Volkswagen opent de eerste R-dealer in Nederland

Auteur: , 39 Reacties

Rated 'R' for mature.

De ‘R’ (Goois: ÈRRRRRRRRRR…RRR) zit alweer even in de maand en dat is voor Volkswagen genoeg reden om de eerste officiële R-dealer van Nederland te openen. De letter R staat bij Volkswagen voor ultieme sportiviteit en die moet bij R-dealers benadrukt worden door een speciaal ingerichte R-showroom.

Van Mossel heeft met haar vestiging in Tilburg de primeur. In dit glazen huis is er 250 vierkante meter vrijgemaakt voor R-gerelateerde modellen. Dan hebben we het in eerste instantie natuurlijk over de Golf R (rijtest) en de Golf R variant, maar er is ook nog ruimte over voor de net iets mindere (maar misschien stiekem wel speelsere) goden als de Golf GTI (rijtest) en Golf GTD. Gevoelsmatig wel een tikje jammer: ook gewone Veedubs met een R-Line pakketje kunnen plaats nemen in de speciale showroom. Kom op Volkswagen, gewoon wat meer van die R-modellen in de line-up introduceren, dan is dat soort opvulling helemaal niet nodig.

Mocht het je wel leuk lijken om een verzameling dikke Volkswagens te bekijken, dan hebben we goed nieuws voor je. Om de opening van de R-showroom luister bij te zetten wordt er morgen en overmorgen een feestje georganiseerd waarbij onder andere de Polo R WRC te gast zal zijn. Deze auto heeft de afgelopen jaren de concurrentie verpletterd in het WRC, maar gaat na dit seizoen officieel met pensioen. Je bent op deze twee dagen welkom de auto’s te begluren tussen 11:00 uur en 17:00 uur. Mocht je zaterdag gaan, dan kan je misschien nog net even je pet laten stomen.39 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Hahaha, Tilburg. Daar past dit idd wel thuis ja!
Tot nu toe lijkt me het gamma (en de verkopen) daar nog een beetje te klein voor.

Maar, in het kader van beleving en emotie kan dit zeker meer brengen. Volkswagen R moet namelijk nog wel werken aan de naamsbekendheid, zodat mensen het niet associëren met een actiepakketje, maar kunnen identificeren als label.

Ik lijk wel een marketingmanager nu, met de nadruk op de rrrrrr
Van Mossel, wat zijn die toch gigantische groot aan het worden, en Mandemakers kan ook mooi meeprofiteren :)
@granlusso: ik werk voor van mossel en het is een prachtig bedrijf !
@mdegoede: Is het niet gewoon een verlengstuk van PON?
@martinus: absoluut niet !!
@mdegoede: Prachtig in welke zin van het woord? Filialen schelden op elkaar en om nu te zeggen dat de communicatie met de balie/werkplaats zo geweldig is, mwa. ik heb het elders beter gezien hoor.
@asmulders: bij van mossel peugeot is het toch fijn werken
@mdegoede: Is voor jou te hopen dat je niet in Tilburg werkt, althans bij VW want dat is waar ik het over heb. Klanten lopen huilend over naar van Mossel waalwijk.
@asmulders: dom om dan alsnog bij deze zelfde dealer te blijven als ze je zo bij een ander filiaal behandelen…..
@3246cm252kw: Daar zit ik allang niet meer.
via Android app
Beetje overdreven als je het mij vraagt maar ach, leuk.
En dan zo’n witte mislukte plaat voorop.
Maakt het er niet spannend op eigenlijk.
Ik zie hier de meerwaarde van niet in. Ik neem aan dat je een Golf R ook bij plaatselijke VW dealer kunt bestellen, dus waarom je een extra glazen paleis neerzet ontgaat me.
@misterdrogba: hier is geen glazen paleis voor gebouwd, ze hebben gewoon 250m2 in de huidige showroom ingericht voor de R modellen. Ik denk dat ze dit met name gedaan hebben om mensen met een regulier spaarmodelletje lekker te maken om er (te dure) R opties/accessoires op de duwen. Want daar zit de winst.
@cpp1: oh ok my bad!
@misterdrogba: ik begrijp het wel. Voor de koper maakt het geen reet uit waar hij zijn R gaat bestellen. Service en prijzen zijn overal op een paar tientjes na wel hetzelfde.
De dealers zijn al lang hun hart voor de vaste klanten kwijt, dus andersom ook.

