Vrees voor de nieuwe presidentiële limo van Poetin

Auteur: , 37 Reacties

Imposant, magistraal, maar ook grotendeels gekopieerd.

Vrees voor de nieuwe presidentiële limo van Poetin

Nu de eerste wereld zichzelf niet meer bezighoudt met het voeren van oorlogen op eigen bodem, maar de strijd indirect voert via inmiddels kreupele landen in het Midden-Oosten, moeten de spierballen op de één of andere manier toch getoond kunnen worden. De Koude Oorlog mag dan voorbij zijn, door middel van presidentiële limousines kunnen de staatshoofden van zowel de Verenigde Staten als Rusland alsnog hun wedstrijd verplassen houden. Nu Poetin voor de vierde maal is aangewezen (haha) als president van Rusland, gebruikt hij het moment direct om zijn Russische limousine tentoon te stellen.

De limousine waarin Poetin de komende jaren rondgereden zal worden komt dit termijn, voor de verandering, ook daadwerkelijk vanuit zijn moederland. De afgelopen jaren moest de ex-KGB agent genoegen nemen met de ultieme dictator-bolide, de Mercedes S600 Pullman, maar inmiddels zijn de tafels gedraaid en krijgt Moeder Rusland eindelijk weer de verantwoordelijkheid een authentieke limousine te maken. Het project zit alweer vijf jaar in de pijplijn.

Vrees voor de nieuwe presidentiële limo van Poetin

Het is in dit geval overigens wel belangrijk dat we niet teveel aandacht besteden aan het woord ‘authentiek’. De ‘Kortezh‘, zoals de codenaam van de bolide luidt, is namelijk eerder een mengelmoes van ideeën en technieken dan een volwaardig Russisch product. Dit is niets nieuws, daar de Russen hun designtaal al sinds jaar en dag op Amerikaanse en Britse bolides baseren. Het gaat ditmaal echter verder dan het overnemen van schetsen. Althans, als de geruchten in overeenstemming zijn met de waarheid. Technische details over de Kortezh zijn schaars, maar enkele jaren geleden al, kregen we er lucht van dat Porsche de krachtbron van de limousine zou verzorgen. Naar verluidt beschikt de Kortezh over een (tenminste) 800 pk sterke V12. De versnellingsbak is, volgens horen en zeggen, een negentraps automaat die wel uit Rusland komt.

Hoewel je zou denken dat de Kortezh enkel en alleen als presidentiële limousine hoeft te dienen, schijnen de Russen er grotere plannen mee hebben. In de wandelgangen wordt erover gesproken dat de Kortezh in zekere zin de basis moet worden van een toekomstig aantal andere Russische auto’s. Naar verluidt willen de Russen het ingenieurswerk o.a. gebruiken om een minivan, SUV en kleine sedan te maken.

Met dank aan Myron voor de tip!

Vrees voor de nieuwe presidentiële limo van Poetin

Beeld: Комсомольская Правда37 reacties

via Android app
Gaaf zeg!
Dikke putdeksels
@fritzel: het lijken wel wieldoppen
Troep… bij elkaar geplakte troep..
@stuko: een Duits autoconcern is er heel groot mee geworden, misschien wel de grootste door deze strategie…
@rufctr01: ik denk dat er meer omgekeerde gevallen zijn helaas.. dit wordt enkel en alleen gebouwd om de nationale trots hoog te houden én geen Duitser of Amerikaan te rijden..
Heeft een beetje Chrysler als
neus(300c), en antieke Lancia achterlichten. Naar mijn mening.
@toeter11: verschillende andere media outlets hebben dit inderdaad ook geconstateerd. Kan goed dat ze uit de schappen van FCA vandaan komen.
@toeter11:
jup het deed mij direct denken aan die verpauperde 300c’s met een Rolls grill. Dat en een Duitse motor er in maakt het even veel een origineel ontwerp als dat Rusland democratisch is.
Kortezh betekent trein…

Beetje rare naam voor een auto. Maar goed, afgezien van het feit dat deze limo uitgerekend met Amerikaanse koplampen de wereld in kijkt (Chrysler 300C) en dat de chromen raamomlijsting er aan beide zijden door een stomdronken Rus zo scheef als het maar kan op is gezet ziet hij er zeker niet verkeerd uit.
@moveyourmind: Waarom heet die Zill?
@crashingduke: Ik bedoel, waarom heet die geen Zill.
@crashingduke: Als ik me niet vergis heeft Zil een jaar of wat geleden een limo voor Poetin gemaakt, maar die voldeed niet aan de verwachtingen van Vladimir.
@crashingduke: ZiL staat voor Zavod imeni Lenina, wat “fabriek vernoemd naar Lenin” betekent.
@moveyourmind: Kortezh is een letterlijke Russische vertaling van Cortege, wat optocht betekent.
@darahan: Dankjewel, dat klinkt een stuk logischer.
@Darahan: Een plechtige optocht met cachet zelfs. :)
Uhm, wieldeksels…?
Vrees meer voor 2500 Migs en wat infanterie.
Neppe Rolls….
Ringtijd?
@alfapeter: 😂😂
@alfapeter: AK-47 seconden
Dictator mobiel?
RR meets Audi?
The Punisher.
Mis een beetje dat typisch ( ondefinieerbaar ) luguber USSR-gevoel in het design. Gemiste kans voor petrolheads.
@boxer74: ik begrijp precies wat je bedoelt! Wat een ouwe Zill had, dat mist deze, maar wat het nou is…
800pk en wieldoppen, dat noem ik pas een sleeper
Heeft zeker wat te compenseren ofzo. 😋
Mooie wagen om met 140 door Moskou naar het Kremlin te jagen. Redelijk bizar ook dat je daar de zwarte wagens met blauwe zwaailicht gewoon tegen het verkeer in ziet rijden.
Wel goed om te zien hoe ze met hun tijd mee gaan. Die chromen raamomlijsting die niet aansluit hebben ze duidelijk van Tesla gejat…
Wat een teering lelijk dik apparaat!!
Las ergens anders, dat in deze auto de 4.4l-V8 van Porsche ligt. Maar even goed een Porsche-motor en met kenmerken van Rolls Royce aan de voorzijde en Bentley aan de achterzijde. Mooi? Nah, het is zoals het is, maar niet mij kopje thee.
Chrysler 300C facelift model van de voorkant

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).