Volvo’s nieuwste R-Designs voor de S60, V60 en XC60

Auteur: , 22 Reacties

Voor wie hedendaagse Volvo's ronduit gezapig vindt: ook de 60-lijn van de Zweden krijgt heel veel R-goodies. Oh goody!

Dikke Zweed is dik

Op de New York Autoshow worden de recent gefacelifte S60, V60 en XC60 met het nieuwe R-Design uit de doeken gedaan. Nou ja, echt veel verschil met de pre-facelift varianten zijn er niet. Ze kregen alle drie een nieuwe voorzijde met een frameloze grille, voorzien van hoogglanzend zwarte strepen. En een R-embleempje. In de hoeken werden kleine LED-strookjes geplaatst en in de wielkasten van de S60/V60 hangen 19-inch Ixion-velgen. Op de XC60 mochten ze een inch groter worden. De achterkant wordt opgeleukt met een diffuser en twee ronde raketwerpers, sorry, uitlaten.

Aan de binnenkant het bekende R-Design-verhaal. Zwart nubuck textiel en geperforeerd leder voor de sportstoelen, evenals RVS instaplijsten met inscriptie.

Volvo's nieuwste R-Designs voor de S60, V60 en XC60

In het geval van de S60/V60 is het onderstel met 15 mm verlaagd en is dat Sport-onderstel 15 procent stijver dan het Dynamic-onderstel. Ook werden de lagers alsook ophangbussen van de draagarmen stijver. Want bochtplezier schijn je nu ook in Zweedse auto’s te kunnen hebben. Verder zijn er elektrohulpjes als Corner Traction Control: anti-onderstuur-foefje door de binnenste wielen af te remmen en meer koppel naar de buitenste wielen te sturen.

Het R-Design funpakket is op alle motorvarianten te krijgen. Van bijtellingvriendelijke D2-diesel tot de T6-benzine turbo. Maarrr, voor laatstgenoemde hebben ze nog iets leuks in petto. Een vermogensbøøst! Met de optionele Polestar-software gaat de 3.0-liter T6 van 304 naar 329 pk. Ook trekken de uitvoering met T6-blokjes sneller op. De S60 T6 doet de 0 naar 100 km/u in 5,9 seconden (voorheen 6,1), de V60 T6 heeft hier 6,0 seconden voor nodig (was 6,2) en de XC60 T6 gaat van 0 naar 100 km/uur in 6,9 seconden (was 7,3).

De prijzen voor deze opsmuk:
Volvo's nieuwste R-Designs voor de S60, V60 en XC60  - prijzen

En een actievideo op Autøjunk.nl.

Volvo's nieuwste R-Designs voor de S60, V60 en XC60

22 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Mijn inziens is de XC60 er een stuk op vooruit gegaan! Kan gek genoeg niet gezegd worden van de S60/V60
Ha, daar hebben we het straatbeeld van Noorwegen de komende jaren.
@norge: Volvo denkt dat 25% van de kopers in NL voor een R-pakketje gaat. Herkenbaar voor Noorwegen?
@ricardo: R pakketje in combinatie met een tokkie diesel…. lachen hier.
@norge:
Het zijn ook net nederlanders daar, vandaar dat jij je er prima thuis voelt.
@norge: Je hoeft je er alleen maar een skibox in dezelfde kleur bij voor te stellen :)
Had bij de S60 en V60 nog niet het idee dat het nodig was, maar ik vind ze wel erg gaaf geworden!
Voorkant deed me even snel aan de nieuwe A-klasse denken, beetje dezelfde lijnen..
Ik vind het jammer dat ze die karakteristieke koplampen hebben laten vallen. Het is nu weer een beetje vlees noch vis. R design staat ze wel goed moet ik zeggen. Kan me voorstellen dat veel mensen hiervoor gaan. Het front wordt hierdoor toch iets minder saai. Verder snap ik niet dat ze niet meer doen met dat Polestar. Daar zou je toch een paar leuke varianten mee kunnen maken. Een kanariegele Estate bijvoorbeeld. Met antracietgrijze 5 spaaks wielen :)
@E34M5Touring:
850R……..ooit….
@schildpadje: Ik heb een S70 2.5t gehad een tijdje. Geen R maar toch meer dan snel genoeg. Fijne auto.
Wouter, nieuw bumpertje nodig?
Lijkt alsof die xc60 een snorretje heeft, met dat zwarte deel :) Like a sir!
@ruffie: allemaal eigenlijk :p
waar is de tijd dat volvo R was voor de topmotoriseringen, nu krijg je allemaal van die zielige bijtellingsfapperts die zo’n bodykit op hun ondergemotoriseerde exemplaar zetten en denken dat ie er sneller van wordt
Zie hier de nieuwe KLPD wagens.
Een D2 motor in combinatie met R-Design? Het zou verboden moeten worden. Wegligging van lik m’n vestje, en trekt vervolgens ook nog geen frikadel van tafel!
@bmwleasebak: kom jij weer, volgens mij heb jij er echt niet mee gereden. De wegligging is echt top. Ik vind het beter dan een e90 met m-onderstel.
@bmwleasebak: Idd ik rij nu xc60 r-design en in vergelijking met mijn broers X3 is de mijne echt wel van meerwaarde, trekt lekkerder door, beter in de bochten, en comfortabeler in de stad. En sowieso mooier om naar te kijken.
Wat zijn dit ouwelullen wagens geworden met de nieuwe neus..
Nu ineens 19inch? Voor de lift waren ze nog 18 en dat vind ik al best hard af en toe
Pre-facelift vond ik toch veel mooier hoor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).