Je kan nog knallen op de AutoBahn!

Auteur: , 58 Reacties

Ja! Ja! Ja!

Audi RS5 (B9) '18

De maximumsnelheid op de autosnelwegen in Duitsland zijn al lange tijd onderwerp van discussie. Anno 2019 kan het eigenlijk écht niet meer. De meeste landen hebben tientallen jaren geleden al een limiet voor de snelheidswegen ingevoerd. Met de alsmaar strengere emissie-eisen en groene fatsoenrakkers op de loer, is het slechts een kwestie van tijd voordat er een limiet wordt opgelegd.

Althans, dat leek de algehele consensus te zijn. Vandaag was het de grote dag, echter was de hoop van de Groenen van korte duur. De Bundesregierung verwierp het voorstel namelijk. Volgens de overheid zijn er slimmere manieren om het probleem aan te pakken dan alleen de snelheidslimiet in te voeren. Het voorstel kwam van een werkgroep die zich specifiek bezighoudt met klimaatbehoud in de transportsector.

In Duitsland is men zeer verdeeld. Aan de ene kant is het slecht voor het milieu én de verkeersveiligheid, aan de andere kant, eh, vinden ze het leuk. Onderzoek heeft uitgewezen dat 51% voor een limiet is en 47% tegen. Overigens is het niet zo dat alles limietlood blijft. Veel gebieden (met name in stedelijke omgevingen) hebben al een snelheidslimiet. Ook geldt er een limiet bij alle wegwerkzaamheden, waarvan er enorm veel zijn. Hoe lang er nu nog limietloze stukken AutoBahn zullen blijven is niet direct bekend, maar gezien de kordaatheid waarmee het voorstel is afgewezen lijkt Duitsland nog eventjes het automotive walhalla te blijven.

Fotocredit: @diederik888 via AutoJunk58 reacties

Die Duitsers maken geen grappen!
Leve de A31!!!
@drsjeroen: Naar mijn ervaring bied de A57 (Boxmeer tot Krefeld) meer ruimte tot ‘knallen’.
@alloallo: ook niet verkeerd. Moet vaak van Hamburg naar beneden. Dit kan via Osnabrück of via de A31. Dat is dan ff 100km lang knallen.
@alloallo: vandaag nog overheen geknald met mijn polo🤣
Ik morgenochtend om 0645 @frietje87:
@drsjeroen: ik vond het wat tegenvallen, ookal was het niet zo heel druk, de audi a6 biturbo haalde maar 3x ca 260 km/u. Elke keer moest een of andere flapdrol iemand inhalen met 120km/u. Je zou verwachten dat ze daar wel hun spiegels gebruikten maar helaas.
@maferick74: sorry
@toyotaprius: het zij je vergeven. T was mijn eerste keer zo hard, ik had het spannender verwacht. Leuk om te vertellen op feestjes maar denk dat het pas boven de 300 echt spannend gaat worden. Mensen hier met ervaring?
@maferick74: komt door een uitermate geschikte auto, dat haalt de spanning eraf.

Probeer maar eens 260 in een peugeot 206 of golf 4. Voelt toch ff anders
@allesmetturbo: 260 in een 206???
@peug206: dat bedoel ik haha. Best spannend hoor in een 206
@maferick74: De A31 heet ook wel Emsland autobahn. En Landkreis Emsland (EL) is in mijn ervaring met 8 jaar Ruhrgebied pendelen waar Duitslands minst capabele automobilisten wonen (waarschijnlijk vooral Hollandse export).
Knallen betekent hier hard rijden. Taal, haha.
@creative: ok laatmaar
Hahaha, Die Grünen, die Verlierer!!!!!
Ach ja de discussie over een snelheidslimiet op de Duitse AutoBahn ligt net zo gevoelig als de discussie over de wapenwet in Amerika!

Mijn inziens veranderen sommige dingen gewoon nooit.
@ghost: niet = net
@ghost:

Die snelwegen liggen er nog maar sinds Adolf Hitler ..
Ouwe wapenwetdeskundige ..
@lincoln: hij zegt ook nergens dat ze er langer of korter liggen.

Begrijpend lezen, basisschool groep 6 niveau.
@peke:

Jullie inziens zijn er idd nooit veranderingen geweest in snelheids limieten op de autobahn ..

En in het echte grote mensenleven wel ..
@lincoln: Hitler had daar weinig mee te maken: https://isgeschiedenis.nl/nieuws/mythe-van-hitler-en-zijn-autobahn
@chills:

Ach jee ..
weer zo een NL staatshistoricus ..
@lincoln: Is het niet waar dan?
@henkp1:

Pertinent niet ..
@chills: Inderdaad; toen al werd er volop gesjoemeld in Duitsland en dat werd dan gecamoufleerd door de propaganda. Net als nu.
Hebben ze daar in Duitsland een politieke Autoblog-partij ofzo?!? Wat een helden!
@gandini: ideetje voor NL! Ik zou er op stemmen… Wordt tijd dat die snelheidslimiet hier ook zsm wordt afgeschaft en alleen op stukken waar het echt de verkeersveiligheid helpt toepassen
@a110: A2 Amsterdam – Utrecht 21u-5u no speed limit please!
@a110: En dan Wouter 4president
Jaja Spankie, gasssssss
Tof kenteken op die Audi
Een verheugende tijding. Ook al maak ik er zelden gebruik van, an einer Option trägt man nicht schwer.
Ze doen het niet om dezelfde reden als waarom ze al jaren geen belasting verhoging doorvoeren op brandstof.
Omdat ze dat kiezers gaat kosten.

