Voor 911-gekkies: Rinspeed Bedouin (2003)

Auteur: , 23 Reacties

Niemand die nog zegt dat je 911 op al die andere elfjes lijkt.

Als er één baas is op het gebied van anders denken dan is het Rinspeed wel. De Zwitsers hebben door de jaren heen bijzondere concepts weten te tonen, waarvan hun nieuwste project de de Ʃtos is. Een hybride met een dronepad (wtf). Voor dit verhaal gaan we terug naar 2003, waar de Bedouin tot leven kwam. In de basis een 911 Turbo (996) die op een Eibach-ophanging staat. Check vooral even die achterlichten. Weet je ook gelijk waar Nissan de inspiratie vandaan heeft gehaald voor de Leaf.

Maar wat is het nu eigenlijk, of beter gezegd: wat is het niet? De Bedouin moet als een comfortabele vierzitter prolongeren dankzij een hogere daklijn. Ook kan door middel van een knop de auto worden veranderd in een pick-up. Binnen tien seconden weet de 911 zich te transformeren in een 4X4 met een ‘trendy look’, aldus Rinspeed zelf. Ondanks de ombouw weegt het bijzondere ding ‘slechts’ 1640 kg. Dankzij de aanwezige 420 pony’s weet de auto zich alsnog in 5,9 seconden naar de 100 km/u te manoeuvreren en heeft de Bedouin een topsnelheid van 250 km/u welke elektronisch en mechanisch begrensd is.

De auto loopt op LPG en staat ongeveer 15 cm hoger op z’n poten dan een reguliere 911. Een ander bijzonder design-dingetje is het aangepaste stuur, die je als een soort knuppel in je handen houdt. Aandachtstrekker du jour, de Bedouin van Rinspeed. Hij is in ieder geval lekker anders.23 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
edit: binnen minuut al zelf aangepast, maar thx anyway, zoals altijd!

Geinige auto!
Een SUV, een sportwagen en een pickup tegelijk? Indrukwekkend!
Corsa-achterlichten op een Porsche, het moet niet gekker worden.
@Dizono: Ik zag er Focus Mk1 achterlichten in, maar het is inderdaad van een Corsa. En dan 2 pookknoppen op het stuur…. Het is gewoon erg zielig.
Sooow dit kun je toch niet serieus nemen met zo een stuur? Voor de rest niet zo heel verkeerd maar zet er dan gewoon mooie velgen onder!?
Nah, laat maar waaien, voor mij gewoon een Cayman graag.
En de Klu Klux Klan houdt even een meeting op de achtergrond op foto 3. Gezellig hoor.

OT: net als bij alle ontwerpen van Rinspeed zie ik er het nut niet van in, snap ik niet wat het doel van Rinspeed is en waar ze het geld vandaan halen.
@berlinetta: Dat vraag ik me dus ook altijd af. Waar verdient Rinspeed zoveel geld mee? Ik zie ze alleen maar onverkoopbare concepten maken.
@berlinetta: we dachten hetzelfde alleen jij was 4 min. eerder…;)
Foto 3 nogal ‘bizarre’ momentopname, 4 gasten (Rinspeed designers)? in KKK kleding of Star Wars gekkies en voor de finishing touch, we leggen een vrouw op de tralies opdat de auto meer joi de vivre oogt…
@reobnednab: Gewoon traditionele kleding. Kun je in elke gekleurde wijk in de grote Nederlandse steden ook gewoon vinden.
Stuurtje!!
@kennone: is gemaakt voor Kim Holland.
Een Z3 met een 911 neus en Corsa achterlichten, hoe verzin je het.
Schandalig! ronduit
Het is dat Zwitsers geen gevoel voor humor hebben. Anders zou je denken aan een goeie grap. Man, wat lelijk !!
Vind het nou niet echt een schoonheid maar wel een aparte verschijning. Stuur is ronduit belachelijk! Wat kost die trouwens?
Vind het wel wat hebben, op dat belachelijke stuur na dan!
Geit achterin en gaan!
Dat Porsche zelf nog geen rally-auto op de markt heeft gebracht..
@superhans: Ze hebben er zelf Dakar mee gereden:
http://motrist.com/images/posts/1/1/035/11035_m.jpg
Is alleen nooit in de showroom terecht gekomen (helaas).
Ik vraag me altijd wat Rinspeeds business model is. Deze concepts worsen toch nooit verkocht?
Kan iemand mij uitleggen waarom deze auto 3 pookknoppen heeft?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).