Voorkom verrassingen met deze SlimOpWeg Hulp

Auteur: , 11 Reacties
SlimOpWeg Hulp

Op jaarbasis doen zich in Nederland ruim een miljoen pechgevallen voor en uiteraard is elk pechgeval er eentje teveel.

Verzekeraar Interpolis introduceert daarom de SlimOpWeg Hulp, een innovatieve oplossing waarmee je voor vertrek snel kunt checken of je auto technisch in topconditie verkeert, zodat de kans op pech onderweg verkleint. Middels een dongel wordt de technische staat van je auto uitgelezen. Mocht er daadwerkelijk iets aan de hand zijn onder de kap, dan krijg je een notificatie via een mobiele app.

Zo waarschuwt de app je bijvoorbeeld als de accu richting het einde van z’n levensduur loopt, maar je wordt er ook op geattendeerd als de auto rijp is voor een grote beurt of een APK-keuring. Mocht het onverhoopt tóch misgaan en sta je met panne langs de weg, dan stelt de app je met een simpele druk op de knop in verbinding met de pechhulpdienst van Interpolis. Bovendien vertelt de app je waar garages in de buurt zitten én krijg je korting op onderdelen en reparatie bij Euromaster-garages.

Da’s nog niet alles, want de app geeft bestuurders feedback op hun rijstijl, waardoor het mogelijk wordt om te besparen op het brandstofverbruik. Voor wie vraagtekens zet bij de privacygevoeligheid van dit systeem: Interpolis heeft geen toegang tot de verzamelde gegevens, deze zijn alleen opgeslagen in de telefoon van de gebruiker.

Als je voor 15 mei 2017 een Interpolis autoverzekering afsluit met pechhulp en SlimOpWeg op rabobank.nl, ontvang je 15% korting op je autoverzekering. Meer informatie vind je HIER. Deze video legt alles nog eens uit:

11 reacties

Er valt wel wat voor te zeggen. Met zo’n bluetooth dongle kun je al enkele dingen voor zijn.
En bij een wat ingewikkeldere fout, kun je foutcode uitlezen en dan weet de pechhulp alvast wat hij kan doen.
@fanboy: zijn al bluetooth obd2 apparaten die je gewoon ingeplugd kunt houden. Kost evenveel als een normale unit. Nadeel is wel dat dieven je auto zomaar open hebben als ze het weten ;-)
@peug206: Wat bedoel je met een normale unit?

Ik heb inderdaad al zo’n bluetooth dongeltje. Kan toch wel handig zijn.
@fanboy: normale unit is gewoon met kabel en beeldscherm, dit is net even compacter, en op een device wat je toch wel altijd bij je hebt. Voorbeeld: https://autowolf.nl/38-obd2-bluetooth-diagnostic-interface.html
En zo krijgt de ANWB eindelijk serieuze concurrentie.
@dutchdriftking: Het verschil is dat ANWB alleen korting geeft als je het door hen bepaalde ideale rijgedrag vertoond. Dat bepalen ze overigens helemaal zelf, zonder inspraak van klanten en zonder toezicht. Zo bedenkt de ANWB haar eigen ‘verkeersregels’.
Gewoon je verstand gebruiken en bewust bezig zijn met je materiaal voorkomt een hoop problemen, daar heb ik geen dongle voor nodig.
Die regel geldt overigens voor meerdere dingen in het leven, maar mensen die ernaar leven kom je steeds minder tegen.
Dus deze app attendeert mensen erop als een bepaald onderdeel van de auto op papier bijna op kan zijn?
Glashelder, bedankt!
Werkt dit ook bij iets oudere auto’s?
Peug206. Krijg je een auto open via odb? Dat was helemaal in het begin zo maar nu toch allang niet meer?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).