Met als gevolg dat er hele stukken autobahn zijn met achterstallig onderhoud
Is toch een onderdeel dat de reis naar de wintersport nog een stuk leuker maakt…

Met de auto naar Zuid-Frankrijk daar doe je me geen lol mee. Maar lekker over de autobahn naar Zwitserland, any day!
@jaapies: en eenmaal in zwitserland is het over met de pret. Bij iedere fucking tunneltje van 130 naar 110. En dat zijn er nogal wat.
@towi1989: haha klopt!

Ze rijden daar in de dikste bakken. Maar allemaal als m’n schoonmoeder.

Geef ze trouwens geen ongelijk. De boetes zijn niet te doen daar…
@jaapies: moet je eens op de B-weggetjes in de heuvels komen. Zwitserland is niet het circuit van LeMans: het is de Rally van Corsica! (en ik geniet er ook van)
@jaapies: Auto naar Zuid-Frankrijk kan je pas lekker doorgassen joh.. mooie snelwegen, en bijna geen controles hoor
Het kan altijd hoor, of het nou officieel mag of niet.
In Nederland ook btw.
Leuk die korte stukjes zonder begrenzing, gevold door een verdwaald 80 bord wat voor maar 200m geldt… doorrijden is duitsland bestaat niet meer.
@towi1989: als je de juiste route kent en de juiste tijd onderweg bent schaaf je nog altijd gerust ruim een uur van je reis.
Vroeger kon ik bijna 160/180 gemiddeld rijden vanaf de Nederlandse grens tot aan Oostenrijk op de A3. Tegenwoordig is één grote Baustelle vol 80 zones. Janken.
@vonklausenburg: #savetheautobahn #maketheautobahngreatagain
@vonklausenburg: Op Würzburg-München is dat via de A7-A8 nog altijd goed te halen op een rustig tijdstip. En dat is toch een flinke afstand. In het westen is het wat minder maar nog altijd prettiger rijden dan in Nederland.
Wat is het beste stuk autobahn dicht bij de grens met België en Nederland?
…aan de andere kant, eh, vinden ze het leuk


En elke keer dat een politieke beslissing op basis daarvan genomen wordt moet elke zichzelf respecterende liberaal JUICHEN! Tenzij hij (m/v) daar niet van houdt natuurlijk…dan hoeft het niet per se.
@jaapiyo: ik ben van mening dat elke zichzelf respecterende liberaal meteen harakiri moet plegen als deze om een verbod vraagt. En dat elke zichzelf respecterende liberaal die om keihard aanpakken vraagt door Mark Rutte in elkaar geslagen moet worden en door het raampje van het torentje de hofvijver in geduwd moet worden. Maar het kan zijn dat het na een paar weken heel rustig is in de VVD fractie.
Gelukkig maar,

Was al bang dat ze van Vlamfilm afgelopen zou zijn met het uittesten van de topsnelheid op de Autobahn en we nooit meer spectaculaire filmpjes te zien zouden krijgen.
Op de 61 richting Basel is meer dan 60% procent 130 max
op deze site nog tamelijk wat groene wegen, en groen betekent in dit geval eens een positief iets
http://autobahnspeedhunter.com/routes_en/
Op automotorundsport.de stonden meerdere artikels waarom een beperking niet nodig is. Top.
En wij straks in Nederland wel naar max 100 km/u, of als we mazzel hebben naar 120km/u, let maar op. Want Nederland gaat de wereld redden met z’n anti-auto klimaat beleid!! (<-sarcasme) Ik zie de ongelimiteerde snelheid stukken in Duitsland uiteindelijk ook nog wel sneuvelen als de klimaat hysterie doorzet de komende jaren..
zucht was mis ik de autobahn, ondanks de baustelle en allerlei langzame zones rondom steden was het toch een genot! verhuisd naar Amerika en de snelheidslimieten zijn hier om te janken.
Hardst dat ik in Virginia mag is 70mph, als je harder dan 80mph gaat in VA kun je een Reckless DRiving krijgen, wat een misdrijf is.
Ik vind het vreselijk om in Duitsland te rijden, het idee van onbegrenste snelheid wordt als een (braad-) worst voorgehouden. In werkelijkheid is het niet te doen. Over het algemeen rijdt men net zo slecht als hier, zijn er vaak files, Baustellen en limieten, liefst zo veel mogelijk verschillende achter elkaar. Frankrijk was veel prettiger, gewoon urenlang met 150 over de autoroute, sommige stukken zelfs langdurig 180. Maar ook daar heeft men de radar ontdekt. Helaas. Lichtpuntje: de gele hesjes hebben onlangs 60% (!) ervan onklaar gemaakt.
Als je richting de ring rijd komt er genoeg spul voorbij vliegen.
Als je ruim boven de 130 een aanrijding krijgt, krijg je volgens mij een hoop gedoe met je verzekering. Heb je weliswaar geen bekeuring, maar is dat het grootste risico bij hardrijden?
Ach laten we eerlijk zijn, op vakantie heb je een aantal kleine stukjes waar je even het gas in kan trappen. Moeten die nu ook nog weg?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).