En dan zou ik zelf wel 10 minuten langer in de auto gaan zitten voor de beleving of om meer in levende lijve te kunnen zien.

Daarbij staan deze modellen lang niet bij alle dealers. Ikzelf heb begin 2014 bijvoorbeeld half Nederland afgereden en gebeld op zoek naar een dealer met de nieuwe GTD of GTI in de showroom voor ik de handtekening zou zetten.
Heb een golf 6 R design gehad. Saai ding. Nu BMW met m pakket, stukje strakker ipv alleen een badge.
@isleofman: en de volgende wordt een echte M?
@asmulders: ik had het over Mn dagelijkse auto. De m staat al heerlijk in de garage. Vanwaar je vraag? Het gaat mij er om dat een m pakket in mijn beleving meer doet dan het r pakket.
Je kunt natuurlijk flauwe grappen maken dat je uit Tilburg snel vandaan wilt en de verkoop van snelle VW’s in die uithoek van het land dus logisch is maar laten we eens een positieve insteek kiezen:
De zon schijnt in het zuiden echt vaker en warmer! Want blijkbaar kan in Tilburg op 8 december het schuifdak nog open.
@mashell: op de wadden schijnt het meest de zon. Dus vanuit Tilburg naar een van de wadden eilanden ben je lekker snel in een R.
@mashell: in Tilburg is het altijd warmer door al die lampen op dr zolderkamers daar.
Mooie matchende grijze gevel en vloer… Heel sportief en kek allemaal.
Alleen jammer dat achter de dikke “VOLKSWAGEN R DEALER” ruitsticker geen enkel verkrijgbaar R-model te zien is. Ik zie een Scirocco die niet meer leverbaar is, een snelle audi A1 en een Golf GTI.
De nuance in dit lichtelijk populistische artikel is wel dat het een deel van de huidige showroom is. Dit ipv een totaal nieuw losstaand iets. Beetje hetzelfde als een Seat en Skoda afdeling in de VW showroom.
Je kunt de R overal kopen, Een universele autodealer heeft er meestal nog meer dan de VW dealer. Echt onzin maar goed het kost hun dan ook maar een raam sticker.
Wel een beetje een kut naam, van mossel..
@TimoBac: daar zit een luchtje aan.
R-S-design S-line allemaal nep zooi, treurig. R is natuurlijk Type-R. blijft ook nog heel na 2ton+. Er zijn zoveel van die geleende leasebakken v/d baas met R design, etc met 110 pk diesel, dubbele uitlaten, diffuser, etc???????????????????man,man,man, op de linkerstrook gaan staan bij het stoplicht, gaat heen terug naar je plek op de rechterstrook bij de bestelbusjes, familie station etc. GTI is mooi zat, hoort bij VW-Golf, geef die dan 4WD en 300+ pk’s. kan die daar onder gewoon weer GT genoemd worden. Deze Showroom is niet aan mij besteed, veel te saai, sorry liefhebbers. Ja ik heb ook eens een GTI gehad van JD, maar wat was dat ding fragiel, planken kon alleen met fluwelen handschoenen aan, anders was het garage bezoek te frequent.
@sracert: zo, en nu weer terug naar je skelter joh.
@blo3to3t: Doet pijn he op je VW-piekkie getrapt zijn, sorry heer van Stand :NOT
Verkopen ze er ook petjes?
@deboes: ja zeker, zie foto 7…
@nathanael: scherp, ik was bij foto 1 al ingedut
Volkswagen en sportief? Dat vereist uitleg…
@buutvrij: Ze zijn rally kampioen geworden bij de speelgoed auto’s dit jaar!
Tiguan R ook binnenkort, jammer dat Scirocco niet meer in Nederland wordt verkocht. Scirocco R is echt wel een dikke auto.
Jammer dat de Scirocco niet meer in NL geleverd word. Had toch altijd wel wat. En voor die bijbelbelt zou een Touran R toch ook leuk zijn. Of net als vroeger een Touareg R50…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).