Vroaar! Formule 1 wordt opgeschrikt door belastingfraude

Auteur: , 15 Reacties

Shit is aan.

Monza

En het ging gevoelsmatig net zo lekker met de F1. Na een relatief gezapige eerste race (ik vond ‘m best oké), schotelde de sport ons al drie behoorlijk spannende races voor dit jaar. Er zijn seizoenen bij dat dit aantal in het hele jaar niet gehaald wordt. Tuurlijk is er nog wel het een en ander aan te merken op de sport, maar inmiddels hebben liefst drie teams al minimaal één race gewonnen. Daarnaast zorgt Max Verstappen er ook nog eens voor dat de sport wereldwijd krantenkoppen haalt. Voor F1 begrippen was het eigenlijk allemaal smooth sailing.

Daar de F1 echter een uitvergrote vorm van ‘het echte leven’ is, kon de zee niet voor altijd lekker vlak en rustig blijven. De schuimkoppen op de golven zullen waarschijnlijk niet lang uitblijven, want er lijkt een flinke storm op komst. De Italiaanse krant La Repubblica bericht vandaag namelijk over een groot belastingschandaal dat de sport op stelten kan zetten. De autoriteiten hebben naar verluidt al 82 lieden verhoord, waaronder mannen als Bernie Ecclestone en Nicolas Todt (zoon van huidig FIA-baas).

In eerste instantie gaat het allemaal om de Italiaanse race in Monza. De autoriteiten verdenken de fraudeurs ervan in totaal zo’n 90 miljoen Euro aan belasting ontdoken te hebben middels vervalste sponsordeals. Bij de fraude zouden een flink aantal Italiaanse en internationale bedrijven betrokken zijn. Naar verluidt wordt de zaak al onderzocht sinds 2012 maar zijn nu de eerste concrete stappen gezet door autoriteiten.

Nou denk je wellicht ‘een beetje belastingfraude hier en daar in Italië, what else is new?’. Het plot wordt echter nog wat dikker: autoriteiten sluiten niet uit dat de constructie ook gebruikt is bij andere Europese races. Potentieel dus een flink vaatje kruit dit, alleen nog even afwachten of de brandende lont het vat bereikt.15 reacties

Dan is F1 eindbaas Bernie net op tijd aan de kant gezet!
@joostie: Italië…maffia…1 + 1 = 2?
@rhellema: Zondebok voor Liberty media…
@joostie: de mafia of Bernie?😁
Overal wordt er gerommeld om minder belasting te betalen, alleen goed doen zodat je niet kunt worden gepakt, dat is alles
@lekkerlinksrijden: kleptocratie
@diezijner:

Heeft daar niets mee te maken. Jezelf beschermen tegen diefstal is iets anders dan kleptocraten die postjes pakken en zich van je belastingeld bedienen.
@lekkerlinksrijden: Er zit een groot verschil in ontwijken en ontduiken.
Ontwijken is ‘slim’ gebruik maken van de regeltjes, op een geheel transparante en legale wijze. Onzer belastingsysteem is sophisticated genoeg om er uiteindelijk toch nooit onder uit te kunnen komen, maar je kan her en der wel een paar knaken besparen door bijvoorbeeld gebruik te maken van rechtsvormen. Iemand met een beetje vermogen heeft dan meestal ook wel een belastingadviseur die zijn/haar kennis tegen betaling met jou zal delen.
Ontduiken is simpelweg misbruik maken, ontduisteren, verbergen van geld, etc. Fraude dus.
Geef nou eens 1 goede reden waarom Max Verstappen in dit artikel genoemd moet worden.
1tje maar…
@n54coupe: ik denk het woord ..Formule 1…
Meer linken kan ik ook niet leggen
Eigenlijk staat er niks
@n54coupe: ga eens uit de zon vrind
@porker: Ik wou dat je gelijk had…
@n54coupe:

M
O
N
A
C
O

6 redenen ..
@n54coupe: omdat F1 gekoppeld is met Max verstappen context. Dus met andere woorden om dit artikel hoger te brengen doe je dat(google) Slim regels volgen
@elemento: daarom staat max ook getagged. Oh nee wacht…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).