverbruik.
@stephanotis: Heb jij een Andere AB dan ik?
@norge: Hij zag door de olieplas de druppel niet meer…
@norge: HAT0RS GONNA HATE!!!! LEAVE VOLKSWAGEN ALONE!!!! ;-)
@camber24:
Wat is er haten aan het correct interpreteren van het stuk tekst?
Ik zie ook 4 ver gezochte pluspunten en een waslijst aan problemen.

Oh, je capslock blijft hangen, schreeuwen is zo onaardig.
Alternatief met dezelfde appeal?
Een lobotomie.
@carmasterr: dat is geen alternatief…Dat is een vereiste…
Als ik alle problemen en mogelijke ellende lees, zeg ik koop iets anders !
@desjonnies: Renault ofzo?
@norge:
Toyota
Nissan
Mitsubishi
Mazda
Suzuki
Ford
Fiat
Opel
@desjonnies: Zo’n beetje alles behalve de “premium” merken dus…
@norge:
Premium is als je in Noorwegen woont, het is februari en min 30 graden buiten en hij START gewoon.
Da’s premium, de rest, de rest is gewoon meuk !

Ouwe Brannslokker !
@desjonnies: Je vergeet @norge z’n favorieten: Hyundai en Volvo.
@e1000bmw523i:
Hyundai
Volvo
KIA
Het is octaangetal! Van een redacteur op een autosite zou je toch beter verwachten…
@Original_Arnoud: inderdaad. Viel mij ook al op. Daarnaast was de SDI een 2.0 en geen 1.9 (muggenziften voor gevorderden…;-))
@gtwillem: is dat een opgeboorde 1.9 of een nieuw ontwikkelde of een 2.0 zonder turbo?
@xiran: de Golf kon je krijgen met een 1.9 TDI en 2.0 TDI. De langzaamste diesel was de 2.0 SDI, een 2.0 TDI zonder turbo. (Alhoewel strikt genomen de 2.0 TDI/SDI ongeveer 1940cc meten, het 1.9’s zijn…)
Yes! Witte Aprilia jack is weer terug!
Zelf altijd de Golf IV boven de V gekozen. Logisch ook nadat ik meer dan 100.000 km heb gemaakt in een ASZ met 170pk (gechipt). Zeer betrouwbare blokken en zoals vaker gezegd, hele degelijke auto’s!

De Golf V vind ik ook dat beetje missen. Maar de 1.9TDI motoren is niks mis mee. Iedere auto heeft zijn kwaal. De vroegere BKD (2.0TDI) zijn niet echt een aanrader. Latere BKD versies blijken beter te zijn, maar nog steeds niet probleemloos. De BMM daarentegen (2.0TDI) is wel een aanrader!! Veel mensen kennen dit blok niet. Maar de 2 liters zijn geleverd met 16kleppen in eerste instantie (BKD). Sinds 2006 echter ook met 8kleppen (BMM). De BMM heeft een roetfilter, dat is eigenlijk zijn grootste zwakke punt. Jullie weten hoe het kan gaan met die kl*te DPF’jes. Maar voor zover nog steeds weinig heftige kwalen.

VAG atmosferische benzine motoren ben ik niet echt van gecharmeerd. TFSI en TSI vind ik nog wel mee vallen. Heb altijd het gevoel dat het echt motoren zijn voor lichtgewichten. Maar goed, ik ben dan ook jarenlang TDI gewend.
@GTR: golfjes 4 zijn goede auto’s, daar niet van. Maar ik verbaas me altijd dat mensen dat proberen te onderstrepen door afstanden van een ton of twee ton te noemen.

Dat zijn afstanden die elke auto probleemloos moet kunnen doen. Pas bij ver over de 3 ton voor een benzine en dik over het half miljoen voor een diesel begint het de moeite van vermelden waard te worden.
Mijn vader heeft 400000 km in een golf 2 gereden. Weinig mankementen maar die 6 jaar waren wel de kutste jaren uit zijn leven.
We hebben allemaal wel wat met een Golf. De een haat ze (te saai, te kut, te veel janken om 1 slechte generatie, te boehoe). De ander houdt ervan (erin verwekt, erin gewekt, eerste auto, eerste verre vakantie). Feit blijft, we hebben allemaal wel wat met een Golf…

OT Heb de V nooit het mooiste model gevonden. Vind de 1,2,4, en 7 het mooiste. 2 daarbij de mooiste. Maar hee, die was ook qua design voor Italië bedoeld he ;-)

