Voormalig Porsche-topman veroordeeld voor fraude

Auteur: , 7 Reacties

Een Duitse rechtbank heeft Holger Haerter, Porsches voormalige Chief Financial Officer (CFO), veroordeeld tot 630.000 euro boete wegens kredietfraude. Hij zou rond de VW-overnamesoap in 2009 onjuiste en onvolledige informatie hebben verschaft.

Holger Haerter

Tegen Haerter, die na ingrijpen van Ferdinand Piech tegelijkertijd met Wendelin Wiedeking het veld moest ruimen (en 12,5 miljoen euro meekreeg), was 3 jaar celstraf en een boete van 1 miljoen euro geeist, maar, zoals dat eigenlijk bijna altijd gaat met witte-boordenmensen, is er van celstraf geen sprake.

Volgens de aanklagers hebben Haerter en een medeverdachte een onjuist beeld geschetst van Porsches liquiditeit (ter grootte van 1,4 miljard euro), en ook hebben verzwegen dat Porsche 45 miljoen putopties (waarbij wordt gespeculeerd op een waardedaling van een aandeel) VW bezat.

Porsche is al jarenlang in een juridisch gevecht verwikkeld met investeerders en openbaar aanklagers over vermeende kredietfraude. De veroordeling van Haerter is bij mijn weten de eerste uitspraak in het gehele proces.

Haerter en zijn advocaten zijn het overigens niet eens met de bevindingen van de rechter, en gaan tegen de uitspraak in beroep. (via Bloomberg)7 reacties

Misschien kan hij wel aan de slag bij Spyker?
Als er 3 jaar celstraf en een miljoen boete geeist werd, zou hij het beter hierbij laten. Hij komt er goedkoop vanaf en moet niet de cel in. Het zou niet de eerste keer zijn dat er in beroep een hogere straf wordt uitgesproken.
een schijnproces incl. symbolische boetes ..

goh .. wie had dat nu kunnen denken ..
Als loon voor liegen twaalf en een half miljoen meekrijgen en dan janken over een boete van 630.000 ? Mompelt hoofdschuddend, iets met nekschot of zo….
Alle topmannen hebben hun handjes wel eens vuil gemaakt. Sommige worden gepakt, sommige niet.
@thoisss: wat een onzin..?
Als er problemen zijn met een bedrijf wordt er vrijwel altijd direct naar de CEO gekeken. Dat is ook de reden waarom die gasten vaak veel verdienen..
Maar dat betekent zeker niet dat ‘alle topmannen’ fout zijn, integendeel.
@kaasboerin: wat jij zegt is juist onzin. De CEO verdient juist veel omdat het een visionair leider is en competenties bezit die niet iedereen heeft. Maar niet omdat ze als schietschijf fungeren (wanbeleid terzijde).

Het vuile handjes verhaal is iets wat ik al vaak genoeg van ondernemers zelf heb gehoord. Dat gaat van een keer zwart geld aannemen voor een project tot je cijfers verdraaien om de fusie te laten slagen. Vuile handjes was slechts een verzamelterm.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).