Volkswagen presenteert heet trio voor SEMA

Auteur: , 21 Reacties

Als je iets doet...

Met de SEMA-show om de hoek is het niet vreemd dat er de laatste tijd links en rechts onthullingen om onze oren vliegen. Het zijn echter niet alleen Amerikaanse autofabrikanten en tuners die alles uit de kast trekken om de hoge verwachtingen van het publiek waar te maken. Volkswagen heeft namelijk ook een drietal nieuwe bolides geprepareerd om mee te nemen naar de tuningbeurs.

Hoewel het promoten en accepteren van diversiteit vandaag de dag populairder is dan ooit, heeft de Duitse autofabrikant besloten tegen de draad in te gaan. Ieder van de drie auto’s die meegenomen wordt naar Las Vegas, is een Volkswagen Jetta. Helemaal onlogisch is dit niet. Immers, de zevende generatie van de auto is aan het begin van dit jaar onthuld in Detroit. Volkswagen wil graag weer terugkeren in de gratie van het Amerikaanse miljoenenpubliek en probeert zodoende zoveel mogelijk markten aan te spreken. Hierom hebben ze de handen ineengeslagen met een drietal tuners.

De Jetta’s zijn door drie verschillende partijen aangepakt. De eerste Jetta, een nagenoeg volledig wit exemplaar dat is verlaagd, komt van de hand van Jamie Orr. De VAG-enthousiast heeft zijn handgeschakelde “Jetta S” verlaagd met veren en dempers van KW Clubsport. De auto heeft daarnaast een widebodykit, flinke 20″ velgen en sportstoelen van Recaro. Air Design houdt zich gedeisd en slingert slechts een fiets op het dak. De bodykit op de auto van deze tuner is aanzienlijk minder heftig en ook de velgen zijn een maat kleiner. Aan de andere kant, deze tuner vergreep zich wel op fraaie wijze aan het interieur. Hier vinden we voortaan bekleding in twee fraaie kleuren. Tenslotte heeft H&R nog minder aan de auto gedaan. Zij springen er op hun beurt gelukkig weer uit dankzij de smakelijke rood-oranje tint.21 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Vind er echt niks aan..
Mooie wagen! Maar die naam…. “Jetta” daar kleeft in mijn optiek niet een hele beste beleving aan… en dan druk ik het nog subtiel uit…
@4wheels: Ik heb ook nooit gesnapt dat een auto die ‘Bora’ heet zo in trek lag (ligt?) bij het volk der tuners. Maar goed, ik zal het wel niet snappen :)
Dikke oliestoker😜
Volgens mij lopen ze er op de Sema gewoon aan voorbij.
Die versie van Airdesign kon nog wel eens een verkooptopper worden in de States, wielrennen is daar de laatste jaren enorm in opkomst.

Nu is en blijft het natuurlijk Amerika, dus de fiets staat bovenop de auto, omdat Amerikanen zelfs als ze gaan fietsen nog de auto pakken.
@moveyourmind: Achterin de pickup-truck, geen Jetta voor nodig.
Jamie Orr heeft het toch maar leuk voor elkaar, im- en exporteren van VW-onderdelen tussen Amerika en Europa. Al meerdere jaren iets bijzonders meenemen voor Wörthersee. Afgelopen jaar een bijzonder projectje gedaan met een Citi Golf en Afrika.

Ik vind dit model Jetta overigens best een fraaie auto, misschien wel mooier dan de Passat en Arteon.
Die witte is wel gaaf die andere twee meh.
Het exemplaar met de fietsen is nog best leuk. De rest lijkt door de tuning meteen min. 5 jaar oud.
Voor als de die hard 2F2F fan een keer een nieuwe Jetta wil, dan geniet de witte natuurlijk de voorkeur.
@strammermax: Psst, dat was in de eerste film ;-)
Ik heb nooit echt de aantrekkingskracht van fietsen op een auto gesnapt.
Het Model ziet er niet eens heel verkeerd uit. Je ziet de gelijkenissen met de A3 sedan. Goedkoper alternatief.
De eerste Jetta met een mooi setje Golf R wielen in een blauwe kleur graag.
Tja, kom je aanrijden met je getunede gezinsbakkie bij je geliefde vinexwijk, kom je de eerste drempel al niet over.
Als zelfs de tuners hem niet weten op te leuken weet je dat het echt een saaie auto is
Widebodykit op de witte? Ik zie ze niet…
@cossiekiller: Die witte heeft inderdaad wat bredere bumpers en skideskirts, staat ‘m goed. Widebody is erg relatief in deze context :)
Ik gok dat op SEMA veel indrukwekkender spul staat waardoor deze VW’s (ondanks hun voor VW’s exentrieke voorkomen) weer verworden tot de grijze muisjes/muurbloempjes die VW’s van huis uit al zijn.
De titel belooft een heet trio.
De tekst verteld vervolgens over verlagingssets, dikke wielen en tupperware.
Waar zit’em dat hete in AB?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).