Rij nu zakelijk in een 7. Ben erg tevreden. Ding doet wat ie moet doen. Prima auto. Qua ontwerp had ik liever een 308 gekozen. Rijdt ook wat ‘steviger’. Maar had gewoon meer sympathie voor de Golf. Puur om waar ik m’n reactie mee begon. Iedereen moet eens een Golf gehad hebben.
@camber24: Wil m trouwens tunen. Rij in een 1.4 TSI 150PK. kan wel toch? Iemand tips voor een goeie tunert?
@camber24: dat is toch al een snelle auto? Waarom zou je die willen tunen..
@nord: Omdat ie dan eerder stuk gaat en weg mag :P Maar ff serieus, bij de 1.4T gaat de Turbo vaak tussen de 80K a 120K krak, tunen is misschien niet echt handig, met name de 1.4T in 180pk trim (denk Polo GT, Golf GT) staan niet als betrouwbaar te boek.
@camber24: jd engineering.
@camber24: Als je ‘m serieus wilt tunen zou ik eerst voor een carterpan met extra inhoud zorgen ;)
de gti en r32 zijn echt leuke auto’s
maar dit is echt een kaal en vooral niet netjes exemplaar
stuurwiel is haast versleten
de auto zelf is niet vrij van deuken
Ik durf er niet in te rijden, want er kleeft een stigma aan de bestuurders. Iets waar ik gevoelig voor ben.
@Jochempie: beste deal in het geval van een Golfje is géén deal.
@Jochempie: Dan moet je misschien aan je onzekerheden gaan werken als je het meeste uit het leven wilt gaan halen :)
Remklauwen achter ook een zwak punt. Het handrem gedeelte gaat vast zitten.
Enkel als GTI of R32 interessant, de rest is oer en oer saai, zie dat grijze interieur 1:14, pfff wat een armoede.
Bij de 140 pk tfsi wil nog wel eens de electromachnetische schakelaar van de supercharger stuk gaan. Die zit in de waterpomp ingebouwd dus is die reparatie prijzig. Sowieso beter geen 1.4 tfsi (krengen zijn tweedehands ook bar slecht te verkopen is mijn ervaring).
2,5 jaar in een Golf V variant 1,9tdi gereden. Matig comfort qua stoelen, onderstuur, banden die cuppen bij normale bochtsnelheden, ENORME BAK HERRIE van motor maar zeker ook banden herrie en windgeruis. Nauwelijks lol mee te beleven of je moet stilstaan met leuk vrouwelijk gezelschap. Daarnaast heb ik nog nooit een auto gereden die zulke buitenmaten wist te combineren met compleet kansloze binnenmaten. Meer dan 4 verhuisdozen krijg je niet mee! Serieus.. De lengte niet lang genoeg, de wielkasten te breed, de hoogte niet toereikend.. Altijd ging er minder in dan verwacht.. Alleen niet bij het tanken. 1-17,5 Is niet direct extreem maar wel teveel. Oh en de afwatering van de auto Is een ramp. Dus altijd een nat pak als je uitstapt en het regent/regende. Bekleding nat en vocht in de matten.
Oh en compleet kaal natuurlijk. Een airco en cruisecontrol en verder ehm oh ja elektrische ramen! Woo-hoo.

Compleet overschat kut product.. Alleen het apparaat ging niet veel stuk. Dat niet.
@w0o0dy: da’s toch een stuk meer verbruik dan je zou verwachten. Een kennis van mij heeft een Golf 4 met 1.9 TDI (100 pk) en die doet bij normaal gebruik zo 1 op 22-23. Met trappen zakt dat naar 1 op 18. Dat is dan geen Golf 5 maar dat verschil mag niet zo groot zijn lijkt me.
Heb deze auto gehad! Zeer prima autootje! Geen negatieve dingen mee gehad! :) Wel, klein accu probleempje, net nadat ik hem had aangeschaft, maar de dealer heeft dat dezelfde dag opgelost en is nooit meer teruggekomen! :)

Baal er nog altijd van dat ik van de baas maximaal een polo mocht bestellen als lease auto, anders had ik zeker een Golf 7 besteld! :)
De Golf 4 is zo goed door de nog ouderwetse motoren die erin zaten. Einde van de Golf 4 en begin van de 5 kwam VW met nieuwe fratsen vol kinderziektes.

De 90 en 110 pk TDI’s hebben een verdelerpomp die retebetrouwbaar is. De benzinemotoren zijn ook lekker simpel en degelijk.

Mensen die de Golf 2 beter vinden.. Technisch misschien degelijk maar qua comfort is het niet veel… De Golf 4 was de beste mix van prijs kwaliteit, comfort etc.
Tjee handig op marktplaats kun je ook petjes kopen!!!
@taxman: en Porsche velgen
Na de complimenten van het vorige filmpje, vind ik deze al net zo saai als de auto zelf helaas. Sorry wouter, maar doe je best in je werk! Volgende keer wil ik een topfilmpje over die aprilia rsv4 van je;)
Jammer dat de inleiding niet klopt. Productie van de Golf V startte in het najaar van 2003 en eindigde in het najaar van 2008. Dat is vijf jaar naar mijn weten. Bovendien is de V voorzien van achterwielophanging met zogenaamde multilink ipv dwarsarmen zoals op de IV. Kun je niet zomaar een grondige facelift noemen wat mij betreft, maar echt een nieuw model. In de vorige occasion filmpjes kon ik haast geen fouten ontdekken.
Niemand opgevallen dat er met elke motor wel iets aan de hand is. Zelfs de 1.6 FSI en 2.0 FSI daar moet super 98 in. Ook niet echt heel fijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).